bulunduramadım. bulun duramadım. bulunduram adım. bulun duram artık.
devamını gör...
#3679132
bu entrysi ile ilgili görüşlerimi beyan etmek istediğim yazar. başlık altına yazacaktım ancak flood diye silerler falan o yüzden buradan yazıyorum. dm'den yazmadım çünkü özel bir mesele değil konu ve onun beyanlarına zıt tezler sunacağım için bu yazacaklarımın da okunmasının iyi olacağını düşünmekteyim.

ilk olarak atatürk değil de mustafa kemal milliyetçiliği tabirini kullanıp boş ve suni bir kavram olduğunu dile getirmiş sayın yazar. doğrudur, haklı. "atatürk milliyetçiliği" kavramı kendine türk milliyetçisiyim diyemeyen, kitlesindeki milliyetçi/atatürkçü kesimi eylemek için özgür özel gibilerin uydurduğu bir kavramdır. atatürk milliyetçiliği diye bir şey yoktur. atatürk düpedüz türk milliyetçisidir. özdağ gibi milliyetçi isimler atatürk çizgisinde türk milliyetçisiyim der kendine ve bu da doğru olandır. çünkü atatürk'ün türk milliyetçiliği ırk bazlı değildir. ırk bazlı milliyetçilik yapanları bugün dem çatısı altında ve bu arkadaşın enrtysinde görüyoruz.

ikincil olarak; "millet dediğimiz kavram, dil, kültür ve gen gibi bir çok ortak noktada insanları bir toplum haline getiren bir gerçekliktir." demiş sayın yazar. sorsan biz ırkçı, biz faşistiz. atatürk'ün anayasaya soktuğu, kürt/rum/çerkes/arap ayırt etmeden hepsini kucaklayarak çizdiği millet tanımını ırka indirgemek faşizm ve ırkçılık değil de nedir? bu nasıl hastalıklı bir bakış açısıdır? şu yukardaki ifadeyi özdağ ya da ne bileyim muharrem ince falan kursa linç eder, 30 sene mağduriyet kasar ağlardınız. atatürk "türk ırkı" diye herhangi bir beyanını duydunuz mu, okudunuz mu? atatürk'ün ifade ettiği ve anayasada tanımladığı türklük bir millet tanımıdır. bu topraklarda yaşayan herkesi kapsar.

"almanyadaki gurbetçiler alman mı? fransadaki cezayirliler fransız, ingilteredeki paki ve hindular ingiliz mi? buradaki kürtler, lazlar, çerkesler, rumlar, ermeniler de türk değil." demiş. kağıt üstünde öyleler muhterem kardeşim. olimpiyatlarda ingiltere, amerika adına yarışan siyahi sporcular için ne diyoruz? sallıyorum barbados asıllı amerikan sporcu vs. ya da japonya'da taşkınlık çıkarıp suç işleyip deport edilen hırtlar yakalandıkları zaman pasaportları nedeniyle türk muamelesi görüyor, biz türk vatandaşıyız diyip oralarda ülkenin adını kötüye çıkarıyorlar.

"hadi. hodri meydan, kürt'lerin türk olduğunu bilimsel olarak kanıtlayın."
yapayım canım kardeşim. anayasa madde 66: "türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes türk'tür." vatandaşlık ya da herhangi bir bağ ile bağlı değilsen, hissetmiyorsan vatandaşlıktan çıkacak ait hissettiğin yerde yaşayacaksın. yaşamıyorsan eğer; dağa çıkıp silah sıkmak ya da ülkenin birliğini bütünlüğünü tehdit edemezsin. ettiğinde cezasını bulursun. bu son iki cümleyi bu arkadaş için kullanmadım. ama kendisi de bu vatandaşlık bağına ait hissetmiyorsa, hissedenlerin hassasiyetlerini taciz edecek şekilde konuşmamalı.

velhasıl kelam bu arkadaşın o entrysinde kurduğu cümleleri ben kursam; ne ırkçılığım kalır ne faşistliğim. kamuya açık bir yerde (tv, miting vs kastediyorum) söylesem halkı ancak solcu geçinen bi arkadaş tarafından oylanıyor falan. hayat çok garip kürtçü kafatasçılar insanlara ders vermeye falan kalkıyor.
devamını gör...
#3679378


ben sizin gibi gürcistan'dan gelemedim. ruhum orada kaldı. buraya uyum sağlayamadım. sağlamakta istemiyorum zaten. çünkü burası dünyada her türlü rezaletin döndüğü, dünyanın en cahil, ahmak insanlarının olduğu bir ülke.



demişsin...

bu biraz psikiyatrinin alanına giriyor gibi.
dönüş yolları tamamen kapalı değil bence.
isteyen bir yolunu bulur ve döner. yeter ki iste...
yakınmak mutluluk getirmediği gibi hiçbir şeyi de değiştirmeyecek..
devamını gör...
#3681480
benim çocukluk aşkım aslında zehirli yılanlardı. sonra işte tospaalar oldu 10 yıl kadar. hayatta istikrar gösterebildiğim 2 konu var zaten. birisi tospaalar, birisi ex enişteniz :d.

ben de henüz direniyorum. istemem tospaayı bırakmak. yurt dışı diyorum en olmadı. bakacağız.

velhasılı hayat zor...
devamını gör...
#3681506
insanlara ve zehirlerine bağışıklığım son derece yüksek :d. sinek ısırığı gibi oldu artık, o yüzden de can sıktı.

postmodern dünyanın sığ ve ağlak nihilizmi benim çevremin %87sini falan ele geçirmiş durumda. herkeste "yaşam tarzı ve görüş" sandıkları bir "şımarıklık" hakim. zattirik zottirik dertlerini "travma" diye suratımıza sıvaya sıvaya yaşıyorlar. şu ayarda şeyler bak:
-nedir dayıcım travman?
-yengen boynuzladı...
*
-hocam seninki ne?
-yeaa ülke bok gibi, elalem bilmemkaç yuro maaş alıyor, orayı geziyor burayı geziyor ben.....

ben uranüste yaşıyorum sanki.
ya bi s... git aminyum allaşkına djwjkfoeof.

ağlak ıssız adamlardan ve entrika meraklısı low iq kezolardan çok sıkıldım. bitmiyorlar. mısır'a gitmek istiyorum. kafkasya 'ya da bakasım var. bizim anavatandı ya, aidiyet sorunlarıma bi hayrı olur belki.*

aslı erdoğan'ı rio de jenario mahvetmiş.
beni de fas, cezayir falan bi mahveder belki, iyi olur. doğu, orta doğu ve hatta gerekirse suriye. avrupa mavrupa istemiyorum ya. allah aşkına insanların açlık, can ve ırz tehlikesi ile sınandıkları coğrafyalara atın beni. 1 tane daha "hayat boş yea" diye ağlayan insana denk gelirsem üstümü başımı parçalayıp haykırarak sokaklarda koşturmaya başlayacağım diye korkuyorum.

bütün bunlar ışığında kendime engerek zehri tavsiye ediyorum. temizinden öldürür bari diye düşünüyorum. iletişimin zehri süründürüyor ve bir ömür sürüyor çünkü.

bu vesileyle de hepsine "allah belanızı versin" demek ve entrymi bu şekilde sonlandırmak istiyorum :d.
teşekkür ederim. :d
devamını gör...
iyisiyle kötüsüyle sözlüğe renk katan yazarımız. katılmasam bile kendi görüşünü net ifade etmesinden memnun oluyorum.
devamını gör...
#3683060 papaza kızıp oruç bozmak gibi olmuş.
devamını gör...
#3683060

bunlar senin gördüklerin muhtemelen bir de bildiklerin/duydukların vardır asıl onları merak ediyorum.

*
devamını gör...
niye ceza verdiniz ki bu adama şimdi orijinal şeyler yazıyordu.
devamını gör...
#3694890ben çok yanlış gelmişim bro, affet*

bazen teşhiste batırabiliyorum ama aydınlandım, hehhhhe*
devamını gör...
#3694945
ben sana katılıyorum.
işte bu noktada da karşı tarafın vicdanına kalıyoruz bir şekilde herkes çıkarları doğrultusunda klozetten vazgeçecek. misal benim bölgemi klozet beller ise bu sefer de vahşi yanimız ortaya çıkacak çünkü burası benim klozetim yiğidim diyecem yani derim. sen de dersin gel bak şu uyuduğum yer klozet buyur emmi demezsin bence (klozet metafor elbet)

sonuç itibarıyla vahşi bir yaşama adım atmış oluruz olsun ben için sorun yok öleceksek hak yolunda ölelim. benim klozetimi elimden almaya çalışan adamla hesaplaşmışım en azından onurumla ölmüş olurum olsun. kendince iyi olan kazansın ben tamamım ama gruplaşmak yok. teke tek hesaplaşacağiz. gruplaşma olduğu an başlar yine insani sistem. sen hayvansın kardeşim ben kalbul ettim. benimle olmuyor yalnızca elbet ama olsun heves etmişsin o kadar nolcak hshsjajs. *
devamını gör...
#3696108 sen mevzuyu çok yanlış anlamışsın.

türkler "siz kürt değilsiniz, türk'sünüz, kulunuz kurbanınız olayım ühühü" diye kimseye yalvarmıyor. türkler zaten 1000 senedir bu yerde egemen olduğu için üst kimlik türktür diyor. o senin laf ettiğin kemalizm/atatürkçülük ise türk üst kimliğine dayanan demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti kurmuş osmanlı ve ümmet içindeki bir alt kimlik olan türk kavmini alıp türk milleti haline getirmiştir.

türklüğü aşağılayan ise kemalistler değil aksine atatürk'e düşman ikinci cumhuriyetciler, tesevciler, fetöcüler, liboşlar ve türevleridir.
devamını gör...
#3696655 türk iki anlamda kullanılır. bunlardan biri alt kimlik olandır. şu an küçük asya/anadolu türkleri ile azerbaycanlı, tatar, kazak, kırgız, gagauz, altay, özbek, uygur, halaç, rumeli/balkan türkü, kumuk, karaçay-malkar, nogay, çuvaş, başkırt, türkmen, karakalpak, tuva, televüt, tofa, ili türkü, hakas, eynu, kaşkay, salar, yugur, yakut/saha gibi birçok farklı halkı kapsar. bunların hepsi etnik-ırksal açıdan türk olsalar da milliyet yani üst kimlik olarak rus, çin, iranlı, arnavut, yunan, bulgar, rumen/aroman, arap egemenliği altındadır.

ikinci husus osmanlıların adı ataman değil osman'dır. batı dillerinde osman ismi othman/uthman diye de telaffuz edildiğinden mütevellit "ottoman" tabiri de oradan gelir. kaldı ki osman bey'in ve osmanoğullarının "ne mutlu kürd'üm" dediklerini kanıtlamak için kaynak göstermen gerekmektedir. osmanlılar için kendi dönemlerinde aşıkpaşazade, kemalpaşazade, oruç bey, neşri, hoca saadeddin gibi dönemin vakanivüsleri tarafından yazılan kaynaklarda türk, etrak-ı oğuzan (oğuz türkü), türkan diye bizanslı dukas tourkos, laonikos chalkokondyles ve kristuvolos da tourkoi diye bahsediyor. varsa osmanlıların kürt olduğuna dair bir bulgu paylaş dostum benim. uydurma olmasın ama.

bilim bilim diye kafa ütüleme sebebimiz senin gibi sosyal bilimlerden bir haber cühelaların sebebiyle. türk'ü üst kimlik olarak ispatla diyor. onun için milli mücadele zaten yeterli bir kanıt koçero. türkler zaten asli, kurucu ve egemen unsur olduğu için türkiye insanına "türk" deniliyor. sen daha kavmiyet ile milliyet farkından bir habersin. kürt üst kimlik olsun sen kabul et demen de komik bir argüman. madem kürt üst kimlik olduğunda hepimiz kürt olacaktık hoybun cemiyeti ve ihsan nuri ağrı'da denedi onu niye tutmadı dostum benim? millet inşası ile etnik olarak var olmak arasında kalın bir çizgi bile yok dağ, deniz ,okyanus var. yapabilen millete yok çekmiyor zaten kimse. al bak iran'da milyonlarca türk yaşıyor hepsi de milliyet yani üst kimlik olarak iranlı.

mesele türklüğü aşağılamak ise türk'ü kendi kurduğu ülke/devlet içinde alt kimlik haline getirip egemenliği kürtler, araplar, afganlar, afrikalılar elinde pay etmek isteyenler kimler ise onlardır.
devamını gör...
#3696947 göktürkler/tu-kiu'lar bir kıpçak boyu değildir. bilakis göktürkler tıpkı eski uygurlar gibi sibirya türkçesinin bir diyalekti olan göktürkçe/orhun türkçesi konuşan. hiung-nu'lardan geriye kalan tiele'lerin bir boyuydu. zaten bizim kıpçak, kimek, uygur, oğuz olarak bileceğimiz boylar da göktürklerin yönetim altına aldığı diğer türk boylarıydı.

aynı şekilde hunlar da kıpçak değildir. aksine hun-avar, bulgar, hazar (?), tabgaç/t'o-pa/t'u-fa (?) ve hiung-nu ile ana türkçe'den çok erken dönem ayrılmış ogur/lir türkçesi konuşan bir türk halkıydı. sürekli söylediğin kıpçaklar ise başlangıçta tatar, bayındır, eymur, lanikaz, eclad ve kimek (yemek, imi/imak) ile kimek boy birliğini oluşturanlardan biridir. sonraki süreçte kimeklerin dağılması ile kendilerini kimeklerden ayrılarak kendilerini farklı bir topluluk olarak görmeye başlamışlardır. aynı şekilde eymur ve bayındır'ların da sonradan oğuzların yirmi dört boylarına dahil olduklarını görüyoruz.

neyse konu çok dağıldı. ben ne atatürk ne de atatürkçülüğün türkler 100 yıllık, ilk atası da atatürk dediğini görmedim, insan yalan sıkarken bile az destekli sıkar. halbuki kemalist dönem on altı türk devleti listesi yapan. islam öncesi türkleri müfredata ekleyen, orhun yazısını tanıtan, hatta türkler üzerinde antropolojik araştırmalar yapılan bir dönem. ulan insan hiçbir şey bilmiyor ise türk tarih tezi ve güneş dil teorisini göz önünde bulundurup da şunu söylemez.

bir de turanid kavimler (onun türkçesi turani veya turanlı oluyor) göktürklerden türemiyor. türk var moğol var. türkler hiung-nu'lardan, moğollar ise dong-hu'lardan geliyor ikisi de levha mezar, ulaanzuuh-tevs ve geyik taşı kültür bölgesine kadar gidiyor. sonraki hiung-nu ve hunlar ise türk dili konuşuyor. bulgar, hazar ve göktürkler de böyle ortaya çıkıyor.

türk ise tarih boyunca birçok farklı sekilde ve anlamda telaffuz ediliyor. bu da ayrı bir entry konusu ki yalnızca türemek fiilinden değil törü (töri/töre) den de geldiği ve devleti olan halk, kanun sahibi halk anlamına da geldiği söylenmiştir.
devamını gör...
#3697944
çok teşekkürler iyi dileklerin için. bilmukabele. *
devamını gör...
#3697889 "turan" terimi zaten ilk kullanımda türkler için değil zerdüşt kutsal kitabı avesta'da geçen bir terim, atıf yaptıkları da yerleşik iranlılar değil iskitler, sarmatlar, massagetler, sakalar gibi göçebe iranlılara atıf. bu ismin türkler için kullanılması yüzyıllar sonra gazneliler dönemine denk geliyor.

kıpçaklar, karluklar, sibirler, oğuzlar, kumanlar da turanlı değil türktür. niye türktür? sebebi ise türk olmaları. basit bir denklem yani. a-şi-na ise çin, tunguz veyahut soğd dilinden gelen bir terim, kendilerine "türk", "türküt" ve "türük" olarak isimlendiriyorlar.

turanca diye bir dil veya halk yoktur, sen altay insanının sonradan ön türk ve ön moğol olarak ayrıldığını hesaba katamıyorsun. mete (mao-tun, mo-du) hiung-nu'ların kralı (tan-hu, çen-yü, şan-yu) ve sonrasında cengiz han'a kadar bozkır devletlerinde önemli bir figürdür. sebebi de dağınık yaşayan bozkır göçebelerini birleştirerek 300 sene sürecek bir bozkır devletinden beklenmeyecek şekilde uzun sürecek bir devlet kurmuştur. bu sebeple efsanevi hale getirilip cengiz han'ın kendisi dahil mo-du'ya atıf yapmışlardır. hiung-nu'ların konuştukları dil bizim şu an konuştuğumuz z sesine dayalı türkçeden farklı, r sesine dayalı tamamiyle arkaik bir türkçedir. bu dilin günümüzde yaşayan tek örneği de çuvaş türkçesidir. aradaki boşluktan kastının ne olduğunu da çözemedim hiung-nu'lar yıkıldıktan sonra yerine tiele (töles) denilen boylar topluluğu çıkıyor zaten çin ve soğd kayıtlarının aşina dediği türk/türük'ler bu boy birliğinden kopuyor. avrupa kıtasında hunlar dağılınca da geriye avarlar kalıyor. bu hun-avar kalıntılarıyla karışan göktürkler de bulgarları oluşturuyor. bunlar temel bilgiler ayrıntıya girersem zaten iki sayfa entry olur.

türk adının anlamı ise çeşitli tarihçi, türkolog, oryantalist farklı ele alınmıştır

*türk isminin anlamı rus tarihçi w. barthold'a göre "kanunla düzenlenmiş halk" anlamına gelmektedir.

*türk isminin anlamı a. wambery'e göre "çoğalmak, türemek" anlamlarına gelir.

*alman türkolog g. doerfer'e göre "devletine bağlı halk" anlamına gelir.

*türkçülük ideolojisinin öncülerinden olan ziya gökalp'e göre "nizam sahibimi, töreli, kanun hukuk sahibi," anlamlarına gelir.

*kaşgarlı mahmut'a göre "olgunluk çağı anlamına gelir.

*uygur kaynaklarında "güç", "kuvvet" anlamına gelir

*erken dönem islam kaynaklarında ise "terk" kökünden gelerek "terk edilmiş insan" olarak yorumlanır.

son olarak benim kemalist derken kastım erken cumhuriyet dönemi. o klasik anlamda kemalist/atatürkçü kaç kişi var merak konusu bir tek anıl çeçen atatürkçü düşünce derneğinde "kemalist türkçülük" diyerek hareketi özüne döndürmeye çalışmıştı fakat inönü-ecevit ile chp'nin sol bir parti olmasıyla kemalizm de sol bir harekete evrildi.

gel gelelim günümüzde atatürkçü/kemalist camia dahi bu teorileri savunmuyor. diyorsun ki kaynak göstermiyorsun (sanki göstersem açıp okuyacak) hangi konuda kaynak vereyim? osmanlının kürt olmadığına dair mi kaynak vereyim? akademik camiada ciddi ciddi osmanlı kürt mü türk mü diye tartışılıyor da bu iddia için antitez mi arayayım?

çok istiyorsan kaynak

*yazıcıoğlu ali'nin tevarih-i al-i selçuk/oğuzname/selçukname

*neşri'nin kitab-ı cühanna

*kemalpaşazade ve aşıkpaşazade'nin tevarih-i al-i osman

*oruç bey'in "oruç beğ tarihi"

*gelibolulu mustafa ali'nin osmanlılar için “cedd-i büzürg-vâr-ı âl-i osmânîyân olan ertuğrul-ı zî-şân-ı selçukîyân” dediği ertuğrul gazi’yi selçuklular ile bir soya bağlayıp buradaki künyede kullanılan tabirlerin yanında osmanlılar ile selçukluların aynı soydan geldiğine inandığını şu sözleri ile belirtmektedir:
“aşâir-i osmânîyye ki mâverâü’n-nehir câniblerinden gelmiş bir gürûh-ı pür-şükûh idi, tâife-yi selçukîyye ile güya ki bir dûd-mânda hâsıl olmuş iki aşîret-i enbûh idi"

yani böyle dolu kaynak var "sen yazıyorsun kürtler niye yazmasın" gibi bir argümana karşı burada kürtler yazıyor da türk'e niye yasak diye sormak lazım. türk kalkıp 2025 yılında hititler, farslar, çinliler, moğollar, yunanlılar, mısırlılar, keltler türk'tür diyerek bunun üzerinden ulus inşa etmeye çalışıyor mu? varsa osmanoğullarının kürt olduğuna dair kaynak göster yoksa tatavanın anlamı yok.
devamını gör...
#3699744 ziya gökalp'in aynı kendisine türk değildir diyen ali kemal için cevaben yazdığı "ali kemal'e" diye bir şiiri vardır okumayana tavsiye ederim. tabi ziya gökalp'in kürt olduğuna dair propaganda öyle sirayet etmiş olacak ki alparslan türkeş dahi adamcağızı kürt olmak ile itham edince kızı çıkıp şöyle bir cevap vermek zorunda kaldı;
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

he kürt veya türk olması bir şey ifade ediyor mu? pek de etmiyor misal irancılık/paniranizm'in ideologlarından biri mahmud afşar yezdi diye adından da anlaşılacağı üzere afşar/avşar boyundan azerbaycanlı bir türk, aynı şekilde ermeniler falan da var. yunan isyanını yapanların hatrı sayılır bir kısmı arnaut. zaten bu nedenle kavim (alt kimlik) ile millet (üst kimlik) tam olarak birbirini karşılamaz diyoruz. moiz kohen de yahudi ama türkçü/pantürkist. senin kafanla benim gidip kendisini iranlı kabul eden mahmud afşar yezdi ile birlik olup moiz kohen'e cephe almam lazım. saçma sapan işler.

güneş dil teorisi ve türk tarih tezi, batı'nın türkler medeniyetsiz, başıboş barbarlar sürüsüdür temalı oryantalist iddialarına cevaben üretilmiş sözde bilimsel tezlerdir. 2025 itibariyle atatürkçüler dahil savunan, destekleyen, bilimsel olduğunu iddia eden yok zaten. hoş yazıldığı dönem dahi türkçülerden (hüseyin nihal atsız en bilinen örnek) linç yemiş, dalga geçilmiş, daha atatürk hayattayken mantıksızlığı fark edilip rafa kaldırılmış bir teori.

apoist/öcalancı yani kürtçülerin iddiaları ise bundan bambaşka, medyascope gibi kanallara çıkıp "kürt dili uzmanı" diye konuşan tipler bunlar apo'nun avukatı zeki okçuoğlu ile almanya'da merdivenaltı kürt tarihi imalatçısı ibrahim sediyani ile bedel boseli'ye kadar elemanların tüm kanaat önderleri böyle. adam kalkmış iki sene anca dayanmış, kemalist entelektüel-bürokrat kesim dışında milliyetçilerde dahi taban bulamayan gdt ile %5'lik kürdofaşist kitlenin benimsediği tezi bir tutuyor. kaldı ki bu tezler ırksal üstünlüğü kanıtlamak için değil aksine türklerin de medeniyet kurduğun kanıtlamak için hazırlanmıştır. al apocuların nasıl bir kafada olduğunu buradan izle
devamını gör...
#3699979 dostum sen daha kıpçak, kuman, kanglı, uygur, karluk, hun-avar, kimek, bulgar vesair türk değildir bunlar turani halklardır diyorsun. bırak da senden değil tarihçi, türkolog imzalı kitaplardan, makalelerden öğrenelim. hem türk sadece göktürklerin adıdır geri kalan türk değil turanidir diyorsun hem türk şöyle böyle diye yorum yapıyorsun. senin mantığınla oğuzlar dolayısıyla anadolu ve rumeli türkleri, azerbaycanlılar, türkmenler, salarlar da oğuz olduğu için türk değil "turanlı" oluyor ne saçma sapan bir bakış açısıdır

ikincisi ben kemalist de değilim. kemalizm 1930-50 arası klasik anlamda var olmuş, ardından sol ve sağ kemalizm olarak ikiye bölünmüş şimdiki haliyle sadece sol kemalizmin var olduğu bir hareket. he böyle olması bazı unsurlarını benimsemeyeceğim anlamına gelmiyor. yoksa ben eskiden türk-islam sentezinden gelen ülkücü iken mhp ve ülkü ocaklarının akp ile ittifakı sonucu zaten türk-islam sentezi olan hareketin islam-türk-islam sentezi haline gelmesiyle türkçü olmuş bir şahsiyetim. yani inönü-ecevit chp'si ile bile ilgim yok iken senin o "batıya yamanmaya çalışan" özde globalist-liberal görünürde atatürkçü olanlar ile bir ilgim alakam yok, hiçbir zaman da olmadı.

he bu demek değildir ki türklerin kendine ait bir medeniyeti yoktur, bir kere uygarlık anlam olarak kentsel gelişme, kültürel seçkin sınıf tarafından empoze edilen sosyal sınıflaşma, iletişimle ilgili sembolik sistemler ve doğal çevreden ayrı olma ve üzerinde hükmetme algısı ile karakterize edilen karmaşık yapıdaki topluma denilir.

*türkler şehir/kent kurmuş mu? ordu-balıg (karabalsagun), yarkent, beşbalık, yenikent, turfan (koco), tokmak/nevakent, oş, uzgend (özkent), otrar, semender, belencer, itil, altın tepe, kabale, varasan, aksu, tokaytepe, çaplaktepe, pıçakçıtepe, sığnak, sabran (savran), karaçuk, karnak gibi henüz türkler müslüman olmadan önce göktürk devleti, uygur kağanlığı, hazar kağanlığı, oğuz yabgu devleti, türgiş/türkeş kağanlığı döneminden beri kurulan birçok şehirden bazıları bunlardır.

*kültürel seçkin sınıflaşma tarafından empoze edilen bir kültür var mı? evet, türklerde boyla sınıfı var ve toplum ak budun ile kara budun diye ayrılıyordu

*iletişimle ilgili sembolik sistem var mı? o da var. zaten eski türk yazısı ve uygur alfabesini biliyoruz.

*doğal çevreden ayrı olma ve üzerinde hükmetme algısı var mı? eh, var yani onun sonucunda devlet kurmuşlar.

yani türklerin kendine has bir uygarlığı, kültürü var dostum. burada afrika'daki gulugulu dansı yapan bantu kabilelerinden de kamçat eskimo'larından da bahsetmiyoruz. türkler zilyon devlet, beylik/emirlik, imparatorluk, hanlık kurmuş bir halk. bunu söyleyince ingiliz'e yaranmış olmuyorsun. tarihsel bir gerçeklikten söz etmiş oluyorsun. türklerin batılı olduğunu da hiç söylemedim burada en az elli kere asyatik olduğumuzu yazmışımdır. türklerin batının antitezi olduğunu da yazmışımdır.

asıl senin bu söylemlerin ise türkofobik ingiliz, alman, yunanlı, ermeni, sırp, rumen/aroman, iranlı, arap ve çin'lilere aittir. birisi çıkar senin gibi türkler alt insandır kültürü yoktur, o sebeple elimine edilmeli der (darwin türkler için bunu söyler mesela), araplar ve farslar türkler bizim sayemizde medeniyete kavuştu der, çinli çıkıp zaten türkler en başından beri çin uygarlığının bir parçası der. önce bir kendi söylemlerine sonra türkofobik argümanlara bak aradaki benzerliği görürsün dostum.

bilerek savunuyorsan amenna yok bilmeden "türklüğü yüceltmek" için ise daha kötü, hayır hakkında bunu dediğin kavim de tonyukuk, bilge kağan, kül tigin, ongin, bugut, çory, yenisey, hüs tolgoy gibi yazıtlar dikip kalyanamkara ve papamkara, ırg bitig, altun yaruk, sekiz yükmek diye kitap yazan kavim yani.
devamını gör...
#3704562 valla hatırlamıyorum ki muhterem ne desem yalan olur şimdi. yaptıysakta ulu manitu affetsin.
devamını gör...
#3704610
canım anladığım kadarıyla birbirimizden habersizce sana da sevgiyle koştuğunu tespit ettiğim sıfır sıfıra sallıyoruz herkese el altından bişiler dürtüp durduğu için.

açık açık yapmıyor ki ondan sonra "ben kimseye bişi demedim, kendi halimde yazıyorum" diye ağlanabilsin milleti de kendisine saplantılı manyaklar gibi lanse edebilsin.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bulunduramadım (yazar)" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim