sözlükte bolca görebileceğimiz nane. tabii ki tespitlerimizi yapacağız ve yazacağız sözlük biraz da bunun için. ama her şeyden bir ders çıkarıp, her şeyi genelleyip te hayatı çözmüş gibi davranmak pek mantıklı değil. takdir edersiniz insanlara çok yukardan bakarsanız hepsi aynı gibi görünse de yaklaştıkça hepsi biricik ve kendilerine özgüdür. özellikle ilişki üstadı gibi dolanıp ta kadın erkeği çözdüm sen buna benziyorsan busun şuna benziyorsan şusundur kafası sıkıntılı bir bakış açısı. çoğunda kelin ilacı olsa başına sürer durumları da görülüyor. bu kadar tespit yapıp kasmamak lazım belki de.
herkes de elinde telefonla mesaj bekliyor sanan eleman sanrısı. hele haftaiçi ofisteysem hayatta yarım saat falan mesajlaşamam kimseyle. sanıyorlar ki bir mesaja 1 dkda cevap verirsin e verdik diyelim gene yazacak. yanımda patron full focus * çalışıyorum. iş çıkışı eve gideceğim yemek yapacağım biraz kafa dinleyeceğim zaten bana kalan 3 saat. arkadaşlarım bilir zaten bazen 3 gün sonra döndüğümü kırılmazlar.
lisede böyle olduğunu iddia eden iki arkadaşım vardı. merak edip inceledim ikisini de. bir tanesi öğlen yemekhanede yemeklerinin yarısını anca yiyip çok doydum diyordu. midesi küçüktü normal yani. öbürü hakkaten yemek güzelse her şeyi silip süpürüyordu abur cubur yiyordu bazen. allah allah metabolizması hızlı galiba diye düşünmüştüm. ama zaman geçirdikçe fark ettim yemeği beğenmezse yemiyor hatta bazı günler hiç yemek yemediğini söylüyordu. o zamanlar biraz kiloluydum 7 8 kilo ekstram vardı. diyet yapınca verip diyeti bırakınca geri aldım birkaç kez. ikincinin taktiği zamanla içselleştirdim çok yersem ertesi gün az yiyerek dengeyi korudum genel olarak. ünide 4 senede 10 kilo verip 8 yıldır da aynı kiloda kaldım. arada birkac kilo alıp verdiğim oluyor da o kadar takılmıyorum. bir de yaş ve sporsuzlukla bazal metabolizma yavaşlıyor spor yapılmıyorsa daha erken yaşa göre 40larda vs daha az yemek lazım o da bir gerçek.
üyelerini yazar olarak adlandırması sebebiyledir. yazar ne olum sanki jack london efendime söyleyeyim agatha christie falanız. girdiler 2 gündem yorumu, 2 fotograf, 2 drama falan filan. akıştaki başlıklar: yazarların hissettiği, yazarların güne puanı vs buna entry girerken yazar gibi hissediyorsun anlaşılan. değil. biz sözlükçü, sözlük yazarı, suser vs bunlarız daha fazlası değil yazar hiç değil.
sözlüğümüzde bulunan bol miktarda israil seviciliğinin yanında hiçtir. hala hamas falan diyorlar. olum hamas'ı aşalı çok oldu. ses kayıtları her şey çıktı özellikle bebek çocuk öldürüyorlar. yüreğiniz yetiyorsa açın videolarını izleyin. füzeyle gender reveal yapıyorlar. düzenli olarak ta youtube'dan içerik sildiriyorlar. tüm dünya günbegün nefret etti bunlardan. bizimkiler hala 7 ekim falan diyor. lübnan ve filistin'i düzenli olarak işgal edip topraklarını genişletip vadedilmiş(?) topraklarına kavuşmaya çalışıyor israil hala kendini terörden savunuyor diyorsunuz. dibimizdeki terörist devlet'in bize hiçbir zararı olmayacağı düşünceniz de mantıksız.
akp=islam, islam=filistin kodlamalarınız böyle, beyniniz binary çalışıyor daha genel bakamıyorsunuz bu meseleye kusura bakmayın.
çizimi şahane olduğu gibi içindeki şarkılar da acayip iyi. özellikle albüme adını veren victory song şarkısı şiddetle tavsiye olunur.. genel olarak ensiferum'un bütün albüm kapaklari harikuladedir zaten.
bununla 1.5 yıl boyunca sigarayı bıraktım devlet imkan sağlamıştı bedava almıştım ilacı. ama dediğim gibi uzun sürmedi. sigaradan tiksindiriyor evet ama ilacı bırakınca o tiksinme de kayboluyor. ayrıca kalp ve karaciğere zararı olabilir.
siz beni dinleyin allan carr'ı izleyin ve okuyun. size sigara içirten bahaneleri tek tek elimine ediyor. eğer ulan bir başladım şimdi ömür boyu bunu mu içeceğim diyor rahatsız hissediyorsanız bu adamı izleyin ve okuyun. sonra bana hayır dua edersiniz.
ha bir de spor yapın ben gym'e gidiyorum 2 yıldır. 2 dal bile içseniz o koşu bandında ciğer kapasitenizdeki azalmayı hissediyorsunuz ve bulaşasınız gelmiyor.
sağlıklı günlere..
yalan haber. bir kişiyle evlenmiş o da karısı amal. israil ve türevleri yalan haberler yayıyor bizim gazeteler de yalan x iddialarını haber yapıyor. inanılmaz.
link: www.albawaba.com/node/did-i...
dünyanın en overrated şeyidir. buna veya din gibi şeylere tutunursunuz ki bir anlam bulamadığınız varoluşunuza dair rahatsız edici hisler gitsin. aşk için diyerek yaptığınız aptallıkları veya hiç yapmadığınız şeyleri haklı çıkarırsınız. kapitalizmin ise en sevdiği oyuncaktır. size aşkı öyle bir pazarlarlar ki fena olmayan ilişkilerinizden bile memnun olmaz hep daha iyisini o filmlerdeki gibi aşkı ararsınız. *
ayrılık denen nane ise bizim doğamızda yok. anlamadınız biz 35 kişiden ayrılacak şekilde dizayn edilmedik. anlaştığımız birini bulacak ondan çocuk yapacak ve beraber büyütecektik bu kadardı. küçük bir şey değil ama hayatımızın her şeyi de degil. onun yerine onlarca flört, sevgili edinmek ve onlarca ayrılık acısı çekmek gibi naneler default ayar oldu. dostum bu degil senin yaşaman gereken. ayrılık acısı çok acı evet, çünkü normalde birkac taneden fazla çekmemen gerekiyor * beraber yavru yapın bakın diye evrimleştiniz acıyı veriyor sana ayrılma diye, doğana ters yaşıyorsun anla bunu.
aşka düşman değilim elbette. bize dayatılan aşk her şeydir saçmalığına karşıyım. hayatınızı bunun için heba etmeyin.
normal biriyse tetiklenmemesi gerekir. yaşamaktan mutlu ise biteceğini de biliyordur herhalde, tadını çıkarıyordur nispeten kısa vaktinin. bazısı da var ölüm dedirtmiyor bile ağzından yel alsın sus sakın söyleme diyor. katlanamıyorum böyle tiplere. hergün birgün öleceğimi düşünüyorum ben, standart ayarım böyle. 2 senedir gittikçe yaşlanıyorsun güncellemesi de geldi. her gün bunları en az bir defa düşünürüm. rutinimin parçası. hiçbir izm * ve din şeysine de inanmıyorum. haliyle ölüm benim için belirsiz biraz korkunç, biraz öfke, biraz merak, biraz huzur böyle bir şeyleri çağrıştırıyor.
orucun insan vücuduna faydalı olduğu yaşlanma karşıtı bir etkisi olduğu gözlemlenmiştir. düşününce binlerce yıllık homo sapiens tecrübesi var. arada böyle aç kalmanın iyi geldiğini keşfetmeleri aşırı süpriz değil. yalnız susuzluk iyi değil orasını bulamamışlar. onu da biz bulduk. şuan zaman zaman su orucu tutmak vücut için epey iyidir. din için tutacaksanız da eminim huşu hissedilir çevre baskisindan değil de kendin isteyerek yapildiginda, tabii siz gene de aksamdan iyice su içip terleyecek ortamlara faaliyetlere girmeyin.
benim için mikael åkerfeldt'tir. studyoda ayrı konserde ayrı iyidir. 2 kez canlı izleme şansım oldu en son headbanger weekends'te. sesi kadife gibi. hem konuşma sesi hem clean hem brutal vokalde çok çok iyi. hem de esprili ve ikonik adam valla. iyi ki var.
o kadar bahsettik bir link koymadan olmaz. son albümlerinden.
uzun vadede ciddi sıkıntı yaşayacak insandır. zaman zaman bu kişiye dönüşüyorum ama toparlanmak gerek. birçok durum olabilir bu. aileye sınır çekememek mesela, memnun olsunlar mutlu olsunlar diye istemediğin seyler yapmak oysa biliyorsun mantıksız olduğunu. bunu defalarca yaparsan uzun vadede onlardan nefret etmene bile sebep olabilir. veya iş yerinde çok sıkılıyor, çok bunaliyor kötü hissettiğinden işi aksatıyorsundur. bunu böyle devam ettirirsen, kötü performans gelir, bazen azar bazen iş kaybı getirir her yönden kötü etkiler. veya olmayacak bir ilişkiyi yıllarca süründürmek te var. veya illa olumsuz durum değil. kendini geliştirebileceğin alanlar görüyorsundur mesela ingilizcemi geliştireyim gibi. üşengeclik, ertelemek başka şeyler aksiyon almazsın ertelersin senelerce bu da mantıksızdır. birçok durum olabilir böyle.
böyle durumlara karşı oturup güzelce durumu yazarak, tartarak, durumu kendi içine enine boyuna değerlendirerek az buçuk bir yol haritası çizilebilir.
bir yaştan sonra* bunlara çok takılıyorsanız sıkıntı. elbette iyi geceler yazılması hoşa gidiyor evet ama hergün de görevi gibi yapmak zorunda değil. hergün görev gibi yaparsa ben de görev gibi yapmak zorundayım bir de işin o boyutu var. bana da ekstra külfet zaten ne gerek var. şimdi düşününce karşınızdakinin kişiliğine bağlı aslında, ceza ödül yöntemi gibi iyi geceler mesajı atıyorsa atmadığında altta mesaj yatıyor elbette hoş değil, normal bir insansa ama hiç sıkıntı değil. günaydın mesajı da aynı şekilde.
neredeyse 2 yıldır göz göre göre soykırım yapılan bir filistin kenti. insanlar gıdaya, suya, ilaca muhtaçlar. yardıma ulaşmaya çalışırken öldürülebiliyorlar. biraz bile empati yapmak insanın içini acıtıyor. iğrenç bir düzen.
evet yediğine içtiğine dikkat eder, spor yapar fit olursan iyi de giyinirsen sana daha fazla bakılır. bundan doğal bir şey de yok. ama baktı diye ben bunla yatayım veya aşık oldum diye bir bakış olmaz erkek bakışı o, bizimki öyle değil. bir beğeni olur o kadar. güzel fit vücut artıdır ve ilgi çeker. ama muhabbet karakter kişilik çekmediyse six packliysen bile olmaz. bunları karıştırmayalım lütfen.
normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz.
Daha detaylı bilgi için çerez ve
gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.
online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.