felsefik arguman sundugunuz halde imam gibi cevap veren hocalardır. felsefe mi anlatır yoksa dini bilgiler mi anlayamazsınız.
devamını gör...
kendi mesleğine ihanet etmiş felsefe hocasıdır. felsefik argümanlara imam gibi cevap vererek yanlış meslek seçmiş olduğunu kanıtlamıştır.
devamını gör...
din-felsefe iliskisinden din'e girer oradan çıkamıyorsa bölümüyle ilgili yanlış tercih yapmıştır demektir.
devamını gör...
felsefeyi dinle, beni güzel kadınlarla eşleştir hocam diye yakınılası kişidir.
devamını gör...
nefs sorunlarını inceleyen psikoloji ve nasıl insan olunur sorusunu en çok soran felsefe ve uyarılar, yol göstermeler ile yine nasıl insan olunuru anlatan kutsal kitapların ortak konusunun insan olduğunu anladığımıza göre yadırganması pek garip bir konu ve alaka zincirini kıran bir başlık olarak göze çarpmaktadır. din ve yaşam felsefesi birbirinden ne kadar ayrı konular olabilir? sanırım ustanın çırağını tekrar dersleriyle başa sardırmasına müstahak bir filozof adayı açmış bu başlığı. pek sarsıcı bir kaos belirmiş ki beyin fırtınası yaparken kavramsal bilgisizlikte boğulmadan kurtulmak için önce araştırın.
devamını gör...
sapla samanı karıştırandır.
devamını gör...
(bkz: hemen bilimsel bir kılıf bulalım)
devamını gör...
felsefe ve din, hayata bakış açınızı belirleyen kriter noktalarıdır. felsefe, insani bir eylemdir, bir tanıma göre "insan eylemlerinin en yücesi felsefedir" din ise cevapların hazır olarak verildiği bir alandır. inanç fenomeni ile doğrudan bağlantılıdır. dindar bilinç ile din karıştırılsa da aynı şeyler değildir.
yine de felsefeyle ilgilenin gençler, ama "felsefeyle ilgileniyorum"diye saçma sapan argümanların peşinden gitmeyin felsefe ciddi iştir!
devamını gör...
"felsefik" değil, "felsefî"
devamını gör...
felsefi birikimi yetersiz olan insanların yadırgamasını normal bulduğum hocadır. felsefeyle dinin uzlaştırılması girişimleri çok eski tarihlere dayanır. özellikle hristiyanlık ve islam tarihinde bu çabalara girmiş pek çok filozof vardır. ayrıca raffaello'nun meşhur atina okulu freski de bu çabanın bir ürünüdür.
devamını gör...
örtüşüyorsa örtüşüyordur o kadar
devamını gör...
şunu yapmayın. çok saçma oluyor. felsefe farklı bir dünyadır. gidip de onu ufacık kalıpları belli bir yere sığdırmaya çalışma isteğiniz niye? diye sormak istiyorum yapanlara.
devamını gör...
rte bunu yapmayı çok sever.
devamını gör...
felsefeden de dinden de anlamayan hocadır. felsefede bir cevap yoktur, düşünmeye teşvik edip sonuca bağlamaya çalışmak felsefenin doğasına aykırıdır. dinde de zorlama yoktur, kendince herkesi islama çekeceğini düşünen triplerin islamın doğasına aykırı olduğunu düşünüyorum. kısacası sadece bir misyonerdir. öğretmenlik vasfı tartışmalıdır.
devamını gör...
(bkz: thomas aquinas)
devamını gör...
aslında tüm insani dinler felsefedir. bu açıdan din kültürü ve ahlak bilgisi dersi kapsamında anlatılmalı.

evrenin hangi ana maddeden başladığını sorgulayan ilk çağ filozofları yerine budizm vs tarihi okumak şu an bana daha işlevsel geliyor. bu kadar inanan insan var bugün.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"felsefeyi dinle örtüştürmeye çalışan felsefe hocası" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim