roman / edebiyat
8 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

bir ronan hession kitabıdır.

uzun zamandır çok az yazıyorum sözlüğe. o yüzden bir hatırlatma yapayım. futbol benim için de hayat memat meselesi değildir, bundan çok önemlidir.

antonin panenka 1976 avrupa futbol şampiyonasında sepp maier'e final maçında attığı o muhteşem penaltı ile tarihe geçti. o günden sonra topun dibine girerek kalenin ortasına doğru bombeli bir şekilde atılan penaltılara panenka penaltısı denmeye başlandı.

kitabımızın kahramanı seneca fc'nin futbolcusu olan joseph'te kendileri küme düşmeye oynarken en büyük rakiplerinin şampiyon olmak için çıktığı maçta kullandığı penaltıda panenka'ya özenir. ve penaltı kaçar. seneca küme düşer, rakip takım şampiyon olur. ve bu küçük kasabada artık panenka diye anılmaya başlar joseph.

hayatı alt üst olur bu lakapla. aslında bütün suç onun değildir ama bir günah keçisi olarak yirmi beş yıl boyunca zor zamanlar geçirir.

bir penaltı kaçırmak insanın hayatını ne kassr mahvedebilir?

roberto baggio'yu hatırladınız mı? elleri belinde, başı öne eğik duruşunu.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"panenka (kitap)" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim