#araştırma-inceleme
sosyoloji / insan ve toplum
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

amerikalı ünlü şehir plancısı (bkz: kevin lynch) tarafından kaleme alınan eserin orijinal adı (bkz: the image of the city)’dir. 1960 yılında yayınlanan eser dilimize (bkz: irem başaran)’ın çevirisi ile kazandırılmış olup 2010 yılında (bkz: iş kültür yayınları) tarafında basılmıştır.

modern şehir planlama eğitiminin baş ucu kitaplarından biri olan bu eser beş temel bileşene eğilir. bu beş temel bileşen şehirleri anlamaya, onları yeniden tasarlamaya yahut onları yaratmaya yarar. fakat bu giriş kısmı sizi yanıltmasın. yazar oldukça sade herkesin anlayabileceği bir dil ile aktardığı derdinin her okuyucu kitlesinin alabileceği ilgi çekici noktalarla donatmış durumda. bu beş elementi sıralamamız gerekirse; yollar(paths), kenarlar/sınırlar (edges) ,bölgeler (districts ), düğüm/odak noktaları (nodes), işaret ögeleri (landmarks)

planlama literatüründe (bkz: lynch analizi) olarak geçen bu tanımlama çığır açıcı bir etki yapmıştır. kitapta yazar (bkz: boston), (bkz: new jersey) ve (bkz: los angeles) üzerinden bu meseleleri irdeliyor.

yukarıdaki beş elemente istanbul’dan örnek vermek gerekirse;

path—> (bkz: barbaros bulvarı)
edge—> (bkz: boğaz)
district —> (bkz: akaretler)
node —> (bkz: zincirlikuyu)
landmark —> (bkz: taksim anıtı)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kent imgesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim