maximiliano hernández martínez, 1931'den 1944'e kadar yönetimde kalmış el salvador cumhurbaşkanı/dikdatörü.

askeri bir darbe sonucu iktidara gelen martinez istekli bir faşist olup kanlı yönetimi boyunca baskıcı yöntemler izlemiştir.

askeri bir darbeyle iktidara gelen martinez bir faşist olup kanlı yönetimi boyunca baskıcı yöntemler izlemiştir. özellikle farabundo martí'nce yönetilen 1932 köylü isyanını çok kanlı bastırmış ve komünistlerle ilişkisi olduğu iddia edilen onbinlerce yerli köylüyü katletmiştir.

bu olayın ardından pek çok yerli kimliğini ve kültürünü saklamış ya da tamamen terk etmiştir.

1944'de öğrencilerin önderlik ettiği bir kalkışmayla görevinden ayrıldı. martinez, kendi babasının da katili olan sürücüsü, cipriano morales tarafından öldürülmüştür.

bir söylentiye göre ise martinez döneminde ülkeye yabancıların girmesi engellenmiştir, türkler başta olmak üzere birçok milletin ülkeye girişi yasaklanmıştır. nedeni ise ülkenin etnik ve kültürel kimliğinin korunması adına yapıldığı şeklindedir. bu uygulama 1950'lı yıllara kadar uygulanmıştır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"maximiliano hernandez martinez" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim