kısa vadelidir. anlık olarak kalmalıdır. zorunlu durumlar dışında bu iki tip irtibat kurmamalidir. akıllı insan aptalliga tahammül edemez. aptal da akıllı kişiyi anlayamaz ve arıza cikarir. yorar.
devamını gör...
aptal kullanılmaya müsaittir.
devamını gör...
eğer cahil insan öğrenmek için açık değilse kafasının etrafına kurşungeçirmez duvarlar örmüşse öyle bir ilişki zaten yoktur bunun gibi zeki insan da karşısındakini anlamaya çalışmadan yükseklerde uçup devam ediyorsa yine ilişki hiç olmamıştır.
devamını gör...
cahil olan sürekli konuşur, zeki olan ise içinden kıs kıs güler. zaten konuşsa da bir şeyi değiştiremeyeceginin farkındadır.
devamını gör...
bazen cahilliğin verdiği mutluluğa öyle boş boş bakmak istersin. ben de bu boşluğu anlık sevenlerdenim. sonra tabi dengim adama dibimi sıyırırken buluyorum kendimi. tavsiye etmem hanımlar sonra adam aldattın beni triplerine giriyor ve öfke patlaması geçiriyor.
devamını gör...
bir insan başka bir insanla neden iletişime geçer yani ya zorunlu olduğu için ya da onda ilgisini çeken bir şey olduğu için karşınızdaki insan bir şekilde sizin ilginizi çekiyorsa cahil de olsa abdal da olsa ilginiz bitene kadar bazı şeyleri görmezden gelebilirsiniz.
devamını gör...
cahil kurnazdır. kazanmak için her yolu mübah bellemiştir. bu yüzden kaybetmemek adına kültürlü ve zeki insanın bu arkadaşlığı bitirmesi gerekir. aksi halde çok zarar görür.
devamını gör...
denenir ama günün sonunda birinin baskın gelmesi gerekir yoksa yürümez.
kendimden örnek verecek olursam kafası çalışan beyler evet dikkatimi çekiyor ama çok kibirli oldukları için maalesef başlamadan bitiyor.
bu durumun cinsiyetle bir alakası var mı bilmiyorum ama sanmıyorum kendimce. tamamen karakter meselesi olduğunu düşünüyorum.

bir şey soruyorum sen onu nerden anlıcaksın der gibi ya yüzüme bakıyorlar ya da işte geçiştirici bir şeyler söylüyorlar.
anladık abicim ya benden zekisin, kültürlüsün, süper bir insansın ama bir şey öğrenmeye çalışan birine böyle davranman neden?

ucuz bir ego tatmini..
devamını gör...
arkadaşlar bana hep kim milyoner olmak ister'e katılırsak telefon joker hakkımı seninle kullanacağım der. bu anlamda bir çok kadından kültürlü olabilirim.

bu çok büyük problem değil zira önemli olan karşımdaki insanın düşünmeyi sevmesi. bu anlamda normal zekalı da olsa normalden aptal veya zeki de olsa düşünmek için zahmet etmeyen biriyle olmuyor.
devamını gör...
sürmez. yürümez. bir insanın en eristik diyalektiğe maruz kaldığı anlardan biridir. ne olursa olsun cahil insan kazanır muhabbeti. ilişkide de o baskın olur. girme abicim. yapma. (bkz: artık bu alanda en üst lige çıkmış bir türk milleti var)
devamını gör...
gunluk hayatta iş yaptirman gerekiyorsa (bilhassa tadilat) icinde bulunmak zorunda kalacagin durumdur. ya suyuna gideceksin yada kendi basinin caresine bakacaksin.
devamını gör...
seninle benim aramda kocaman bi (bkz: fark var) demişti (bkz: ceza) bu durum için.
devamını gör...
zeki olan tarafın zekasının düşmesi suretiyle tarafların aynı zekâ seviyesinde buluşmasıyla sonlanacak bir ilişki türü.

(bkz: kısır döngü)
devamını gör...
zıt kutupların birbirini çekmesi, bir tarafın ilişkiyi yönetip diğer tarafın yönetilmesi ile sonuçlanır. (bkz: aşkın metafiziği)
devamını gör...
çok sürmez. kültürlü kişi karşısındakini eğitip bir şeyler öğretmeyi amaçlar ilk olarak bu hevesle başlar fakat zaman içinde yanıldığını anlar ve çatırdamalar başlar büyür ve biter.
devamını gör...
çocukluk arkadaşı, komşu ya da akraba olduğundan mecburi ilişkidir.
devamını gör...
eğlence arayışı ile başlayan can sıkıntısı ile biten durum.
devamını gör...
ilişkisi? pek olacakmış gibi gelmeyen şeydir.
devamını gör...
kültürlü ve zeki bir insan bu tip kişiler ile muhattap olmayacağı için ortaya bir ilişki çıkmaz.
devamını gör...
maalesef fazla kültürlü, üst düzey zekada ve çok mütevazi bir insan olduğum için karşımdaki kişi bana göre hep aptal ve cahil kalıyor. bundan dolayı da pek sarmıyor. zeka ve genel kültür seviyemi onların seviyesine indirmem gerekiyor. fakat burada da karşıma türkiye'nin en mütevazı insanı olma sorunum ortaya çıkıyor. bunu da karşıdakinin yüzüne laf aralarında vurup duruyorum.

kendimi lanetlenmiş hissediyorum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kültürlü ve zeki insan ile cahil ve aptal insan ilişkisi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim