playstation showcase 2021'de gameplay videosu gösterilmiş oyun.
devamını gör...
yeni teaser trailer’ı yayınlanmış ve aynı zamanda çıkış tarihi de belli olmuştur. 9 kasım 2022’de çıkıyor evet. bu teaser;



bu da koleksiyoner ve jötnar sürümleri;

devamını gör...
çıkması merakla beklenen oyundur.

oynayacağımızdan değil tabii. oynayanları izleriz. türkiye’de bu oyunu almak ayrı dert, oyunu açacak sistemi veya konsolu almak ayrı dert.
devamını gör...
yeni trailer’ı düşmüş ve aynı zamanda ön siparişe de açılmış oyundur. türkiye fiyatı ise şöyle; playstation 4 için normal versiyonu 700 lira, playstation 5 için 800 lira ve son olarak dijital deluxe versiyonu(ps 4-5) 900 lira... boyut olarak ise 45-60 gb arası.



trailer yine gaz. ilk göze çarpan şeyler şöyle; mob çeşitliliği artmış, atreus iyice gavur olmuş, kratos kendini aşmış yine edebiyat parçalıyor, tyr var evet, valkürler dehşetli, thor çok heybetli, adını unuttuğum baldur’un anası yine hiddetli…

teknik açıdan ise güzel duruyor oyun. ilk oyunun üzerine daha da koymuş. pek tabii playstation ve pc performansı değişik olacaktır lakin ben bunun çok da uçurum gibi bir fark olacağını düşünmüyorum. müzik zaten güzel, ilk oyundaki müzikleri de besteleyen bear mccreary yine işbaşında. kendisi şu aralar lotr rings of power’ın da müziklerini besteledi.

şahsımda playstation olmadığı için oynanış videoları ile yetinecek olsam da yine de heyecanlıyım bu oyun için. zira gün olur pc’ye de gelir ilk oyun gibi. umarım ilkinden de iyi olur diyorum ve girdimi kratos’un fırından yeni çıkmış bir lafı ile sonlandırıyorum;

“death can have me when it earns me.”



dip edit; 700. girdim de god of war’a nasipmiş.
devamını gör...
şu oyunun kodunu çok önceden gönderme işi maksadını epey aşan bir şey haline geldi artık. oyunu para verip alanlardan çok, günler öncesinden kod gönderilerek ücretsiz paylaşılan insan var. bu insanların çoğu da resmen spoiler bombardımanına tuttu insanları. şans eseri oyun zevkimi kıracak şeylerle karşılaşmadım, az çok tahmin ettiğim olayların görüntüleri önüme düştü o kadar. fakat cidden maddi manevi haksızlık bu kadarı da. ve sony bu işi özellikle kotaramıyor. ne zaman bir oyun çıkacak olsa satın alandan çok ücretsiz oynayan kişiler etrafı spoiler doldurup devam ediyor. ambargo filan da hak getire yani.
tanım: ücretsiz oynayan kankilerimizden sıra geldiğinde oynayacağım, o vakit tanım gireceğim oyundur.
devamını gör...
atreus ergeninin koskoca kratosa ergenlik yapıp şımardığı oyun.
devamını gör...
odin ve thor karakterlerinin yansıtılış biçimine hayran kaldığım oyundur. richard schiff resmen odin olmuş çıkmış. on numara beş yıldız. sadece onun için bile oynarım oyunu. şu sekansın güzelliğine bakın hele;

devamını gör...
bu oyundaki odin tasvirinde bir tutarsızlık vardır.
şöyle ki, ilk oyunda mimir tarafından anlatılan odin tasviri aslında mitolojideki tasviri ile büyük ölçüde benzerlik taşır. odin asılmışların lordu olarak bilinir, en kadim olandır, babası ymir'in cesedinden midgard'ı yapar, lakaplarından biri de korkunç tanrıdır, son derece zeki, bir o kadar da ürktücü bir tanrıdır.
ikinci oyundaki odin ise bu anlatılandan çok mitolojideki loki figürünü andırmaktadır. yanlış anlaşılmasın, bu oyunda odin ekrana geldiği her an kendini izletebiliyor, hakikaten bir şeyler döndüğünü hissettiren nadir karakterlerden biri.
fakat ilk oyundaki tasvirle ikinci oyundaki odin'in zerre alakası yok. ilk oyunu yaparken ikinci oyunu hiç düşünmemişler. aksi halde inanılmaz ürkütücü bir varlıkla karşılaşmamız gerekirdi.
onun yerine eski karısına, "my ex" diyen tipte bir karakter var. izlemesi zevkli mi, evet çok zevkli.
bir o kadar da tutarsız.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"god of war ragnarök" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim