kaynak
youtube.com/shorts/xLpWOV6F...
kırşehir'deki 23 nisan kutlamalarında arapça şarkılar çalması sosyal medyada tepkilere neden olmuş.
devamını gör...
arapçılık yok edilmesi gereken bir hastalık.
devamını gör...
az once burada hintce calindi baska bir yerde baska dilde calinmistir.
dunya cocuk bayrami!
eskiden her ulkeden cocuklar gelirdi konu araplar olunca mi sosyal medya kullanicilari salaklasti yoksa hep mo geri zekaliydi bu gayler.
devamını gör...
atatürk bu bayramı sadece türk çocuklarına değil tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir.

edit:ahahaha ne arap seviciliğim kalmış ne de vatan hainliğim. sevgili yazarlar, ben ne ırkçıyım ne de arap sevdalısı bu entryimde atatürk'ün belirttiği ve altını çizdiği konuya değindim. ben bugüne kadar olan hayatımı atatürk ilkelerine bağlı kalarak yaşadım ve yaşayacağım. sizin tabirinizle "pembe totolu" olan ben değil sizlersiniz. neden mi? çünkü iki üç gündür linç ettiğiniz kırşehir belediyesi atatürk ilkelerine bağlı kaldığını "iddia" eden cumhuriyet halk partisine bağlı. bir de şu hümanistlik algısı var. yazarken gülmeden duramıyorum. yahu sevgili yazarlar sizlere soruyorum atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu bayramda herkese eşit mesafeli yaklaşmak varken arap çocuğu için "sen gelme ulan bedevi" mi diyeceğiz?
şimdi ben bu arkadaşları çok iyi biliyorum üstteki cümle için araptapar ilan ederler beni. şöyle izah edeyim kendimi ben 2013'ten beri mültecilerin türkiye'de kalmasını ve türkiye cumhuriyeti vatandaşlığı almasını doğru bulmuyorum.
şimdi burada iki fikir var bir mülteci karşıtlığı, iki ırkçılık. sizin hata yaptığınız yer ikinci fikir siz farkında olmadan bu olayları ırkçılık seviyesine getiriyorsunuz ve malum kisiler gibi halkı ayristiriyorsunuz işte ben buna kızıyorum.
ülkemde atamın dediği sözleri rahat rahat söyleyemeyeceksem kendi fikirlerimi öne süremeyeceksem hükümetin değişmesi ne fark eder? aynı sorunları yine ve yeniden yaşarız.
buraya kadar okuduysaniz fikirlerime ve bu sözlerime vaktinizi harcadığınız için teşekkür ederim . daha demokratik hiç kimsenin sığ düşüncelerde olmadiği turkiye cumhuriyeti'nde görüşmek üzere.

"bu memleket tarihte türk'tü, halde türk'tür ve ebediyen türk olarak yaşayacaktır "
-m. kemal atatürk

minnetle...
devamını gör...
afgan, suriyeli, pakistanlı ve türevlerine tahammül edemiyoruz evet kardeşim nedir sorun? arapça menü, afiş, bayrak görmek istemiyorum ülkemde, sokak ortasında her semtte kendi aralarında vara vara diye konuşmalarını istemiyorum, yozlaşma içeri girene olur, burada tam tersi bir durum var biz niye ayak uyduruyoruz, illa arka tarafınızdan dalgayı dayadıklarında mı anlayacaksınız ciddiyeti, bu sapıklar türk kızlarını kameraya alırken bile bir şey diyemeyen pembe popolu arkadaşlar yarın size de sıra gelince ağlamayın o halde. daha bundan birkaç gün önce 50 bin tl için bir türk ailesini tehdit ettiler, sizin kafa nasıl çalışıyor bilmiyorum ama bunları normal karşılayan kişiler de pisliğin tekidir. sen daha ev alamazken adamın dükkanı, arabası, evi olmuş, git de değersiz hayatında biraz nerede yanlış yaptığını düşün.
devamını gör...
konu araplar olunca uzaktan sevmek her zaman daha hayırlıdır.
ne şam'ın şekeri ne arabın yüzü
ek: burada sevgi pıtırcığı rolleri kesen kürtçülerin tamamı türk ismini duyunca far görmüş tavşan gibi oluyorlar arkadaşlar. o yüzden bunların sevgi, insan hakları temalı, bütün dünya halkları kardeştir masalını aşırı ikiyüzlü buluyorum. arap hegemonyasını da, etnik kürtçülüğü de istemiyoruz ve sevmiyoruz. araplara çok meraklı olan hevaller beraber bedevi çöllerine yürüyerek medeniyeti ilkel çağlardan itibaren yeniden başlatabilirler. zaten çok da uzak değiller mantalite olarak isa'nın doğduğu çağlara.
devamını gör...
gayet tabii bir durumdur. atatürk bu bayramı tüm dünya çocuklarına armağan ederken arap bebeler müstesnadır falan mı demiştir? çok ikiyüzlü ve komplekslisiniz. kendinizi tanımadan bundan kurtulamazsınız. lakin tanıma sürecine girerseniz yolda bir süre kendinizden tiksinmeniz olağandır.

ulan mustafa kemal dahil yüzde sekseninizin ismi soyismi arapça. gidin isimlerinizi de değiştirin.
devamını gör...
sözlükteki arap sevicileri ortaya çıkaran başlıktır. evet sorunumuz var ve hepsinden de nefret ediyoruz. bunlar kadar leş bir topluluk dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiştir. imkanım olsa sadece arapları değil yukarıda yazarın da saydıklarını da dünyadan silerim.
devamını gör...
kırşehir nerede?
devamını gör...
ezan okunurken müzik açan biriyim, oradayken arapça müzik çaldığı an da çocuğumu alıp giderdim. gerek yok böyle saçmalıklara. burası türk yurdu, arap çölü değil.
devamını gör...
şarkının erkin koray* tarafından yapılanın adı şaşkın.
sözleri merak eden açıp bakar.
bir o yana bir bu yana
bakma şaşkın...
gene birileri kendince gizli gizli meşaz falan vermeye gayret etmiş.
bu haltı yiyenlere sözde muhalif olup sözde eleştirip; özde baston olan değnekler nasıl da üzerine turnusol basılmış gibi esas şekillerini belli ediveriyor ama değil mi?
ne oldu cicikuşlar, yeminizi bol mu tuttular bu sefer?
yoksa güncelleme mi geldi size verilen vaatlere?
müteahhit hesabı birileri size ülke mi kuracak ve teslim edecek suriyenin kuzeyinde, ırak'ın batısında mesela?
o kadar seviyorsanız alın ülkenize diyeceğim bunları ama sahi...
vatansızsınız...
devamını gör...
sözde hümanistler (!) atamız tüm dünya çocuklarına armağan etmiş diyorlar bir de. anlamak istemedikleri nokta şu; ciğeri beş para etmez, orta doğu bedevileri ülkemizi işgal ediyor bunlar daha hümanistlik derdinde. derdinize ...
devamını gör...
ulusal egemenlik bayramında yapılan bir saçmalıktır.

tüm çocukların bayramı denilerek hafifletilmeye çalışılandır. ermenice şarkılar da çalalım mı datlumm? rumca falan? 1979 yılı birleşmiş milletler tarafından dünya çocuk yılı ilan edilene kadar başka ülkelerden çocuklar çağrılmamıştı 23 nisan kutlamalarına.

en basitinden şu noktaya dikkat edersek bunun türk çocuklarının günü olduğunu anlamak kolaydır: bugüne kadar yabancı bir çocuğa herhangi bir makam herhangi bir koltuk 23 nisan günü verilmemiştir. demek ki neymiş? öyle kenan evren kafalıların savunduğu gibi tüm çocukların bayramı değilmiş. gelecekte çocuk bayramı canım nolcak denilerek mesela bir ingiliz çocuğa devlet makamında koltuk vermenin hazırlığıdır bunlar hep. ne diyeceksiniz o gün geldiğinde? tüm çocukların bayramı olduğundan gayet normal mi diyeceksiniz, hıı dattlumm?

ulusal egemenlik bayramı olan bu günün inatla ve ısrarla çocuk bayramı yönünü vurgulayanlar, sandığınızdan daha tehlikelidir. akp tüm değerlerinizi sahipleniyormuş gibi görünürken aslında o değerleri kullanarak ve özünden ufak ufak hareketlerle uzaklaştırarak içini boşaltır.

ek: erdoğan şöyle demiş kutlama mesajında


tüm çocuklarımızın ve dünya çocuklarının bayramını kutluyorum.

tüm çocuklarımız mı?? türk çocukları olmasın o! dünya çocuklarından, ülkemizdeki evlatlarımızın temel farkını dile getirmek bu kadar mı rahatsız ediyor birilerini?

oysa mustafa kemal atatürk'ün bu bayram hakkındaki tüm sözlerinde türk, millet, ulusal egemenlik, memleket, ülkemiz vurgusu hakimdir.


türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır. 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramınız kutlu olsun.

aynı atatürk'ün başka bir devlete sığınmakla ilgili şöyle de bir görüşü vardır.

yabancı bir devletin himaye ve desteğini kabul etmek, insanlık özelliklerinden mahrumiyeti beceriksizlik ve miskinliği itiraftan başka bir şey değildir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kırşehir'de 23 nisan kutlamalarında arapça şarkı çalması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim