telaffuzu kulağa çok hoş gelen ama ne iş yaptığını bildiğinizde sizi dehşete düşürecek olan nazilerin manyak özel eylem gruplarıdır. einsatzgruppen (özel eylem grupları) 1938 yılında kurulur. en çok, haziran 1941'de başlayan alman-sovyet savaşı sırasında bir milyondan fazla yahudi kurbanın öldürülmesindeki rolleriyle tanınırlar. çoğunlukla "mobilize katliam birlikleri" olarak anılan bu grup, özellikle sovyet topraklarındaki yahudilerin sistematik olarak öldürülmesindeki rolleriyle bilinirler.

haziran 1941'de hitler’in sovyetler birliği’ne karşı "imha savaşı" nın başlatmasıyla, bu manyaklar sürüsü ele geçirdikleri yerlerde ilk dokuz ay içinde çoğu yahudi olan yarım milyondan fazla insanı vurarak katleder. aktion olarak adlandırılan bu katliamlarda katledilecek olanlar önce toplanır, sonra katliamın yapılacağı yere toplu olarak sevkedilir, halihazırda bir toplu mezar kazılmamışsa, kurbanlar kendi toplu mezarlarını kendileri kazar, giysilerini ve değerli eşyalarını çıkartıp, gruplar halinde çukura sürülür ve infaz edililirdi. burada en trajik olan durum sevdiklerinizin sizin ölümünüzü seyretmesi ve bir sonraki seferde onlarında infaz edilmeleri olmalı herhalde.

sonradan infazlar için çok fazla mühimmat harcanması, infazcılarda katliam sebebiyle psikolojik sorunlar gözükmesi nedeniyle kurbanlar öncelikle kapalı yerlerde araç egzostlarından çıkan karbonmonoksit gazı ile infaz edilmiş, zamanla bu olay gaz odalarında infaza dönüşmüştür.

aşağıdaki video rahatsız edici görüntüler içerebilir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim