metropoll araştırma şirketi’nin 2020 yılının aralık ayına ilişkin “türkiye’nin nabzı” başlıklı araştırmasıdır.

araştırmaya göre bu pazar günü seçim yapılsa halkın oy tercihleri şöyle şekillenecek:

akp: yüzde 30.6

kararsızlar : yüzde 21.3

chp: yüzde 20

iyi parti: yüzde 8.9

hdp: yüzde 8.7

mhp: yüzde 6

deva partisi: yüzde 1.7

gelecek partisi: yüzde 1.3


olası cumhurbaşkanlığı seçiminde erdoğan ile mansur yavaş’ın yarışması halinde ;

erdoğan yüzde 40.7 oy alırken, yavaş’ın oyu yüzde 43.9’a çıkıyor.

siyasilerin beğeni düzeyinde ilk dört sırada bulunanlar ;

mansur yavaş
recep tayyip erdoğan
ekrem imamoğlu
süleyman soylu

kaynak
devamını gör...
aralık 2020 de seçim oldu sandım.
devamını gör...
ne geliyorsa başımıza 'karaktersiz ameleler' yüzünden geliyor dediğim sonuçlar. yıl olmuş 2021, kararsız olacak ne var daha a* koyayım ya. kendini nereye koyacağını bilemeyen seçmen adam olup kendini chp'ye koysa bitecek olay. bu rezalet partinin %30'larda bile olması saçmalıktır. ancak yedirip içirip doyurup beslediği milyonlara gelecek olursak, bir açıdan başarısız da bir hezeyandır. bu saatten sonra karaktersizlik, hiçbir testiye su götüremez. herkes aklını başına almalıdır.

ayrıca akp'ye 30, chp'ye 20 veren seçmen nasıl oluyor da olası cumhurbaşkanlığı seçiminde mansur'u tayyip'le başa baş getiriyor ve hatta onu geçiriyor, anlamak güç. mansur'a okey verecek insan chp'yi otomatik desteklemelidir zaten. ne karaktersiz, kimliksiz, aidiyetsiz, bölünmüş, paramparça olmuş zavallı insanlarsınız.

biri bu megapoll ne kadar güvenli bir kurumdur, söylesin. yoksa bu sonuçlarda bir bit yeniği arayacağım.

mansur gerçekten geçebilecek olduğu için mi seçimde önde yoksa tayyip kendisini yenebilecek olduğu için mi, hangisi doğru teori? ekşi'de, mansur başlıkları öne çıktığı zaman bazı kurmanistler vardı, aktroller bilerek mansur'u öne çıkartıyor, oylar bölünsün diye diyorlardı, imam'ın oyları azalsın diye falan, imam tayyip'i yener ama mansur zorlanır filan.

yazdım bu kadar, doğru cevap okumak istedim. sinirlendim sabah sabah.

doğruluğu tartışmalı sonuçlardır.
devamını gör...
şu ortamda dahi karar vermeyenin oy vereceği yer kesinlikle akp'dir. kimse kusura bakmasın ve bu halkın cehaletini, korkularını, felaket senaryolarını hafife almasın.
devamını gör...
kararsızlar akp'ye oy vermeyeceğim demeye yüreği yetmeyenlerdir. haksız da sayılmazlar.
devamını gör...
yüzde 21 kararsız varsa sen ana muhalefet olarak hala bu yüzde 21'i ikna edememişsen sebebi çok belli. kim chp-hdp iktidar olsun ister bu ülke acından geberse bunlara iktidar vermez.
devamını gör...
chp binasında yapılmış ankettir.
devamını gör...
--- alıntı ---

metropoll'ün 2020 yılının aralık ayına ilişkin "türkiye'nin nabzı" başlıklı araştırması tamamlandı. olası cumhurbaşkanlığı seçiminde cumhurbaşkanı erdoğan ile ankara büyükşehir belediye başkanı mansur yavaş'ın yarışması halinde erdoğan yüzde 40.7 oy alırken, yavaş'ın oyu ise yüzde 43.9.

--- alıntı ---
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

buradan
devamını gör...
geleceği görmüşlerdir. mansur bey soyadı ile çelişmektedir. ve bir o kadar şeffaftır.
devamını gör...
işi bilmeyen başkanlar yüzünden parti tutmayan birisiyim. lütfen troll olduğumu düşünüyorsanız aşağıyı okumamanızı öneririm.



chp'deki niteliksiz ordusu yüzünden o oranı alması gayet normaldir. ekrem imamoğlu ve mansur yavaş olmasa gün yüzü görmeleri mucize olurdu. öte yandan mhp ve hdp o kadar oyu nereden alıyor biri açıklasın. teki amacından sapmasıyla öteki terörizme destek vermesiyle biliniyor. sonuç olarak pek doğruları yansıtmayan ankettir.
devamını gör...
ortada kocaman bir %70 var
boru değil, tam %70
hepsi tek başına "aynı" şeyi söylüyor...
nasıl oluyorda bu "aynı" şeyi birlikte yapamıyorlar...
akıl alır gibi değil, bunu görmek için bilim adamı olmaya yada matematik uzmanı olmaya gerek yok, %70 döver %30 u
budur yani, yokmudur bunların sosyologları, pr uzmanları, psikologları, erdoğan ı sevmiyor olabilirim ama ne kadar zorda olsa benim için, bazen konuşmalarına bakıyorum, o kadar kilit kelimeler kullanıyorki, o kadar kışkırtıcı kelimeler kullanıyorki, ve dikkat ettiyseniz hiç arayı soğutmuyor, bu %30 un "hipnoz"unu sıcak tutuyor adam, bu konuşmalar, bu hipnoz için hesaplanmış...
o kadar belliki, zaten bu muhalefetin, bir türlü sesini duyuramaması, kararsızları ikna edemeyişi de bu yüzden, çıkıp çıkıp kendilerine cevap bile vermeyen insanlara soru üstüne soru soruyorlar, kendi değerlerini kendileri düşürüyorlar, erdoğan gibi yapsınlar bakalım, birazda kral gibi davransınlar, ve lütfen kendileride inansınlar, illa sarayla zenginlikle olmaz krallık, onlarda ne eksikse, onu öne çıkarsınlar, kararsızları ikna etmiş gibi yapsınlar, yokmu bunların etrafında strateji belirleyen, oturup bu işleri planlayan,
akp nin milim milim formüllerle ilerlediği belli artık, her gün a haberde ihracat rekorları, istihdam rekorları haberleri var,
ortada büyüüük bir problem var, birisi alsın eline tebeşiri yazsın tahtaya
x=? elde var %70 , bunlar nasıl birleştirilir, vardır bir formulü ya bunu da bizmi bulucaz, çıldırmamak elde değil...
hiçbirşey bilmiyorlarsa yarışma yapsınlar ya daha ne diyim, herkes çözüm düşünmeli bence, çözüm...
devamını gör...
buradan kararsız kesime sormak istiyorum. neyin kararsızlığını yaşıyorsunuz?
ülke 18 yıldır aynı kesim tarafından yönetiliyor. üretim toplumu bile olamamışken, tamamen tüketim toplumu olma yolunda ilerliyoruz. devletin kendine ait üretim yapabileceği kurumları nerdeyse yok. faiz artırımları ile ekonomi toparlanmaya çalışılıyor. basın özgürlüğü kalmadı. ağzınızdan çıkan en ufak eleştiride maddi manevi zarar görme olasılığınız yüksek. ayrıca bu ortamda, seçtiğin vekillerin bile yetkisi sınırlanmış durumda. her şey bir khk ile basite indirgenmiş durumda.
hala kararsızlığınız varsa bir doktora görünmenizde yarar var derim.
devamını gör...
akp (bkz: azalarak bitmek)tedir.
devamını gör...
umutlanın bir dönem sona eriyor...
devamını gör...
kemal bey muhalefet olup, oyunu yükseltemeyen tek lider. yıllardır yapamadığı muhalefeti, muharrem ince 3 ayda yaptı. o son kazanılan belediyeler, hocanın emeğidir. kemal bey gitmeden, iktidar değişmez.
devamını gör...
2023 e kadar oranlar daha da değişeceği için şu anda bir işe yaramayan ankettir.
devamını gör...
kararsızlar dediğimiz, baskıcı akepe hükümetinden ve onun adaletsizliklerinden korkan kesim ile memur kesimdir.

yani klasik “aman başımıza iş almayalım” diyenler. hepsinin iyi kötü bir fikri vardır merak etmeyin.
devamını gör...
mansur başkan yavaş değil hızlı geliyor valla dedirten araştırma. ayrıca hak yememe, israf yapmama, adam kayırmama üzerine kurduğu belediye meclis toplantılarını canlı yayınlaması bunda çok önemli. yürü mansur başkan seninleyiz bee.
devamını gör...
her şeye hemen atlamayın. birazcık siyaseti ve seçim süreçlerini yakından takip eden herkes bunu bilir. öncelikle seçim sathı mahalline girilmeden yapılan ve kamuoyuna açıklanan anketlerin çoğu güvenilir olmayan algı amaçlı anketlerdir. ikincisi şu ki metropolün sahibi özer sencar beyi takip eden kişiler bilir ki kendisi iyi parti çizgisine yakın bir siyasi görüşe sahiptir bu yüzden mansur yavaş'la da arası iyiyse anketi buna göre ayarlamış olabilir. mansur yavaş sevdiğim siyasetçilerden birisidir. cumhurbaşkanlığına ortak aday gösterilirse oy veririm. ama seçim sathı mahallinde özellikle seçim cumhurbaşkanlığıysa erdoğan'la doğrudan kapışacak ve onu söylem olarak, karizma olarak yenebilecek bir insan mı emin değilim. bir insanın seviliyor olması seçileceği anlamına gelmez. öyle olsa muhalefet anket yapar türkiye'nin sevilen ponçik insanını belirleyip aday yapardı olay biterdi. sonuçta mansur yavaş muhalefetin en güçlü iki adayından birisi. ama kesin kazanır veya en güçlü muhalefet adayı demek için çoook erken. bu anket açıklamalar falan işin algı kısmı için yapılmadıysa çok akıl işi değil...
devamını gör...
uydurma anket yani aslında şu şekilde uydurma kararsızlar hep akp ve mhp kaydırılıyor. böyle bir şey yok evet 30 olabılır ama artık 30 ve 36 bir işe yaramıyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"metropoll araştırma şirketinin aralık 2020 seçim anketi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim