ankara sanayi odası (aso) başkan nurettin özdebir, doğalgaz zamlarının en çok un ve makarna üreticilerini vuracağını, maliyetlerin yükseldiği ekmek ve makarnada zam baskısının arttığını söyledi.

özdebir, “özellikle enerji yoğun sektörlerde maliyet baskısı çok yükseldi. elektriği en çok kullanan sektörlerin başında değirmenciler, makarna üreticileri, demir-çelik, tekstil ve konfeksiyoncular geliyor. dolayısıyla elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza gelen bu zamlar halkın temel gıda maddeleri olan unun, ekmeğin ve makarnanın üretim maliyetini yükseltecektir. umarım kendi doğalgazımız bir an önce çıkar da daha fazla zam yaşamayız” dedi.

buradan
ekmek ve makarnaya da zam gelecekse ölelim en iyisi.
devamını gör...
konunun doğal gaz zammıyla bir alakası olamaz hükümet yetkileri muhtemel zam için terörist yaftası yapıştıracak birilerini arıyorlar bugün yarın bulurlar. grup toplantısında bahçeli'yi takip edin, ekmek lobisi ve makarna lobisini açıklayacaktır.
devamını gör...
makarna lan makarnaaaa.
devamını gör...
sanayide üretim yapıp da elektrik kullanmayan mı var diye düşündüren açıklamalar.
devamını gör...
bir ülke düşünün bu ülke de herşey cehalet ile yönetiliyor ve siz bu ülke de üretim yapıyorsunuz. üretim planlaması öyle bir süreçtir ki yüksek adette sürümden kazanacağınız için döviz, ekonomi, faiz gibi şeylerin hep stabil gitmesi gerekir bizim gibi ithal girdi ile üretim yapılan ülkeler de üretim stabil değildir ve fiyatlar sürekli oynar siz bu fiyatları devlet eli sübvanse eder veya zam yapılmasını engellerseniz üretim ve yatırım durur.

üretim makarna dan elektroniğe kadar hemen hemen aynı süreçleri ve hesaplamaları icerir sorun da burada. türkiye nin geldiği nokta da nitelikli üretim veya nitelikli yatırım yapılmıyor bunun da sebebi ben bu ülkeye yurtdışında garanti de olan paramı getirip nitelikli ve ihracata yönelik yatırım yaptım diyelim sonra? lan bir ay sonrasını ongoremiyorum beş sene sonrasına nasıl plan yapayım? dolayısı ile bu ülke de niteliksiz yatırım ve işten para kazanılır. dolayısı ile makarna üreticileri artık ya maliyetler kafa kafaya kar edemiyorlar yada cidden kar marjları çok dipler de % 0.5 in falan altına düşmüş durumda zam yapmaya yer arıyorlar.
devamını gör...
"soğan ekmek yer yine de malum partiye oy veririm" diyenler olduğu sürece fark yaratmayacak olan cümle. bahane mi demeliydim...

bu insanlar hâlâ olayı dindarlık - dinsizlik zannediyor arkadaşlar. bizim taraf dindar, baş örtümüze dokunmadı bla bla bla... karşı taraf dinsiz, allah bunlara fırsat vermesin kafasıyla hareket ediyorlar ve bütün sorun bundan ibaret.

yani bunların karşısına geçip gözlerinin içine baka baka bir projenin eş başkanı olduğunuzu da söyleseniz, bir ırktan kendileri dışında kimseye vermedikleri bir ödülü de alsanız durum değişmeyecek, değişmedi de... çünkü neden: baş örtüsüne dokunulmadı da ondan. koskoca kur'an-ı kerim'i haksızlıkla, adaletle, kul hakkıyla ilgili onlarca, yüzlerce ayete değil de baş örtüsü ile ilgili 3 ayete indirgerseniz yaşayacağınız dindarlık da ancak bu kadar olur işte! "komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildir."den "bana dokunmayan yılan bin yaşasın!" diyen sahte bir dindarlığa... keşke insanlar kuran'ın anlamını öğrenseydi, sadece okunuşunu değil.*
devamını gör...
gluten çok zararlı olduğu için yine halkımız koruma altında. halkımız! hiç kadir kıymet bilmiyorsunuz. *
devamını gör...
akpliler üzgün.
devamını gör...
doğalgaz demek sanayii ve üretim demek, %48 zam iğneden ipliğe kadar zam demek, siz bakmayın konutlara zam yok demelerine aslında doğrudan konutlara geçirilmiş bir zam dir .
34 yıldır demir çelik sektöründe olan biri olarak gelen zamlar sadece bu ülke vatandaşına girer ihracata hiç bir etkisi yok.
kısaca sadece ekmeğe makarnaya değil herşeye zam bekleyin .
devamını gör...
sevindiren bir gelişmedir. hala çıkar telefonunu göster diyenlerin olduğu, yol yabdıcıların olduğu, togg/iha görünce guruldayan karnını unutanların olduğu, hala cehape diye böğürenlerin olduğu ülkede haktır bu zamlar.

sanayi doğalgazı yüzde 50 zamlanıyor. lpg 49 kuruş zamlanıyor ama halkta tek ses yoksa, kimse kusura bakmasın ama müstahaktır bu zamlar.
devamını gör...
yaşadığım ilde bugün ekmeğe yüzde 33 zam geldi bile. halkın en çok tepki gösterdiği ekmek zammı tüm engellemelere rağmen geliyorsa diğer ürünleri düşünemiyorum bile.
devamını gör...
pandemiyle ilk yasak açıklandığında makarna stoğu yapmamıştım ama sanırım bugün yapacağım.
devamını gör...
enerji gıda üretimlerinde oldukça büyük bir girdidir. enerji arzının kısıtlı olması ve yüksek kur oranı doğal olarak üreticinin fiyatlarına yansıyaçaktır. hangi ürün için ne kadar zam beklentisi vardır bilemem ama büyük bir zam olacağını belli ediyor bizim ülkedeki üreticiler hala egzojen şoklara alışkın değiller her gün yaşamasına rağmen alternatif bir araç üretmede kısırlar bu zamlarla kendi kar marjlarını düşürüyorlar oysa tek seferde kurabilecekleri alternatef enerjiyi halka ber seferde yansıtıp sonra tekrar piyasa dengesini bulabilerler burda suçlu iktidar biraz da hala hazırlıklı olmayan üreticiler.
devamını gör...
zam yapınca da ceza yiyecekler.

e adam üretmez abi kapatır. 80'lerdeki romanya stayla.
devamını gör...
ekmek ve makarna üzerindeki zam benzin ve motorinin üzerindeki zam baskısını arttırıyor!
bu böyle sürüp gidiyor. zam üstüne zam bahaneleri artık düşünmüyorlar bile dalga geçiyorlar
devamını gör...
eskiden makarnayı sokak hayvanlarına verirdim, şimdi lüks olmaya başladı.
devamını gör...
makarna yoksa pasta yesinler
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"doğalgaza gelen zam ekmek ve makarna üzerindeki zam baskısını arttırıyor" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim