biz portakalları sevindiren gelişmedir. şimdi limonlar düşünsün. *

güney ispanya’da yer alan sevilla şehri, temiz elektrik üretmek için portakal fermentasyonu sırasında ortaya çıkan metanı kullanmak için bir pilot uygulama başlattı. belediyeye ait su şirketi emasesa tarafından başlatılan proje, şehrin su arıtma tesislerinden birini çalıştırmak için gerekli enerjiyi 35 ton portakal kullanarak elde edecek. portakallar öncelikle caddelerden toplanarak organik maddeden elektrik üreten mevcut bir tesise gidecek. kabukları ve posası gübre olarak kullanılırken, meyvelerin fermente süreci boyunca ortaya çıkan metan ise elektrik jeneratörlerini çalıştırmak için kullanılacak.

emasesa çevre departmanı başkanı benigno lópez, “yakında sevilla’nın tüm fazla portakallarını geri dönüştürebileceğimizi umuyoruz,” diyor ve bunu başarmak için şehrin yaklaşık 250.000 avroluk bir yatırım yapması gerektiğini söylüyor. "meyve suyu, çok kısa karbon zincirlerinden oluşan fruktozdur ve bu karbon zincirlerinin fermantasyon işlemi sırasında enerjik performansı çok yüksektir,” diye açıklıyor lópez. “bu sadece para tasarrufu yapmakla ilgili değil. portakallar şehir için bir sorun ve biz atıklardan katma değer üretiyoruz.”
şimdilik amaç enerjiyi su arıtma tesislerini çalıştırmak için kullanmak. bir sonraki plan ise portakallardan elde edilecek fazla elektriği şebekelere ulaştırmak. projenin arkasındaki ekip, çöpe gidecek veya gübre olarak kullanılacak çok miktarda meyve göz önüne alındığında, enerji potansiyelinin çok büyük olduğunu savunuyor.

ilk denemeler ise potansiyelin büyüklüğünü doğrulamış durumda. yaklaşık bir ton meyveden 50kwh elektrik elde ediliyor. bu miktar bir gün boyunca tam beş haneye elektrik sağlayabiliyor. şehirdeki atık portakalların tamamı için bir hesap yapılırsa, elde edilen tüm enerjinin şebekeye geri verilmesi durumunda tam 73.000 eve enerji sağlanabileceği hesaplanıyor.



kaynak
devamını gör...
o zaman artık kendi elektriğimizi kendimiz üretebiliriz. böylece sözlüğün elektrik masrafı ortadan kalkmış olur. yazar maaşlarına da zam gelir böylelikle. yoldaş duy sesimizi. çocuklar evde aç, ay sonunu getiremiyoruz. *
devamını gör...
çevreyive doğayı korumayı amaçlayan her girişimi sevdiğim için bu fikre de bayıldım, umarım tahminler doğru çıkar ve başarılı bir proje olur.
(içimdeki (gbkz: sözlük etkisi) devreye giriyor tutamıyorum)
bu iş tutarsa ülkede birkaç yıl içinde açılması öngörülen başlıklar;
(bkz: portakal iyi bir yatırım aracı)
(bkz: sahibinden satılık portakal bahçesi)
(bkz: portakal üretimi ve bakımı ile ilgili hususlar)
(bkz: portakal üretimini artırmak için tavsiyeler)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"portakaldan elektrik üretmek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim