nayır, nolamaz sözcüklerini dilimize kazandırmış şahsiyet.
devamını gör...
tosun paşa, davaro, şark bülbülü filmlerinin yönetmenliğini de yapmış olan sinema sanatçısı.
devamını gör...
tarkan filmlerinde başrol oynayan oyuncu, yönetmen.
devamını gör...
her ne kadar tarkan filmleri ile ün kazansa da siyah beyaz filmlerinde oyunculuğun kitabını yazmış ustaların ustası olan sinema sanatçısıdır. ayrıca çok da yakışıklıdır *.
bir millet uyanıyor filmi bence izlenmesi gereken bir yeşilçam klasiğidir.
devamını gör...
oldukça uzun bir minibüs hattıdır.
devamını gör...
hayatını kaybetmiştir, ışıklar içinde uyusun.
devamını gör...
türk sinemasının hem yönetmen hem oyuncu olarak krallarından birisiydi. vefat haberi geldi maalesef. çocukluğumuzun bir kahramanı daha gitti.
devamını gör...
allah rahmet eylesin. gençliği ayrı, yaşı almış hali ayrı karizmaydı.
devamını gör...
vefat etmiş. şoktayım ve çok üzgünüm. güle güle kartal âbi. yeşilçam sizi unutmayacak.
aslâ.
devamını gör...
allah rahmet etsin. yeşilçam'ın efsanelerinden birisini daha kaybettik mekanı cennet olsun.
devamını gör...
yeşilçam'ın usta ismi, izlemeye doyamadığımız birçok filmin senaristi ve yönetmeni kartal tibet 83 yaşında aramızdan ayrıldı. kamera önünde başladığı hikayesine, kamera arkasında sayısız filmin yönetmenliğini ve senaristliğini yaparak devam etti. özellikle canlandırdığı 'tarkan' karakteri ile hafızalara kazıldı.
60'lı yıllarda başka bir sinema emekçisi göksel arsoy'un buradan askerlik sebebi ile sinemaya ara vermesinden ötürü yeni bir jön arayışına girilir. kartal tibet tekliflere hemen cevap vermeyip diretecektir. çünkü kendisi göksel arsoy'un aldığı ücreti ister. daha sonra anlaşma sağlanır ve 1965 yılında karaoğlan filmi ile kartal tibet yeşilçam'a ilk adımını atar.
ilk kez 1977' de tosun paşa filmi ile yönetmenliğe adım atmıştır. çoğunluğunda kemal sunal'ın rol aldığı birçok filmi yazıp yönetmiştir.
davoro, şabaniye, şen dul şaban*, öğretmen , deli deli küpeli gibi...
televizyon döneminin önem kazandığı doksanlarda kendisi de televizyona yönelmiş ve bir çok dizinin yönetmenliğini yapmıştır. bunlardan en bilindik olanı süper baba'dır
2002 yılında altın portakal film festivalinde yaşam boyu onur ödülüne layık görülür. 2006 yılında ise aynı ödül töreninde yıldırım önal anı ödülünün sahibi olur.
son olarak 2006 yılında ''dünya'yı kurtaran adamın oğlu'' filmini yönetmiştir.
evet, tarih 2 temmuz 2021.
kartal tibet'i sonsuzluğa uğurluyoruz.
devamını gör...
seni bu karizmatik halinle ve "gümüş eyer zaten benimdi" sözlerinle hatırlayacağım kartal tibet.güle güle.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
güle güle büyük usta.
1938-2021
devamını gör...
türk sinemasının en önde gelen jönlerinden ve hepsinden öte bize; çocuk yaşta, çocuğa göre türklüğü bir başka pencereden göstermeyi başarmış bir halk sanatçısıydı. allah rahmet eylesin.

iyilerden kim kaldı?
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
gerçek "tarkan". ucmaga varmıştır.
seni hep böyle hatırlayacağım.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
bir demet menekşe filmindeki oyunculuk performansına hayran kaldığım, filmlerini görünce mazimden bir parça gibi hissettiğim karizmatik aktör. nurlar içinde yatsın.
devamını gör...
ışıklar içinde uyusun lakin onca sinema emekçisi açlıktan, parasızlıktan lanet hayat şartlarından ölürken, şimdi bakıyorum da konu kartal bey olunca ' ağlamalar dövünmeler.. bir olayı da abartmasak sanki götümüzü mikecekler. tamam türk sinemasına ( ki öyle bir sinema türü varsa 80 lerde hep porno izlerdik vesselam ) baya efor harcamış kişi.. '' tarkan' filmleriyle türkleri 7den70 e haçlı paranoyasına bağlayıp, ulusal ideolojiye sonsuz hizmet etmiş, türkleri barbar olarak da göstererek aynı kaleye iki gol atan nadir sinema projelerinin ortağı kişi...
devamını gör...
allah rahmet eylesin.
devamını gör...
bir aktörden ziyade, önemli bir yönetmeni kaybettik. her ne kadar son işleri çok kötü olsa da birçok kemal sunal klasiği, sultan, gırgıriye gibi başarılı işlere de imza atmıştır.
devamını gör...
yılların kendisine yaramadığı aktörlerden biridir.
mekanı cennet olsun.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kartal tibet" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim