korona yüzünden ara verdiğim faliyet oldu malesef çünkü insanlar pek bir vurdum duymazlar bu konuda.
devamını gör...
başlık sebebi ile aramızda hatem ül müctehidin bulunduğunu öğrendim.

"herhangi bir kimse, din kardeşine 'ey kafir!' derse, bu tekfir sebebiyle ikisinden biri muhakkak küfre döner. eğer o kimse dediği gibi ise ne ala. aksi takdirde sözü kendi aleyhine döner." (müslim, 1/319)

tanımı da şuraya bırakalım: kendisini ilgilendirir.
devamını gör...
kişisel tercihtir. isteyen gider, istemeyen gitmez. gitmek zorunlu değildir. cuma ille camide kılınacak diye zorunluluğu da yok. herkes evinde ibadetini yapabilir, niyet önemlidir. korona virüs nedeniyle toplu ibadethanelerin bir süreliğine kapatılması güzel oldu, önce sağlık. ibadet evde de yapılır.
devamını gör...
gitmiyorsa kendi tercihidir. covid-19 öncesi veya sonrası farketmeksizin, ilgilenmediğim ve hakkında ahkâm kesmenin üzerime vazife olmadığını bildiğim müslümandır.
devamını gör...
kimseyi ilgilendirmeyen durumdur. eğer herkes kendi işine bakarsa daha iyi olur.
devamını gör...
başlığı açan yazar, devlet memurunun arkasında namaz kılmam deseydi iyi olurdu. odin nickli yazarın dediği gibi, bütün imamları kâfir ilan etmesi uygun olmamış.
devamını gör...
bu onunla allah arasında olan bir olaydır.
öbür insanları alakadar etmez.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"cuma namazına gitmeyen müslüman" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim