klasik anlamda müziğin yapı sökümünde öncü olmuş, atonal müziğin erken dönem örneklerini vermiş, çalışmalarıyla elektronik müziğe giden yolu açmış, kafası fazla kırık dahi alman besteci ve ses mühendisi. the beatles'ın albüm kapağının bir köşesine kellesini sıkıştıracak kadar etkilendiği adam.

romantik dönemi kapayıp, modern dönemi açan richard wagner'den sonra wagner'in yarım bıraktığı kozmik iddiayı yeniden canlandıran kişiydi stockhausen. wagner sahnede tanrıları konuşturuken, stockhausen evrenin kendisini bir sahneye çevirdi. tanrı'yı armonide değil frekanslarda arayan bir adamdı. wagner'in tim sanatların birliği ideali stockhausen'de elektronik ve mistik bir biçim aldı. onu bir yönüyle kozmosun seslerine bize ulaştıran bir mesih olarak görmek lazımdır. nadir verdiği röportajlarından birisinde bir ingiliz televizyoncunun sorusuna verdiği cevap, sanatını nerede konumlandırdığına dair ipucu verir.

soru: gelenekleri yıktığınızda veya onu devrimcileştirdiğinizde, her şeyi parçaladığınızda, bunu gelenekten nefret ettiğiniz için mi, yeni bir şey yapmak adına mı yapıyorsunuz ?

cevap: ben hiçbir şeyi yıkmadım. sadece olduğu gibi bıraktım. var olana 300 yeni şey ekledim.bunu geleneksel müziğe eklemek için yüz yıllarca çalışılacak.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim