hic samimi olmayan insan. gecen gordum bunlardan birini. ne olur bir mucize olsun canlansın diye feryat ediyordu, şovunu yaptı ve bir saat sonra hayatına devam etti gulluk gulistanlik. ayrica insan sevmezler, insana sevgi duymayanla işimiz yok.
devamını gör...
bir hayvanla kurulan bağ, aynı insanlarla kurduğumuz bağlar gibidir. bir evlat veya bir kardeş gibi sevmek mümkündür. hayatının ve zamanının bir çoğunu paylaştığın bir hayvanın ölümüne üzülmek samimiyetsizlik veya şov değildir muhteremler. bu çirkin ve kınanası bir düşüncedir
devamını gör...
benim. özür diliyorum üzüldüğüm içün.

ilk baktığım kedim kanserden öldü. çok seviyordum, çok ağladım. aradan yıllar geçti hâlâ rüyamda onunla markette yürürken görüyorum kendimi. neden hep markette yürüyoruz o kısmı anlamadım. uyanınca yine ağlıyorum.

ondan sonra hasta kedilere karşı üzüntü oluştu, hiç arkamı dönemedim. tedavi etmek için uğraştım. hicbir bağım olmayan kediler tedaviye cevap vermeyince yine ağladım. sonra kediye özel ağlamadığımı, ölümün kendisine ağladığımı anladım.

insanlar ve diğer hayvanlar öldüğünde yine ağlıyorum. ölü olmadığım, çalışmak ve hayatımı bir şekilde idare etmek nedenli bir noktadan sonra susuyorum. yapacak bir şey yok çünkü, düzen böyle.

ölüm anlaşılması son derece güç ve çok gerçek bir mevzu. bence ölüm karşısında bu kadar çaresiz olduğumuz için ağlamamız aşırı normal. çok sevdiğin varlığı alıp götürüyor senden. buna ağlanmalı bence.
devamını gör...
altında yatan psikolojik sıkıntılar neticesidir.
devamını gör...
gölgelik bir yere mezar yapmıştık bir de, onun gibi küçücük. değer verdiğim, bağ kurduğum bir canlı yitip gitti nihayetinde. ama işte samimiyetsiz olduğumu bilmiyordum, üzülünce gerçek sandım ne bileyim. şimdi gidip kafamı duvarlara sürteceğim.
devamını gör...
bir kuşum vardı bilirsiniz muhabbet kuşları max.8-9 yıl yaşar 9.5 yıl benimleydi beraber büyüdük diyebilirim. bakın çocuktum o zaman diyorum burası çokomelli. dışarı çıkacağım zaman alırdım omzuma beraber otururduk kapı önünde, oyunlar oynardık yahu kuş bu . o ölünce o kadar üzüldüm ki elime alıp ufacık bedenine sarıldığımı hatırlıyorum. baktığım bir çok hayvan var evde ve sokakta baktıklarımın da başına bir şey gelse yine aynı oranda üzülüyorum. bir insanın başına bir şey gelse de üzülüyorum bu tamamen vicdan ve merhamettir içinde sevgi olmayan biri için insan da hayvan da aynı ölçüde değersizdir.
hayvan seven insan sevmez diyemeyeceğimiz gibi her insan sevenin hayvan sever diyemeyiz ne yazık.
ama bakın kendinizi ufacık savunmasız konuşamayan yani anlaşılmaya muhtaç olan bir canlıyla kıyaslamanız ne kadar yanlış.
devamını gör...
ona bir ''hayvan'' gözüyle bakmadığı için ağlayan insandır.
en az evcil insanlarınıza tutulan yas kadar hak ediyor evcil 'hayvan'larımız da yas tutulmayı.

!!!
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
şunun güzelliğine bakın. ama kaderi güzel olmadı. iki yıl güzel bir hayat yaşadı. şu koca dünyaya sigdiramadilar insanlar. öldüğünde o kadar çok ağladım ki bu yaşta. taziyeye geldiler. abi bir daha hayvan falan bakma derler hala. mezar yaptık güzel. hala özlerim. insanın demek ki evladı olsa nasıl olur.
devamını gör...
ağlarsın kardeş.
ailene almışsın niye ağlamayacaksın.
(sokakta çoluk çocuğa saldıran başıboşlardan bahsetmiyorum)
devamını gör...
bunun neyi bu kadar tuhaf geliyor anlayamadım.
evcil hayvan belli bir zaman sonra bağ kurulan bir dost haline geliyor. aynı yaşam alanını, ortak bir hayatı paylaşıyorsunuz sonuçta. insana o kadar çok şey katıyor ki.

kedim öldükten sonra yaşadığım duygusal boşluğu tarif etmem mümkün değil. çok sevdiğim insanları kaybettiğimde bile bu kadar üzülmemiştim. ölüm sessizliği denen şeyle de o zaman tanıştım. evde miyavlama ve koşma sesleri yerini derin bir sessizlik aldı. yarım kalan mamasını gördükçe hayatın ne kadar kısa olduğunu ve ani bitebilecegini anladım.

ve hiçbir vedalaşma onunla vedalaşmak kadar zor olmamıştı.
devamını gör...
evcil hayvan artık sadece evcil hayvan olarak değil. evin bir bireyi hürmeti görür. o yüzden anlayışla karşılıyorum.
devamını gör...
bundan daha doğal olan birşey olabilir mi? insan sevdiği bir nesneyi kaybettiğinde bile üzülebiliyor. gözünün içine aşkla bakan bir varlığı kaybetmek yas sebebidir zaten. allah yaşatmasın.
devamını gör...
kedim öldü bir süre önce. çok yaşlıydı, günden güne düşkünleşti, öldüğünde yanında değildim. telefonda öğrendim kötü haberi. o an birşeyler kırıldı içimde. anılarımız geçti gözümün önünden. ilk yavrularını gardroptaki sepetin içinde doğurduğu günü hatırladım. sonra sinek yakalamaya hamle edip balkondan aşağı düştüğü günü. neyse ki bir şey olmamıştı. arabaya binmekten ne kadar korktuğu, panik ataklar yaşadığı geldi aklıma. eve her dönüşümde merdivenlerde ayak seslerimi duyup kapı eşiğinde beklemesini hatırladım. ağlamadım. ağlamak bir göz hastalığı. ama bir şeyler kırıldı içimde. hayatımdan bir şeyler eksildi. bir süre evin içinde duyduğum her çıtırtıyı o sandım. o kadar duygusal bir insan sayılmam ama neredeyse yirmi yıl yaşamışız birlikte. hiç mi üzülmeyelim.
devamını gör...
ağlanır gayet doğaldır. hatırladığımda hala gözlerim dolar insanın içinde bambaşka yeri oluyor hayvanların.
devamını gör...
evcil hayvanını evin bir ferdi olarak gören insandır. 13 senedir bizimle, nasıl ağlamayayım lan öldüğünde?
devamını gör...
insan anlam yükleyen bir varlıktır; uzun zaman kullandığı eşyayla bile bir bağ kurabilir.o halde, gayet olağan bir davranışta bulunan insandır.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

görselde ki bu güzel kız simbat. bundan 1 sene önce parkta oynarken birden yola fırladı ve kamyonun altında kalarak can verdi. kamyon belediyeye ait bir çöp kamyonu idi. belediyeden gömmek için yer talep ettik böyle bir yer olmadığını ancak onlara teslim ettiğimizde yakacaklarını söylediler. kan revan içindeydi simbat ve benim yapabileceğim fazla bir şey yoktu. mecburen teslim ettik kızımı. tam bir hafta boyunca çocuklar gözlerimin yaşardığını görmesinler diye balkona çıktım aklıma geldikçe. bu size saçma gibi görüne bilir ama evinde canlı besleyenler beni mutlaka anlayacaktır.
devamını gör...
insan dünyadan bir hayvan eksildi diye yas tutmuyor tabi ki
kurduğu duygusal bağ, yüklediği anlam gibi sebeplerle tutuyor yasını veya çok üzülüyor
her yitirilen şeydeki hüznün nedeni de bu aslında
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"evcil hayvanının ölümüne yas tutup ağlayan insan" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim