kastamonu ve sinop'ta aşırı yağışlar sebebi ile hes barajının patladığı haberleri var. valilik aksi yönde açıklama yaptı ama malesef devlet organlarının açıklamalarına güvenimiz kalmadığından emin olmak elde değil.
ayrıca bir kişi hayatını kaybetmiş.
gün geçmiyorki kötü haber duymayalım.
şuradan
devamını gör...
bunların en büyük sebebi zaten hes denen, doğanın dengesi bozan yapılar.
belki orda baraj patlamamış olabilir ama bu yağışların, sellerin tek sebebi hes .
artvin'de yapılan baraj oranın dengesini bozdu kar bile yağmıyor artık eskisi gibi.
devamını gör...
öğrendiğim kadarı ile su, barajın max seviyesine kadar gelmiş ve acilen deşarj kapaklarının açılması gerekiyormuş, buna dair anons yapılmış ama 10 dk önce... 10 dakika da yerle bir etmiş her yeri. (bir diğer duyumum ise kapakların açmaya kalmadan parçalanması)
devamını gör...
orman yangınları kadar ilgi görmeyen yeni felaketimiz.
devamını gör...
görüntüler korkunç, bozkurt köylerine hiçbir şekilde ulaşılamadı henüz. şehir merkezi zaten bitmiş durumda, evlerin 3. katlarına kadar su yükselmiş, boğulanlar, kayıp olanlar hatta cesetler var.bir ev içindekilerle birlikte sele kapılıp gitmiş, kız ve erkek yurtları yıkılmış. tüm sanayi sular altında. çok ağır bir bilançoyla karşılaşacağımız kesin.

bozkurt'un komşu ve deniz kenarı ilçeleri abana ve inebolu'da denizin araba ve buzdolabı, çamaşır mk gibi eşyalarla dolu olduğu bilgisi var. araçlar umarım park halindeki araçlardır ve umarım buzdolabı gibi ağır eşyaların sürülendiği evlerden insanlar tahliye edilmiştir. abana elmaçukuru köyüne yıldırım düşmüş, bir ev yanmış ve müdahale için gelen itfaiye aracı da çamura saplanmış.

annem şenpazarlı. cumartesi günü istanbula döndüler babamla ve ben orada kalın, burası sıcak gelmeyin filan demiştim. iyi ki beni dinlememişler. oradaki akrabalarımıza çok zor ulaştık. elektrik yok, su yok. yağışın devam edeceği uyarısı gelmiş ama bu insanlar nereye gidecek? köy yolları, köprüler yıkıldı.

söylenecek söz bulamıyorum.
daha fazla kötü haber almak istemiyorum
çok ama çok üzgünüm.
devamını gör...
o insanlar seslerini medyada duyuramıyor. gündem olamıyorlar. kayıpları, ölüleri televizyondaki 1,5 dakikalık haberde geçen adetten çok daha fazla.

umutları sosyal medyadaki her mecra. ama bizim gündemimiz bambaşka;

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

yazık... çok yazık...
devamını gör...
bbc türkçe haber yaptı ama ulusal tv kanallarında doğru düzgün haber yok.

şurada durumun ne kadar kötü olduğu; köprülerin yıkılması nedeniyle ulaşım hatlarının nasıl işlevsiz hale geldiği görülebilir.
devamını gör...
kastamonuda teyzemgildeyiz buralarda sel yok ama eniştemin sel olan bölgedeki bi tanıdığı arayıp televizyonda gosterilenlerin gerçeği yansıtmadığını su yüzeyinde 300ü aşkın cesetlerin yüzüğünü, parkta cocuklar oynarken suya kapildiklarini, insanlarin agaclarin tepesinde kurtarilmayi bekledigini iceren seyler söyledi varin gerisini siz düşünün
edit: baraj patlamamasi icin kapaklar acilmis sanirim ve ölü sayisinin 1000i gectigi söyleniyor
devamını gör...
bu söylenenler ne böyle , haberlerde bu kadar şey söylenmedi ne amaçlıyorlar ki bunları habere taşımayarak? pek dikkat etmemiştim şu saate kadar ancak başlığa girince anladım olayın büyüklüğünü. ne diyebilirim bilmiyorum sabır dilemekten başka elimden bir şey gelmez. geçmiş olsun kastamonu.
devamını gör...
korkunç bir iddia.
halk şu an çok kötü bir durumda ve yeteri kadar konuşulmuyor, ilgilenilmiyor yetkililer tarafından belki de yapılamıyor bilmiyorum ama ortada daha önce böylesi görülmemiş bir felaket yaşandığı kesin.
hala kastamonu’nun oy oranlarından bahsedenler var şu an, şu durumda.
arkadaşlar insanlar ölüyor yüzlerce kayıp var, elektrikler yok, tüm marketler sular altında kalmış yiyecek içeceğe dahi ulaşamıyor insanlar.
devamını gör...
bu ülkenin vergi veren, bekasının temel direği gerçek yurttaşları maalesef sahipsiz arkadaşlar. iktidarın bütün atraksiyonları sadece gösteri olmaktan ibaret. hiç bir destek, yardım ya da hizmet yok. iban açıklarlar sadece sonrada oraya yollanan yardımların akibeti bilinmez. 128 milyar nerede?
orada sıkıntı yaşayan tüm kardeşlerimize allah kolaylık versin…
hayatını kaybeden yurttaşlarımıza allah rahmet eylesin…
devamını gör...
ya bugünlerde inanılmaz işim var, gece saat 01:00 de nihayet gündemi takip edecek zaman buldum. biraz nette gezineyim dedim. amaaan allahım!
kastamonu'da gerçekten çok büyük felaket olmuş.
bozkurt ilçesinin tamamen haritadan silindiğini söylüyorlar.
denizde kıyıya vurmuş cesetlerin videolarını çekmişler.
gerçekten grüntüler çok korkunç...
nereye koşacamızı , ne yapacağımızı şaşırdık..

17 kişi ldü dye açıklama yapmışlar ama ... herkes yüzlerce kişinin öldüğün denizden kıyıya cesetlerin vurduğunu, kastamonunun daha köylerine ulaşılamadığını söylüyor.
allah herkesin yardımcısı olsun.
devamını gör...
bakmayın siz ana muhalefet şeysinin ilk seçimde gidecekeler dediğine. yahut cengiz'e mengiz'e bir kuruş yok diyip gaz vermesine de kulak asmayın. amaç iktidarla ortaklı bir şekilde memleket hortum hortum sömürülürken halka afyon vermektir.

yarın seçimleri akp'nin kaybettiği de aynı bu olay gibi ulusal medyada yer almayacak. akşener'i kılışdar'ı dört gün açıklama yapmayacak.
tablo vahim. yaa bugünden yasal demokratik ve yaratıcı bir önlem alınır. ya da. bir şey söylersem sansürcü zihniyetin parçası sözlük kurallarına uymuyor.

her kim, herhangi bir demokratik kıpırdanışta ''ama akp'ye'' yarıyor diyorsa ya andavaldır ya da kötülüklere ortaktır.
devamını gör...
değerli yazarlar, sel bölgesi çok çok kötü durumda , insanlar büyük bir felâketi yaşamış ve çok zor durumdalar.
hepinizden ricam bu konuyu üstte tutmaya çalışalım, şu an en önemli gündemin bu olması lazım, vefat eden vatandaşlar var allah'tan rahmet diliyorum, kayıp olan vatandaşlar var inşallah sağ salim bulunurlar.
eğer yardım organize edilecek se ben elimden geleni yaparım, kızılay hariç.
inşallah bir an önce huzurlu günlere kavuşuruz .
edit: kayıp başvurusu 100'ü geçmiş, her geçen dakika daha vahim oluyor.
devamını gör...
görüntüler korkunç. kimbilir yaşayanlar ne halde. her gün yeni bir felakete uyanıyoruz. neye şaşırıp neye üzüleceğiz bilmiyorum. bu coğrafya neden böyle allah'ım. hiç mi yüzümüz gülmeyecek?
devamını gör...
şöyle bir twit'e rastladım.

twitter.com/Paleosismolog/s...

bir de bu var;

twitter.com/KubilayKaptan/s...

görüntüler felaket. bu felaketi yaşayanların yaralarını acilen sarmak lazım.
devamını gör...
akış için güncelleme
devamını gör...
valilik yalanlamıştır. hidroelektrik santrallerde su seviyesi çok artınca su tahliye edilir. tahliye için farklı yöntemler var. kapak açılarak da tahliye edilebilir. kapakların patlaması gibi bir ihtimali düşünmüyorum çünkü hesapları ona göre yapılır ve su belirli bir seviyeye geldiğinde tahliye edilir.
çok acı görüntüler izledim, çok üzgünüm.
taşkınlarda can ve mal kayıplarında meteorolojik koşulların yanında insan ihmalinin de büyük bir etkisi vardır. yerleşim alanlarının planlaması afet alanlarına göre yapılmalı, riskli alanlardaki mevcut yapılar kaldırılmalı ve afet alanlarında erken uyarı sistemleri olmalıdır, telefonla da artık herkese ulaşılabiliyor. çok yağış olabilir, su tahliye edilmek zorunda kalınabilir ancak meteorolojik veriler değerlendirilip erken önlem alınabilirdi, insanlar su basmadan oradan tahliye edilebilirdi, sonuçta suyun nerelere yayılacağı bellidir.
devamını gör...
devletin aciklamalari inandirici degil orda yasayan tanidiklar patlasigini iddia ediyor.apatmanlar vokmus 3 metre sular sokaklarda yukselmis felaket tellali olmak istemem ama vefat sayisi aciklanandam fazla olmalı .of of
devamını gör...
bu memleket için zamanında kendimizi çok yırttık.
bir şeye yaramadı. hapis gördük, paramız gitti.
bundan sonra olan biten için üzülmeye artık enerjim yok.
her koyun kendi bacağından asılır.
her millet, kendi layığını bulur.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kastamonu'da hes barajının patladığı iddiası" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim