özellikle tavşan gibi üreyen suriyeli "din" kardeşlerimizin 30 yıl sonra terör örgütü kurup türk askerini öldürmemesi için şarttır.
devamını gör...
yasaklara karşıyım. suriyeli mülteciler artık evlerine dönmeli. onların zaten bir ülkesi var. gelecek yıllarda bu bizim beka sorunumuz haline gelebilir. insan haklarına saygılı bir şekilde evlerine yollanmalı.
devamını gör...
8 yıldır ülkemizde yaşayan bir mültecinin, 18 yaşını geçmiş çocuklarına devletin artık yardım etmemesinden kaynaklı çocuk yaptığını itiraf ettiğini duyduğumdan beri - demek ki bize edilen yardımlar onlarınkinin yanında devede kulak kalıyor- neden olmasın diyebileceğim önerme.
devamını gör...
saçma bulduğum başlık, bir yasak gelecekse herkes için olmalı ama siz bireysel bir yasak getirmek istyorsanız kendinize ve akrabalarınıza getirebilirsiniz.
devamını gör...
dünya alem bilir beni. muhalifliğin dibine dibine vuran biri olarak söylememem gerekir ki; saçmalamayın. mültecileri sınırlardan sürüyle alan hükümet bu sorunları bilmiyor muydu?
siz ne hakla çocuk sahibi olmaya hakkı olan insanları böyle itham edersiniz? siz kimsiniz? ne sanıyorsunuz kendinizi?
insanlar inek, köpek ve ya herhangi bir hayvan mı ki kısırlaştıracaksınız?
bu mültecilerin en çok gitmesini ben isterim, gitsinler de, çölde yaşıyormuş gibi hissetmeyelim. gitsinler ki araplaşmayalım. ama çözüm kısırlaştırmak değil, insanlık suçudur.
ayrıca olmamış şeyler hakkında olmuş gibi başlık açmak tamamen boştur.
devamını gör...
bu sırf mültecilere gelmesi gereken bir şey değil. bence tüm dünyada çocuk yapma ehliyeti diye bir şey olmalı.
devamını gör...
ırkçılıktan başka bir şey değildir. eğitimsiz insanların daha fazla çocuk yapması sadece mültecilerde değil halkın düşük eğitim düzeyine sahip kesimlerinde de görülür. zaten her hareketinizle baskı altına tuttuğunuz, politikalarınızla ordan oraya savurduğunuz bu insanları daha ne kadar örseleyebilirim adı altına açılmış saçma sapan bir başlık.


rezil bir düşünceden ibaret. ınsanlıktan bihaber mi bunları destekleyenler çözemiyorum. suriyeli sığınmacı sorunu insan odaklı değil politika temelli bir sorundur. bunu çözmek insanları ayrıştırmaktan geçmez.
devamını gör...
üremeleri umrumda değil. artık ülkelerine gitsinler, vakit doldu. onlara da kızamıyorum 75 milyonluk ülkeye 10 milyon tane insanı kayıtsız şartsız alan vatan hainlerine sormak gerek.

artık geri dönmeliler. savaş bitti.
devamını gör...
4 seneye 7 çocuk sığdırdı mahalledekiler. her çocuk için ek ödenek alıyorlarmış. yazıklar olsun yaşayana da yaşatana da. o çocukları sefilliklerle büyütüp haklarına giriyor, bir taraflarının keyfinden bizi de yurdumuzda rahat ettirmiyorlar. bu ırkçılık mı yani, olsun hadi! biri de çıkmış politika temelli diyor. hayır efendim, "sadece politaka" temelli değil. bunu hümanist düşündüğünü sanan yassı kafana sokacaksın. sen sığındığın ekmediğini yediğin bir eve sırf senin değil diye zarar veriyor musun? daha fazla param olsun diyerek çocuk yapıp yapıp sokağa atıyorlar nerdeyse. çocuklar ölse bile tek yaptıkları yerine yenisini yapmak. ben üzülüyorum bu hayata. bu hayatın kültürüme uymamasına rağmen onlarla yaşamamıza ve bunları biliyor, idrak edebiliyor olmama, onlar yüzünden tuhaflaşan ülkeme üzülüyorum.

nerde o ırkçılık için yaptığınız vicdanınız? çocuklar için çalışmıyor mu? yoksa çocuklar suriyeli diye mi böylesiniz? biraz daha kaldıysa bize söyledikle pis türkler yakıştırmaları için de kullanın. sadece politik değil akıllı arkadaşım, işin içinde bir sürü sosyolojik, kültürel, psikolojik, çoğu zaman hukuki ve sağlık şartlarını göz ardı eden durumlar var. örneğin düşündün mü, o kadınlar o kadar çocuk yapmak istiyor mu, bu insanlar korunmayı biliyor mu diye?

kendi ülkesinde yaşayanların birbiririyle olan ırkçılıklarıyla savaşamamış bir ülkeye, bu kadar insanı getirirsen, kusura bakma ama bir şey yapma gereksinimi hissetmek zorundasın. bu kısırlaştırma olmasa bile bir şey yapmak zorundasın.
devamını gör...
bir insanın çocuk sahibi olması onun iradesiyle hareket ederek karar vereceği bir durum. devletin bebek yapmayı teşvik etmesi de yasaklaması da aynı ölçüde absürt bir konu.

mülteciler olarak açılmış bir başlık ama hukuki statü olarak mülteci diye bir kavram söz konusu değil. geçici korunmaya tabi olarak gelenlerin hukuki statüsü farklı.

bu statüde olanların hukuken geri dönüşleri gerekli şartlar sağlandığında gerçekleşmeliydi. israil suriye üzerinden iran savaşını yürüttüğü için artık güvenli kabul edilerek geri dönecek bir yerimiz kalmadı diyecekler ve çok da haksız sayılmazlar. bizim geri gönderme gibi bir düşüncemiz yok.

hele ki artık bu ülkede üç asli unsur olarak türklerin yanında arap ve kürt olarak adı geçen suriyeliler bu saatten sonra hiçbir yere gönderilmez.
devamını gör...
sadece mülteciler değil, komple çocuk yapma sınırı gelmeli, belli ekonomik , genetik sağlıksal sorunlar ve iq düzey altının ise ürememesi lazım. buna bende dahil olabilirim, hoş, zaten bu dünyaya çocuk getirmeyi düşünmüyorum.
devamını gör...
yağni. sürü gibi çoğalmanın ne din ile alakası var ne de milliyet ile.

yediği kaba sıçandan, ev sahibinden daha rahat olandan müslüman olmaz. müslüman olamazsan kardeş de olamayız. şekil a da görüldüğü gibi. ahzap suresi misafirlikle ilgili kurallar.
devamını gör...
(bkz: dile kolay yasakları) *
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"mültecilere çocuk yapma yasağı getirilmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim