chip tuning, aracın beyni olarak bilinen ecu’ya yapılan bir yazılım müdehalesidir. elektronik kontrol ünitesi denen ve kısaltması ecu olan konu hakkında bir yazı yazmıştım. #1079259

konuyu önce ikiye ayıralım. otomobil ve motor. motor bir makinadır. otomobil ise pazarlanan bir araç.

motorun performans değerini artırmak için yapılır. bir bilgisayar ile ecu’nun soket girişinden bağlanılır ve üretici firmanın, o motor için girdiği değerler değiştirilir. performans için tork limit ayarları, subaplar, hava yakıt dengesi, emisyon salınım değerleri gibi bir çok noktaya yeni değerler verilir. yıllar önce kullandığım bir araca bu işlemi yaptırmıştım. yaklaşık bir yıldır kullandığım araca ise geçtiğimiz günlerde yazılım yüklemesi yaptırdım. avrupa’da bu işlem sıkça yapılır. ülkemizde de bu işi hakkıyla yapan servisler vardır (lisanslı ürünler kullanan). yetkili servislerde bu uygulamayı yapıyor. ancak 3 katı fiyatına. birkaç yerden fiyat almıştım. ankara’da yaşayanlar için çayyolunda bir servis önerebilirim. ben orada yaptırdım. çünküüüüüü bana yakındı.

sıkça sorulan sorulara gelelim;
işlemin motora zarar verdiği doğru değildir. siz bir değil, on yazılım yükleyin motorun üreteceği değer, zaten kendisiyle sınırlıdır. yani motora, yapamayacağı bir şeyi zaten yaptıramazsınız.

örnek ile açıklayalım;
üretici firma 1600 cm3 hacminde turbo beslemeli dizel bir motor üretir. bu motor yaklışık 150 hp ve 320 nm tork değerine sahip olabilir. üretici firma, bu motoru hangi modele, hangi vergi dilimine (vergi sistemi avrupa’da başkadır. motor hacmi üzerinden değil, motorun hp değeri üzerinden yapılır), ve hangi müşteri alıcısına hitap edecegini belirlemek için bir pazar araştırması yapar. işte motor ile otomobil arasında ki fark budur. ve bu aracı 120hp güç ile piyasaya sürer. olay tamamen marketing meselesidir.

her motorun performansı aynı değildir. bu işlemi düşünüyorsanız, öncelikle konu hakkında bilgi alın. 10-15 hp değerinde yükselmeyi, aracı kullanırken hissetmezsiniz. yaptırmayın! 25hp üzeri ve tork değişiminde ciddi bir yükselme ise size performansı yaşatır. bazı servisler 60-70 hp ve 100 nm tork artımından bahsederler. ciddiye bile almayın. yok böyle bir olay. örnek olarak 2.0 litre dizel motor 190hp, işlem sonrası 228hp. gerçek değerdir.

son olarak yakıt tüketimine gelelim. işlemi uygulayan servisler, yakıt tüketiminde yüzde 15-20 tasarruf olacağını söyler ancak bu bilgi doğru değildir. sanırım bunların yüzdelik hesaplarından haberi yok. zaten bu değerde bir yakıt tasarrufu oluyorsa koşa koşa gidin yapın. ben işlem için 900 tl ödedim. basit bir hesaplama ile 5 depo yakıtla verdiğiniz para, 6. depoda kârdasınız. 7. depoda meyhaneye gideriz. yok böyle bir durum tabiki. olumlu yönde kazanım vardır ancak aman aman değildir.

sözlerimizi almanların otomobiller için söylediği bir söz ile bitirelim.

rahatına düşkün olan mercedes
hava atmak isteyen bmw
akıllı adam* audi kullanır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"chip tuning" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim