istanbul'un maltepe ilçesinde temizlik işçileri grev yapınca halk sağlığı endişesi ile çöpleri ibb'nin toplamaya başlamasıdır.

buradan
devamını gör...
yani şu adamın kariyerini bitirmeye çalışıyorlar ya bir şey diyemiyorum. evet.
devamını gör...
grev kırıcı ekrem, maltepe belediye işçilerinin kalplerini de kırmış.
devamını gör...
diskin halt yemesi .
devamını gör...
hata ibb'nin değilse de ibb'nindir bana göre bu olayda. çünkü ak parti hükûmeti, genel olarak seveni-sevmeyeni tarafından eleştirilirken belediyecilik hizmetlerine laf söylenmeyen hatta çoğu zaman övülen bir hükûmet. öyle ki ekonominin altüst olmasından önce en kararsız (geleneksel) ak parti seçmeni dahi bu belediyecilik hizmetleri ile tekrar ak parti'ye yakınlaşabiliyordu. çünkü;
1994 senesinde refah partisi'nden ibb başkanı olan recep tayyip erdoğan'a kadar istanbul şehrinde ciddi belediyecilik sorunları çekiliyordu. (bkz: patlayan çöpler),(bkz: toplanmayan çöpler),(bkz: çöp dağları). erdoğan döneminde bu sorunlar çözüldü ve 2019'a kadar bu çöp meselesi hep hatırlatıldı, "biz yokken çöpler bile toplanmıyordu" dendi. şimdi bugünlerde maltepe'de grev sonucu işcilerin çöpleri toplamaması, 2019'da, oldukça güçlü bir şekilde istanbul'un belediye başkanı olam chp'li ekrem imamoğlu'na dert oldu. ak parti'nin yeni il başkanı maltepe'deki konteynerler dokusu çöpü paylaşıp "biz 94 ruhu diyoruz, bunlar bizi anlamaz" gibisindem bit tweet paylaştı. yani bu durum (tam da beklendiği gibi) ak parti tarafından kullanıldı, esnetildi, sakız oldu bile.

peki neden hata ibb'nin değilse bile ibb'nin? çünkü imamoğlu, olaylara 3 gün sonra müdahale etti. bu, erken gibi görünen ama aslında oldukça geç kalınmış bir müdahaledir. ak parti'ye ciddi bir koz geçti, çöplerin fotoğrafları çekildi ve siyasi malzeme olarak kullanılıyor. bu fotoğrafların sorumlusu olmasa da rakipleri tarafından kullanılacağını ön göremeyen veya geç müdahale eden ibb, bu konuda kusurludur.

(bkz: siyasi analiz)
devamını gör...
şu grev mantığı hayatımda gördüğüm en salakça kafalardan biridir. eğer topluma bir zararın bulunmuyor, sadece işverenine karşı grev yapıyorsan yap tabi. fakat burada yapılan olay halka karşı da gerçekleşiyor. senin çöp toplamama gibi bir lüksün yok birader. grevini işe geç gelerek ve erken çıkarak yaparsın fakat halka karşı olan sorumluluğunu gerçekleştirmek zorundasın. kimse kusura bakmasın ama bu herifleri işten kovup mimleteceksin bir daha devlet dairesinde çalışamayıp asgari ücrete tamah edecekler.
devamını gör...
grev kırıcılığı diyenler mi daha fazla olacaktır yoksa şehri çöp dağları oluştu diyenler mi? maalesef ikincisi. bu yüzden ekrem imamoğlu en doğru kararı vermiş; birilerinin iftiralarına izin vermemiştir.

chp belediyeleri'nde grev yapanlar ne zaman akp belediyeleri'nde de grev yapar; o zaman belki samimiyetten bahsedebiliriz.

tanım: ibb'nin yapması gerekeni yapmış olmasıdır.
devamını gör...
şişli belediyesinde de benzerini yapmışlardı sıra maltepede.
devamını gör...
gec kalinmis dogru bir adim. belediyenin bu tarz provakasyonlara hazirlikli olmasi ve gerceklestiginde aninda mudahale etmesi gerekiyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"maltepe belediyesi'nin çöplerini ibb'nin toplaması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim