veri tabanı yöneticisi* aracıdır. universal olarak geçer. bu özelliğiyle farklı veritabanlarını yönetme olanağı sağlar. postgresql, sqlite, oracle, mysql, sql ve daha fazla veri tabanını bünyesinde calıştırabilir. bu farklı tipte veri tabanlarını calıştırmasını driver'ları sayesinde yapar. bu saydıklarımın çoğunun kendi manager'ı var zaten buna ne gerek var diyorsanız birkaç tipte veri tabanı kullanıyorsanız hepsi için ayrı manager yüklemektense birinde hepsini çalıştırmak daha makul. dbeaver ile hepsi tek araçta çalıştırılabilir. iki versiyonu bulunmaktadır. biri community olan open source yani ücretsiz olan diğeri enterprise yani ücretli olan. ücretli olan daha fazla sayıda farklı veritabanını destekler. yukarıda saydığım tipler ücretsiz olanda çalışabilir olanlardır. dbeaver'ın boyutu nispeten küçüktür, kullanımı kolaydır. veri tabanına elle crud işlemleri yapılabilir. query de yazılır. geçenlerde keşfettiğim export data ve import data özelliği de fazlasıyla kullanışlı. elimde binlerce satırlık veri vardı. excel halinde bunu csv'ye çevirdim dbeaver'da ilgili tabloya import data diyerek yükledim. export ta excel veya başka formatlarda veri tabanındaki dataların çıktısını almamızı sağlar. test için mocking yapılabilir. syntax hatalarını gösterir ve intellisense özelliği de vardır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim