şimdi biz toplum olarak abartmayı seviyoruz. araba, ev, ikinci el eşya her neyse satılan genelde abartı fiyat koyuyoruz. ancak bunu yapan biz olduğumuz için kendi tuzağımıza düşmemek adına da pazarlık payında bu abartı fiyatı ürünün ederine indirmeye çalışıyoruz. bu tuhaf bir paradoks. her neyse. satış yapan kişi dürüst davranıp ürüne normal fiyat yazmışsa vay haline. şimdi mesela ben bin liralık bir ürün satıyorum letgodan. adam 300 lira veririm yazıyor. yuh be arkadaşım bu nasıl dipten bir pazarlıktır diyorum o zaman. nedir bu işin sırrı? pazarlık payı denilen şey maksimum ürünün yüzde beşini geçmemeli bence. ha tabi ki ürünün fiyatı abartılmamak koşuluyla.
devamını gör...
bana kalırsa %60 i pazarlık payı net. bize gelişi bu kadarcılardan bana maaliyeti 25 kurusculara kadar herkes çakal olmuş.

bir keresinde annemle bir mağazada pazarlık yapıyoruz, kasada ki adam:"abla ben de çalışanım elimden birşey gelmez" demişti. ıki dakika sorna başka kasiyer; patron molaya çıkabilir miyim diye yanına geldi.

her üründen 25 kuruş kazananlarada selam olsun beeea.

-bak dikişleri sağlam değil sanki, en son kaça olircularada selam olsun!!!
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"pazarlık payı ürünün yüzde kaçı olmalı sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim