bir mecburiyettir efendim. 12 yıllık takoz bir laptopum var. doktora tezimi onunla yazıyorum. bugün yeni bir laptop almam için kredi çekmekten başka bir yol yok. ah ulan be.
devamını gör...
benimki sekiz yıllık*. geçenlerde üstüne bir bardak su döktüm, gene de hayata tutundu, nasıl kıyayım ona şimdi*
devamını gör...
bundan birkaç sene önce söyleseler böyle bir şeye olasılık vermezdik ama günümüzde peşin parayla laptop almak çoğu insan için çok zor.

ben de geçen sene almak zorunda kaldım, hayatımın ilk kredisini de böylelikle çektim.
neyse ki ödedim bitti de kurtuldum.
devamını gör...
laptopuyla minimum 10 yıl geçiren, zırt pırt bilgisayar almaya gerek duymayan arkadaşların hazin sonudur.

ben de bu tayfadanım efendim. 10 yıllık bilgisayarım artık dayanamıyor, kaldıramıyor bu yükü. bilgisayara "yapısal analiz yapacaksın" diyorum, yapamıyor... "oyun açacaksın" diyorum, açamıyor... "çizim yaparken kasmayacaksın" diyorum, kasıyor... sonra da o hüzünlü, yaşlı gözlerini kaldırıp bana diyor ki:
"beni bırak sen devam et."
ben de ona cevap olarak "hayır, yapamam. yeni bilgisayarlar ateş pahası." diyorum. ama dinlemiyor ve "ilişkimiz buraya kadardı, bitti." diyor.

bilgisayar alırken kredi çekeceğim, düşük faizli bankaları bilen yazarlar portakal fırlatsın.
devamını gör...
yetmez ama evet... dolar 9 tl iken orta halli bi laptop 5600 e aldım. şu an fiyatını düşünemiyorum. çıkar laptopu diyen bi moruğa denk gelirsem o laptop u onun g.tüne geniş yerinden sokarım. çalışan insanım. işimi yapıyorum....
devamını gör...
çaresizlikten başka bir şey değil.

ben de 2017'de tez yazmak için a101'den 4 gb ramli bir asus almıştım. 1000₺'ya. bir kere çay döküldü. tamir gördü. touchpad çalışmıyor. ama sorun yok.

windows'ta kağnı gibi çalışan pc, linux'la canavar olmasa da yapabileceğim her şeyi kusursuz ve kasım kasım kasılmadan yerine getiriyor.

kanını emmeye niyetli değilim. ama bu devirde o bilgisayarlara da o paralar verilmez. 2-3 ay yemeden içmeden biriktirip bir pc alabiliyoruz. yazık değil mi üç kuruşa tks edip öldürdüğünüz zamana.

o nedenle çaresizliğin dibi.
devamını gör...
içinde bulunduğum ikilem olmakla beraber, çok sağlam bir şey almam gerektiğinden yapamadığım.

belirli minimum özelliklere sahip olması gerekiyor ki işimi görsün. o özelliklere sahip olanlar da maşallah 20 binlerden falan açıyor ağzını. aylık taksitleri de böylece çok yüksek oluyor. yapıyorsunuz şu zamları, hiç olmazsa vadelerini uzatın taksitlerin. o da yok... abv!
devamını gör...
laptop yine iyi yakında ekmek için çekeceğiz krediyi
devamını gör...
eski laptoplarına linux kurmalarını tavsiye ettiğim insanlardır. en azından bir süre daha idare edecek hale gelirler. öbür türlü windows çok yıpratıyor eski garip bilgisayarları
devamını gör...
türkiye’de çok yapılır.

başka türlü yolu yok çünkü. teknolojik eşyaların hemen hemen hepsi çok pahalı. kaç tane aile evladı derslere girsin diye kredi çekerek laptop aldı kim bilir.

bu devran dönecek işte o zaman laptoplarımızı maviliklere süreceğiz.
devamını gör...
gereksiz bir eylem. ama tatil için çekenlerden iyi :)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"laptop almak için kredi çekmek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim