mke'nin anonim şirket olması
başlık "sibirya kürdü" tarafından 03.07.2021 22:20 tarihinde açılmıştır.
1.
kanuna göre, türk ticaret kanunu ile özel hukuk hükümlerine tabi, başlangıç sermayesi 1 milyar 200 milyon lira olan makine ve kimya endüstrisi anonim şirketi kurulacak. mke aş'nin yönetimi, denetimi, görev, yetki ve sorumlulukları düzenlenecek. şirketin ilgili olduğu bakanlık, milli savunma bakanlığı olacak. mke aş, faaliyetlerini sermayesinin tamamı hazine'de olacak şekilde sürdürecek.
mke aş, yurt içi ve dışında şirket kurma, kurulmuş şirketleri satın alma, bu şirketlere iştirak etme veya bu şirketleri işletme, gerektiğinde yurt içi ve dışında şube/temsilcilik açma, milli güvenlik ve ulusal kalkınma içeren yatırım projeleri için cumhurbaşkanı kararı ile kamulaştırma yapma yetkisine sahip olacak. yurt dışında şirket kurma, kurulmuş şirketleri satın alma ve bu şirketlere iştirak etme hazine ve maliye bakanlığının görüşü alınarak genel kurul kararı ile gerçekleştirilecek.
yiyin efendiler yiyin, etinden, sütünden faydalanın memleketin!
devamını gör...
2.
bunlarda izmir'i kaybedince her tarafı ateşe veren yunanlar gibi, baktılar ki yol görünüyor gider ayak ne zarar versek kârdır diye bakıyorlar herhalde.
devamını gör...