benimki görülmez artık diye girilmeyen tanımdır.
devamını gör...
benim yaptığımdır. tanım yazmam için diğer yazılmış tanımları da okumam lazım ki aynı şeyleri yazmayayım. çok tanımlıların hepsini okumak zor oluyor.
devamını gör...
çok tanımlıysa yazılmıştır muhtemelen diye bir af dileme göndermesi yapıp gene de fikrimi belirtirim. unutmayın, içte kalan tanım zona yapar sözlük.
devamını gör...
çoğu kişinin okuma huyu olmadığı için bazen yaptığım eylem.

bir de diğer yazar arkadaşın da belirttiği gibi, tanımları okumadan aynı şeyleri yazmayı (anket başlıkları ya da ciddi analiz kasmayı gerektirmeyen bazı başlıklarda yapsam da bunu) sevmiyorum, çok ciddi konularla ilgili başlıklarda. zaten onlarca sayfa girilmiş konulardan benzer yorumları çıkarttığınızda geriye kala kala 3-4 sayfa kalıyor aslında. bu da bizim okumakla aramızın hoş olmadığına ve herkesin kendi fikri için "bunu başkası akıl etmemiştir" diye düşündüğü ihtimaline götürüyor bizi.
devamını gör...
sözlük yazarlarının başlık içinde arama yapmaktan bihaber oldukları konusunda sağlam bir istatistik sahibi olmamızı sağlayan gereksiz atraksiyon.

tamam okumak istemiyorsunuz o kadar yazılan tanımı ama bari başlık içinde yazacağınız şeyin bir iki kelimesini aratıp sizinle aynı şeyleri düşünen var mı diye bir sağlama yapabilirsiniz sevgili dostlar. *
devamını gör...
aslında çok mantıksız değildir.

çok fazla tanım girilmişse muhakkak sizin yazacağınız düşünceyi birisi de akıl edip yazmış olabileceğinden flood gibi bir şeye dönüşüyor.

ama şu da var ki, aynı şeyi anlatan iki kişi bazen aynı şeyi anlatmıyormuş gibi oluyor üslup farkından dolayı, bu da olayın başka bir boyutu.

yani kısa kesmek gerekirse, kişinin kendi insiyatifidir nasıl istiyorsa öyle yapsın.
devamını gör...
"söylenecek her şey söylenmiştir"
devamını gör...
benim yazacağım şey mutlaka yazılmıştır. yazılmadıysa da hepsini okumak lazım tabii yine de aynı şeyi yazmamak için. yazsanız da başkaları o kadar aşağı iner mi, o da var.

nerden tutsanız elinizde kalır. en iyisi arkasından bakıp "ulan gitti güzelim başlık" diye ağlayarak çayınızı yudumlamak.
devamını gör...
bakın misal bu başlığa yazamadım. çünkü @altı bu işi #1737009 bu tanımla bitirmiş. daha fazla katılamazdım.
devamını gör...
herkes döktürmüş, beğenisini kapan kapmış, yazarlar konuyla ilgili fazlasıyla tanım okumuş ve bu husustaki fikirlere doymuşken
sizin yazmanızın artıp esprisi kalmamıştır.
gecikmişsinizdir. koltukları kapanlar kapmıştır.
şansınızı başka başlıklarda aramaya koyulursunuz.
devamını gör...
çoklukta birliği bulamama korkusu.
devamını gör...
umrumda olmaz. hemen fikirlerimi ortalığa saçarım. diyelim ki bir kitap başlığında yüzlerce tanım var. en az 30 madalyalı tanım yazılmış. ama yine de oraya içimdeki cümleyi yazarım.
devamını gör...
ön taraflardan yer kapma kavgasından kaynaklı durumdur.
hangi platforma gidersen git, hangi sözlüğe gidersen git bütün her yerde aynı telaş vardır.
devamını gör...
denenmişi denemek hiç olmadı kitabımda olduramazsın.*
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"çok fazla tanım girilmiş başlığa tanım girmeme" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim