90'lı yıllarda amerika'da kurulan power metal grubu. parçaları gayet başarılıdır. benimle bir ilgileri yoktur.

kamelot-liar liar
devamını gör...
en sevdiğim symphonic power metal gruplarından biri. tommy karevik'i her ne kadar sevsem de, roy khan gibi bir vokalistin yerini tutmuyor.
devamını gör...
şuraya sevdiğimiz bir şarkısını bırakalım.

anthem
devamını gör...
90'ların başlarında kurulsalar da, 90'ların sonunda the fourth legacy albümleriyle tanınır olmuşlardır. zaten grubun kurucusu ve gitaristi thomas youngblood da, ilk dönemlerinde olaya pek de profesyonel yaklaşmadıklarını açıklamıştır. süper progresif metal grubu conception'dan gelip gruba katılan vokalist roy khan, büyümelerinde ciddi pay sahibidir.*

grup son birkaç albümdür kadim sihirleri terk edip, fütüristik kurgulara yönelmiştir. gene de yeni vokalistleri tommy karevik ile hala popülaritelerini belli oranda koruyorlardır.

yazardan* en iyi albümleri seçkileri: (bkz: the fourth legacy), (bkz: karma), (bkz: the black halo), (bkz: ghost opera), (bkz: silverthorn)

kuruluşlarında hemen bir sükse yapamamaları gayet anlaşılır bir şey bence zira ben de pek albenili bulmamıştım bu işlerini. halbuki aslında rhapsody of fire'ın yapabildiği gibi ilk albümleriyle bir power metal başyapıtı sunabilselermiş, türün helloween'in ardından en önde gelen topluluklarından biri olabilirlermiş zira 90'ların başlarında henüz büyük power metal akımı başlamamıştı. yine de kaliteli albümlerle devam ettirdikleri diskografileri epey etkileyici seyretti bence ve metal müzikle az çok ilgilenen çoğu kişinin bildiği bir grup oldu kamelot.

ben bunlarla 2000'lerin hemen başlarında, karışık şarkılarının bulunduğu bir mp3 cd'si ile tanışmıştım. her açtığım şarkılarını şaşırarak çok beğendim sonra da gittim albümlerini aldım; zaten karma ile birlikte çıkan tüm albümlerini piyasaya sürülür sürülmez dinleyebildim. gönül isterdi ki the fourth legacy ile tanışsaydım kendileriyle ama çok geç kalmış da sayılmam sanki.

kamelot'un o mistik orta çağ kafalarındaki işlerini bir kenara bırakıp fütüristik sularda yüzmeye başlaması beni kendilerinden ciddi soğutmuş olsa da bu konuda kendilerini suçlayamam ve şikayet de etmiyorum zaten zira dinleyebilecek sayısız grup/albüm var ve kamelot'a da bu yeni serüvenlerinde başarılar dilerim. günün birinde eski tarzlarına bir dönüşleri olursa da bundan memnuniyet duyup yeniden sıkı bir dinleyicileri olabilirim.
devamını gör...
yeni albümleri bu martta çıkacakmış. albümden ilk klip parçalarını aşağıya koyuyorum. roy khan sonrasındaki silverthorn albümleri mükemmeldi, haven da ilk dinlememde çok hoşuma gitmişti ama sonra albenisini kaybetti benim için. the shadow theory'nin klip şarkısını (veya varsa şarkılarını) dinledim sadece, hiç ilgimi çekmedi. bu albümün de klip şarkısı aşırı ilhamsız... kamelot da benim için bitti galiba. yaşasın roy khan'lı conception!



bu müzik daha önce yapıldı kamelotçuğum. hem de daha iyi!

devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim