çin'in güneyinde, hindistan, vietnam, filipinler gibi iklime sahip ülkelerde yetişen bir meyvedir. liçi kışın serin ancak dondan korunaklı yağışlı bir iklim yazın ise sıcak ve nem ister. geçmişte kral meyvesi olarak anılmış olan bu meyve çin'de vergi olarak da halktan toplanmıştır. ülkemizde de antalya'da yetiştirilen meyve, kral meyvesi olarak bilinmektedir.
devamını gör...
özellikle uzak doğu ülkelerinde tüketilen, tatlı, tropik meyve. türkiye'de çok az bulunan, olanı da çok pahallı olan bir meyvedir. acaba yetiştiriciliğine girilse para çıkar mı diye de düşünmedim değil. türk insanı tatlı tropik (kivi ananas vs) meyve de tüketiyor çünkü. bir sektörde pazar boşluğu görünce insan merak ediyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim