normal sözlük'ün gittikçe sıradanlaşmasından kaynaklanıyor.

sözlük artık baymaya başladı. yapı (sözlüğü oluşturan birimler) olarak fazlasıyla zayıf, içsel döngüsü zayıf (yazarların zayıf olması), çeşitliliği düşük bir ortamın olması. sözlükte hareketlilik yok derecede düşük. 5-10 yazar yazıp duruyor, hadi 15 olsun. sol frame saatlerce neredeyse aynı, bir günde anca değişiyor. konu başlıklarının ağırlığı ise tam bir anadolu irfanı konuları siyaset, din, erkek-kadın ilişkileri. gerçekten tek bir şey üzerinde yoğunlaşıp aynı şeyleri biraz değiştirerek tekrar tekrar yazarak gündeme getirmekten sıkılmadınız mı?

edit:

gözle görülen gerçek kesinlik istemez. 15 yazardan sadece birinin bittiğini kabul etmemesi bu gerçekliği değiştirmez. sözlük ciddi anlamda bitik, sadece yazarlar bu durumun farkında değiller ya da farkındalar öylesine gittiği yere kadar yazmaya çalışıyorlar.
devamını gör...
(bkz: şaka maka akp'nin artık gidiyor olması)
devamını gör...
2 yıl önce bitti zaten şimdi wp grubu ve arada foto atılıp ego tatmin edilen tuhaf bir yer olmuş.
devamını gör...
bittiyse hadi gidin arkadaşlar ben biraz kendi halimde takılcam
devamını gör...
sözlük öyle kolay kolay bitmez.
ha biter nasıl biter? eksi karma getirirler(ki yapıp yapabilecekleri en büyük hata olur), trollerin gerizekalı olanları eksi karma için akla hayale gelmeyecek namussuzca şeyler yazmaya başlar, sonra bu sözlük, bu zevatlar ile dolmaya başlar işte o zaman biter.
sözlüğün mevcut halinde bulunan trolümsü yazarların öyle çok kanırtamamasının sebebi tam olarak bu sebeptendir.
çünkü yaptıkları şeyin bir anlamı yok. yaptıkları şey onlara eksi karma olarak dönüp 50bin 100bin eksi karma kasamıyorlar.

hepiniz bilirsiniz ve çoğunuzun başına da gelmiştir muhakkak.
hani uğraşır, çabalar didinir bir entry girersiniz. yani böyle bknz.lar, g. bknzlar, linkler, kaynak linkleri, görseller felan havalarda uçuşur...
sonra bir bakarsınız 5 beğeni 1 fav gelmiştir.
bunu veya benzerini illaki yaşamışsınızdır.

sonra afedersiniz mal'ın biri bi gelir. böyle güzelce analı avratlı bacılı karılı bilmem neli...
işte bilmem nereli kızların şöyle olması böyle olması falan diye saçma salak ve olabildiğince cibiliyetsiz bir entry s.çar.
ve şaaak - 20 oy 30 hesabında.(zamanında uluda bulunan yazarlar iyi bilir)
yani diyeceğim dostlar bu sözlük, bu yapı ile eksi karma olmaması sebebi ile kendi yağında kavrulur gider hiçte birşey olmaz benim gözümde.
(bkz: iko (yazar))
(bkz: yoldaş benjamin franklin) )
okuyun piliz.
devamını gör...
kullanıcı sayısı arttıkça değer kazanacaktır.
devamını gör...
doğru reklam ve birkaç stratejiyle aksi sağlanabilir. bence saçma sapan kanka yıkama yağlama aktivitelerine de bir miktar ara vermek için nickaltı cicişliklerine kısıtlama sağlanırsa harika bir yer olur.
devamını gör...
abi her hafta sözlükte yeni bir mızmızlanan mağdur yazar draması ortaya çıkıyor ve ben hiçbirine yetişemiyorum ya :( ya konuşmayayım konuşmayayım diyorum ama mecbur bir şeyler söylemek zorunda kalıyorum. arkadaşlar, "sözlük battı, sözlük çöktü, sözlük bitti" draması artık sıkmadı mı ya sizi? olm yeni ne bekliyosunuz sözlükten, spacex gibi bir roket tasarlayıp uzaya fırlatma kampanyası falan mı başlatalım? "ilişkimiz çok monoton" diyen sosyetik kadınlar gibi iki dakikada bir mızmızlanmayın. bir sözlük nasıl bitebilir ki? kulüpler var, kütüphane var, rozetler var, daha ne istiyorsun ya? sözlük kendi fikirlerini ifade edebileceğin interaktif ansiklopedidir. yani insanlar, kullanıcılar tarafından geliştirilen bilgiler ve fikirler kümesidir. bazıları depresyondayken yazar, bazıları başarıları hakkında yazar, bazıları felsefe, siyaset, din, tarih gibi konular hakkında yazar, bazıları ise sanat, genel kültür gibi konular hakkında yazar. yani burası interaktif bi yer. burayı geliştirmek bizim elimizde. siz yazacaksınız, ben yazıcam, ve sözlük gelişecek. bir sözlüğün gelişmesi için sözlükteki aktif yazar sayı artmalı. bunun için sözlüğe yazar gelmesi ve/ve ya hali hazırda sözlükte bulunan yazarların aktifleşmesi gerek. sözlüğe yeni yazarlar gelmesi için sözlüğün google'da aramalarda ön sıraları alması gerek. bu yüzden bizler insanların en çok merak ettiği, en çok tıklanan konular hakkında yazacağız. ve bu da sözlüğü geliştirecek. siz karı kız hakkında, ilişki hakkında tanım açarsanız, sözlüğü flörtleşme aracı olarak kullanırsanız sözlük biter tabi. sözlüğü interaktif ansiklopedi olarak kullanacaksınız.
devamını gör...
enn uyuz oldugum yazar tipi ya.

uluda da vardi boyle tipler, beyler sozluk bitti ya..

suan eksi disinda en aktif 2'ci veya 3'cu sozluk burasi.

sunu ne zaman anlayacaksiniz bilmiyorum ama, genel olarak sozluk kavrami bitti, sadece sozluk degil, forum kavrami da bitti. artik insanlar boyle platformlara, chat sitelerine falan dahil ihtiyac duymuyor. sosyal medya kafasi, oralarda geziyorlar. olmadi whatsap var.

eskiden iletisim imkanlari daha kisitli, sosyal medya mecralari daha az aktif ve daha az goz onundeyken, elalem interaktif sozluklere, chat sitelerine, forumlara sariyordu. sariyodu, suan saldilar.

bu normal sozluge ozgu 1 hadise degil. suan adam akilli aktif olan eksi disinda hic 1 sozluk yok, hic 1 chat sitesi de yok, hic 1 forum da eskisi kadar aktif degil artik.

bunun disinda eksi sozluk da twitter gibi 1 ortama dondu. elalem gundemi takip etmek icin girip bakiyor.

o eski, tanim yapalim kafasi kalmadi. girersin, gundeme bakarsin, cikarsin kafasi.

interaktif sozlugun eski ulviligi kalmadi cunku artik elalemin birbirine de iletisim kurmaya da pek tahammulu kalmadi.

bunun disinda eksi dahil interaktif sozlukler hic 1 zaman manyak aktif mecralar olmadilar. hep, diger ana akim mecralara gore daha underground ortamlardi buralar.

edit: bunun disinda siz de shakespeare degilsiniz, artik su, yazarlar zayif yeaa muhabbetini birakin.
devamını gör...
mutlak gerçek.

buna itiraz edenler de kafa'nin ilk donemlerdeki efsaneliğini tecrübe etmeyen çaylaklardır.
devamını gör...
tam bitti derken....

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

yeniden harlanıyor.

yoldaş şanslı adam, kıymetimizi bilsin:)
devamını gör...
olur mu ama ya:)ben daha yeni geldimm:)
devamını gör...
bitmez sadece kalitesi düşer. bir yerin kalitesini içinde yaşayanlar belirler. 3 sene önce kayıt olduğumda çok kaliteli yazarlar vardı. eskiden kimse kimseyi küçümsemezdi, hor görmezdi insanlar sınıflandırılmazdı şimdiye bakınca sözüm ona kendince başarılı olmuş egoları tavan yapan kendini beğenmiş bir çok insanlar var aramızda.eskiden okumaktan zevk alırdınız. onlar direnmek yerine ayrılmayı tercih ettiler. entelektüel birikimi olanlar gitti recep ivedik tarzı yazarlar geldi. sağa sola saldırmaktan başka bir şey bilmeyenler. sözlük sevgi ve saygısını kaybetti. yeni türkiye'den farkı kalmadı.
modlar kendi gibi düşünenleri görmemezlikten geldi. kurallar uygulanmadı.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
şu karikatürde küfür varmış diye ben ceza almıştım. şimdi küfürler havada uçuşuyor gören yok. *
sözlük olarak nerede hata yaptık? ve bunu nasıl düzeltebiliriz?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"normal sözlük'ün artık bitmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim