1793-1861 tarihleri arasında yaşamış romantizm temsilcilerinden, irlandalı ressam.

çiftçi bir ailede büyüyen danby 1807'de dublin'e taşındı, burada royal dublin society okulu’nda resim dersleri aldı. bu dönem manzara resimleri çizmeye başladı.
daha sonra londra'ya taşınan sanatçı, bu dönemden itibaren bir çok eserini royal academy'de sergilemeye ve eserleri rağbet görmeye başladı. 1824'te sergilenen ‘'sunset at sea after a storm’' eseri çok yüksek bir fiyata satıldı, 1825'te associate of academy'e kabul edildi. bu muhteşem eseri hemen aşağıya iliştireyim.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel sunset at sea after a storm (1824)

eşi başka bir ressamla kaçıp onu terkedince aniden paris'e taşındı. 1841'de ingiltere'ye tekrar dönene kadar akademi'de sergilenecek kadar önemli eserler üretmedi. 1840'ta yaptığı ''the deluge'' isimli eserinin dışında, bu eser akademi'de tek başına sergilenmiş. aşağıya ekliyorum.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel the deluge (1840)

gün batımlarını, kocaman dağları, bazen sakin nehirleri, denizleri bazen de dev dalgaların arasında boğuşan gemileri, göz korkutacak derecede görkemli doğa manzaralarını resmetmiş kendisi. eserleri john martin'in tablolarına çok benziyor zaten. insan tablolarından gözlerini alamıyor.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel shipwreck (1850)

daha fazla eserini incelemek isterseniz buradan
kaynak
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"francis danby" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim