dün sağlık bakanı ile görüştüğünü söyleyen osman müftüoğlu'nun açıklaması.

"bilindiği üzere, türkiye çin ile 10 milyon doz / 5 milyon kişi covid 19 aşısı için anlaşmayı sağladı.çin aşıları devlet tarafından ücretsiz olarak yapılacak. diğer firmaların geliştirmiş olduğu aşılar da sağlık bakanlığı tarafından onaylanırsa, eczaneler üzerinden satış yapılabilecek. "

karaborsada aşı kovalayacağımız günler uzak değil.
devamını gör...
t24.com.tr/amp/haber/saglik...
devamını gör...
grip, zatürre, hepatit gibi birçok aşı +2 - +8 derece arasında saklanır. sanılanın aksine bütün aşılar sıcağa değil donmaya karşı çok hassastır ve hemen bozulur.bunun dışında inaktif aşılar vücutta çok fazla yan etki yapmaz.

bakanlık birkaç yıl önce eczanelere aşıların soğuk zincir takibi için sistem kurulması ile ilgili çalışma yapmıştı ancak bu ne kadar uygulandı bilinmez. aşı ve soğuk zincir çok sıkı takip isteyen hayati derecede önemli bir iş.
24 saat ısı ve nem takibi yapan bir sistem kurmak şu an ki teknolojide çok kolay ancak bu en nihayetinde insan faktörüne dayanıyor. eczacının işini ne kadar ciddiye aldığı ile alakalı bir durum.

maalesef ülkemizde diplomasını kiraya veren, eczaneye ayda bir kez uğrayan insanlar var, bakkal gibi eczacı kalfasina emanet edilmiş birçok eczane mevcut. hal böyle iken aşıların ve saklama koşullarının ne kadar ciddiye alındığı konusunda endişe duymamak çok zor.
devamını gör...
17 temmuz 2021 tarihiyle hala gerçekleşmeyen eylem.

ülkemizde şu an coronavac aşısı ve pfizer aşısı yaygın olarak uygulanmaktadır. ve bunlar ücretsiz olarak uygulanmaktadır. fakat bunun dışındaki diğer aşılar * uygulanmamakta ve dolayısıyla eczanede de satılan bir aşımız bulunmamaktadır.

kanaatim j&j, moderna gibi aşıların da bir an önce eczanelerde satılması gerektiği. sinovac ve pfizer aşısının ise ücretsiz şekilde bugün olduğu gibi uygulanması gerektiği.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"covid-19 aşılarının eczanelerde satılacak olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim