kafadaşlarla paylaşmak istediğim bir durum bu. sistemin bir açığı. kontrol altında tutulması sorgulanması yada müdahale edilebilmesi imkansız.
kafa sözlüğün günden güne büyüyor oluşunun ve pek de etik düşüncelere sahip olmayan bir ülkede yaşıyor olmamızın bulanıklıklarından bir tanesinin yaşanmasına şahit oluyorum/oluyoruz.
başka sözlüklerde meşhurlaşmış, tanınmış kimi kullanıcıların mahlaslarını sırf buraya biraz daha erken geldiği için alan arkadaşlarımız var.
arkadaşlar bu yaptığınız yasak değil evet. ama aynı zamanda etik de değil.
biraz orjinal olun kaliteli olun. en kötü ihtimalle olmaya çalışın/ gelişin.
hadi hiç bir şey olamadın, bari kendin ol.
anonim olabilirsiniz evet. ama lütfen niceleri gibi omurgasız olmayın.
devamını gör...
hiç aklıma gelmemiş ama çok mantıklı bir nokta parmak basmış başlık. onca emek verip kendini bir noktaya getirmiş yazarlar için büyük haksızlık.
devamını gör...
bu nick artık benim markam gibi oldu arda mesaj kutusuna gelip "aa sen x sözlükte de vardın" filan diyorlar.
t: sözlük o kadar da büyürse çok umursanmayacak durum.
devamını gör...
sadece bana özel bana tescillidir. ®tolgame.
devamını gör...
mahlasımı alırken başka bir sözlükte var mı meşhur mu kontrol etmeden aldığımı fark etmeme neden olan başlık.
başka milk'ler de mi var yoksa lan?
edit: ekşide de uludağ da da varmış milk. ben değilim onlar. orijinal milk benim. *
devamını gör...
ice basit bir mahlas illa ki vardır ama umarım yoktur. varsa da çalmadım kimseden.

edit: ekşi sözlük'te varmış ama yazarın sayfası bomboş. uçurulmuş.
devamını gör...
malum sözlük dışındaki diğer hiçbir sözlüğün arayüzünü dahi bilmediğim için, bakıp, görüp, çalma durumum olmadı. malum sözlükte karakter sınırı yüzünden bu nick alınamıyor bile. hatta buraya gelince, belki burada da karakter sınırı vardır diye, tasarruf olsun diye araya boşluk koymadım. kabul olmama korkusuyla ekrana bakarken, kabul olunca çok mutlu olmuştum. yanisi fikrin orjinali bana ait olmasa da, nick bildiğim kadarıyla sadece bende var.

başlığı açan yazarın, yazdıklarına da katılıyorum. başka yerde, sizden başkasınınsa ve popüler bir nickse alınması etik değil bence de. tesadüf olursa bir şey diyemem ama hususi yapılması hoş değil.
devamını gör...
ben genelde bu ismi kullanırım systemfailed başka bir sozlukte bu nick icin logo yapmiş ve rakamla kullanmis garibimi herkes ben sanmisti.
kendisini yanlis nick secimi konusunda kutlarim kim bilir kac kisi kendisini örselemeye çalışmıştır.
devamını gör...
arada eski nickimi girerek kontrol ettiğim durumdur. öyle bir şey olursa, tanışmak isterim. şuanki nickim de özgün sayılmaz ama özgünlüğü şurada bence; sayı ile başlayan çok fazla nick yok.

aga içini gıcıklar insanın sürekli kendinin olmayan bir şeye bakması bence.
devamını gör...
ermolettin ve arnella hesaplarıma bu aralar sık giriyorum evet
azaltmaya çalışıyorum.
devamını gör...
mahlasını alırken diğer yerleri kontrol etmeyen herkes gibi ben de koşup bi kontrol yaptım. var ama ölü hesap arkadaşlar. sıkıntı yok sanırım. ha ismim çok orijinal olduğundan mı, değil. merak işte.
devamını gör...
bu mahlaslı başka biri olduğunu düşünmüyorum. zira mahlasım tamamen benim aklımın ürünü. kopyalarıma itibar etmeyiniz! zira ben her şeyimle şahsıma münhasırım!*
devamını gör...
bakın bu bi vizyondur 2021'de çıktığımız bu yolda bir marka değeri oluşturduk babadan oğula intikal edecek bi kast sistemi kurucaz inşallah hedef 2068 neden diye sormayın..
devamını gör...
benden olsada pek sorun olacağını sanmam.
devamını gör...
yazdıklarımın bir marka değeri olduğunu düşünüyorum diyemem çünkü bu bence kibri öne alan bir bakış açısı bana göre.

herkesin bir üslubu var ve başka bir yazar ile karışacağımı sanmıyorum. zaten daha evvel başka bir yerde yazarken kullanıcı adımı değiştirdim ve hemen kim olduğum konusuna girildi ve tahmin edildim.

keşke karma puanı kullanarak sınırsız nickname satın alma imkanı olsa da renkle birlikte kullanıcı adımı da değiştirsem.
devamını gör...
ünlü bir şarkıcı ismi kullandığım için beni pek ilgilendirmeyen duruma konu olan insanlar.

her yerde bir meja bulabilirsiniz ve hepsi ben değilim elbette. ekşi'de de var bir meja, çaylak olarak duruyordu en son gördüğümde. ulu'daki meja zaten benim. başka da meja nickli sözlük hesabım yok, hatırladığım kadarıyla.

benimki sıradan bir nick ama ne bileyim mesela buffy de vampir sayılır gibi bir nick, onu ilk bulana özel olmalı bence. yani başlık sahibine hak veririm bu kadar spesifik nickler söz konusu olduğunda.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kopya mahlaslı kullanıcılar" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim