kısaltılmış haliyle lyd.

libya'da kullanılan para birimidir.

-şu son zamanlarda belli barış görüşmeleri söz konusu ve bu savaşın devam etmesi, taraf devletlerin çıkarına olan bir durum değil. rusya orta doğu'da aktif rol aldığı için libya'ya çok fazla yönelmek istemiyor. onlar da bir an önce barışın olmasından yana. 24 aralık'ta seçimler bekleniyor. şuan hafter ve umh arasında bir anlaşma sağlamak için ortak forumda müzakereler devam ediyor ancak biraz çetrefilli diyebiliriz. ancak taraflar en çok 24 aralık da ne olursa olsun seçim olsun istiyorlar. burda da finansal değerler etkilenecek tabiki. yıllık değişim periyodunda lyd %64 civarında bir değer kaybetti. 1.91'ler geziyor şuanlık. açıkcası yatırımcılar seçim olacak mı onu merak ediyorlar. taraflar kısa bir süre için anlaşsa ve 24 aralık seçimi kesinlikle olursa 2.5 ile 3 aralığındaki bir banda çekebilir lyd'yi. birkaç olumlu adım ise lyd'nin eski formu olan 5 ve üzeri değerleri işaret ediyor. bu ortamda tek kestirilemeyen olay; hafter.. anlık bir saldırı ile 4 ocak'da nasıl daha önceden 2020 eylül de imzalanmış barışı mahfetmişse aynı olayı tekrarlayabilir ki bu saldırıyı gerçekleştirdiğinde lyd 6 bandından 1.60'lara düşmüştü. hafter biraz uslu dursun, şu seçimler olsun, lyd uçar diye yorumluyorum ben.

(yukarıda yazılanlar kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"libya dinarı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim