cinsiyetçi ve genellemeler içeren başlıkların çoğalması ile gerçekleşen durum.
her 'yenile' ye tıkladığımda karşıma çıkıyor bu tarz başlıklar, eminim ki bu durumdan rahatsız olan tek ben değilimdir.
(bkz: ev yapımı rakı yapmasını bilen kız)
(bkz: erkek adam ev işi yapar mı sorunsalı)
ve daha niceleri.
umarım burası gün geçtikçe ekşi sözlüğe dönmez ve bir şeyler yapılır.
devamını gör...
(bkz: eril diliniz batsın)

şeytanın ayrıntıda gizli olduğunu hatırlatan başlık. ince, çok ince...
devamını gör...
gitmesini istediğiniz yazarın nickaltına (bkz: engellenecek yazarlar veritabanı) yazarsanız moderatörler gir gün ilgilenecektir. belki de ilgilenmezler garantisi yok.
devamını gör...
ne başlıkları açanlar vardı. ilgi görmeyen her başlık dibi boylamaya mahkumdur. biz bu yönde çaba sarf ediyoruz.*
devamını gör...
henüz dönmedi daha erken tadını çıkarın.
devamını gör...
---cinsiyetçi ve genellemeler içeren başlıkların çoğalması ile gerçekleşen durum.---

bunu söyleyip benim actigim ev yapımı rakı başlığından bahsetmiş.

zahmet edip bu eleştiriyi yapan kişinin profiline baktım. girdiği entrylerin çoğu tek cümlelik. şimdi ben de bu kişiye "uludağ sözlük yazarı benzetmesi" yapabilirim. malum, orada çoğu kişi tek cümlelik entry girer.

ama yapmıyorum, neden? çünkü başkaları umrumda değil. ne yazdıkları, ne konuştukları... insanlar küfür, hakaret ve saygısızlık yapmiyorlarsa umrumda olmaz. kimsenin ne yazacagina karışmak haddime değil. ama burada dolaylı olarak "seviyeden" bahsedip, insanların ne yazacaklarına karışan bir profil var. maalesef insanların yazdığına karışacak haddi kendinde bularak "seviyesizlik" yaptığının farkında bile değil.

mesela ben ev yapımı rakı yapmayı bilen kız basliginda ne gibi bir cinsiyetçi tavır sergilemişim? kadınları küçük mü görmüşüm ya da aşağılayıcı bir tutum mu sergilemişim? yok. hatta ev yapımı rakı enstrümanlarını yazmışım laf içinde, nereden bakarsan bilgi içeriyor.

ama çoğu entrysi tek cümlelik, çoğu kitap şarkı alıntısı olan, kendi fikirleri bile olmayan birisi beni eleştiriyor. konuyu da ekşi sözlük'e benzemeye getiriyor. aynı kişi ekside kafa sözlük'ün reklamını yapanlara laf edemez ama.
bu da bir dikkat çekme yöntemi sanırım. millete b*k atarak gündem olmak...
al, sana cevap vererek istediğini yapıyorum. böyle tatminlerle mutlu oluyorsan nickalti da yazarım, elime yapışmaz, yeter ki mutlu ol.
ama şunu bil. senin gibi kitap, şarkı sözü yazanlardan ekşi'de yüzlercesi var. sen de onlardan farklı değilsin.


moderatörlere de bir mesajım var. arkadaşın entrysini de silmeyin, ona cevaben yazdığım bu entryi de. karşımdaki ne kadar sığ görüşlü de olsa, tartışma kültürü önemli diye düşünüyorum.
devamını gör...
katılmadığım başlıktır.

yahu yazarlar o tür başlıklara yazmazsak bir şey olmaz. sorun çözülür.
siz zannediyor musunuz o başlığı açan tipler gerçekten öyle düşünüyor?
adamlar kudurtmaya çalışıyor. tanım girilmesini istiyor. sazan gibi atlamak manasız.
millet kışkırtmaya çalışıyor herkes sinirlenip tanım girip laf anlatmaya çalışıyor ulan trolle laf anlatılır mı.
devamını gör...
olması gereken oluyordur.böyle olmasaydı sorun olurdu.
devamını gör...
her şeyden önce burası bir sözlük, önce bunu idrak etmemiz gerekiyor.

kimi yazarlarımız buraya bilgilerini tazelemek için geliyor, kimi yazarlarımız yorucu bir gün geçirip stres atmak için.

ermolettin gibi bir troll arkadaşımız var mesela, arada akıllıca eğlendiren troll başlıklar açıyor.

ve yönetim ne güzel katagorilere ayırdı, yukarıda görüyoruz işte, bilgi, kültür-sanat, gündem veya takip ettiğiniz kişiler.

sözlüğü oraya dönecek, burası gibi olacak şeklinde belli kalıplara sokmayı doğru bulmuyorum.

format dahilinde tabi cinsiyetçi ve ayrıştırıcı başlıklara vereceğim tepki saklı kalmak üzere, herkesin istediği gibi özgürce yazmasının doğru olacağını düşünüyorum.
devamını gör...
ben zaten ekşi severim. alt tarafı eğlenmeye gelinen şu sanal mecranın da afedersiniz içine edilmesi durumudur.içinde ekşiyi sevdiğim tek şey kara lahana salatası , mercimek , kelle paça çorbası genel anlamda çorba , yahni , zeytin oho ekşisini sevdiğim çok şey var benim insanın ekşisi uzak dursun lakin kips.
devamını gör...
daha önce 50 kere konuşulan mevzu. arkadaşlar böyle düşünen herkes taşın altına elini koysa olmayacak olandır. herkes tanım yazmaya üşeniyor, başlık açmaya üşeniyor, beğenmeye üşeniyor! köy meydanı da troll ve eli şeyinde gezen bireylere kalıyor. uğraşmadan çözülemeyecek sorunsal.
devamını gör...
telif yiyip ismi bile değişti istesek de çeviremeyiz dediğim konudur.
devamını gör...
ne bekliyordunuz ki
oradan geldik oraya dönücez.
laa ilahee illalallah
allah.
laa ilahee illalallah
devamını gör...
dönüşmez kardeşim. bir kere burada beğeni gelince bildirim gitmesi durumu var sen de onun profiline gidip inceliyor hoşuna giden tanımı varsa begeniyorsun bunda problem yok. problem bu bildirimlerin, beğenene beğeni nick altına nick altı takibe takip gibi acayip yan etkiler ortaya çıkarmış olması. nick altı durumu mesela ekşide ancak trollsen cok göze batarsan vs yazılır gündeme neredeyse hiç düşmez. burada ise adeta bir gelenek. akıştan inmiyor mübarek. nickaltı başlıklarını engelle diye seçenek de yok ki. tamam ben de bir yazarın yazılarını beğenirsem bakarım nickaltına. ama akışta niye görmek zorundayım? şimdi derler sana girmemişler ne kıskanıyorsun falan eyvallah*. ben sözlüğe giriyorum bilgilenmek, tespit, trollük, tecrübe, değişik bakış açısı görmek istiyorum milletin nick altı yorumlarını değil. konudan az saptım ama olsun saygılar sunuyorum herkese*.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"normal sözlük’ün giderek ekşi sözlük’e dönüşmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim