putin'in; abd ve ab nin ekonomik ve teknoloji yaptırımlarını hesaplamadan hareket etmeyeceği, dolayısıyla bu yaptırımların rusyaya fazla etki etmeyeceği iddia ediliyor putin destekçileri tarafından. bu mantık bana doğru gelmiyor.

hitler her şeyi hesapladı. veya mao çinde kültür devrimi yaparken de her şeyi hesapladı. sovyetler birliği de ekonomik planlama ile her şeyi hesapladı. ama bu üç örnekte de sonuç fiyasko oldu.

günümüzde konformist bir süreçten geçiyoruz. rus halkı ekonomik olarak daha da fakirlestiginde, kitlesel protestolarla putine karşı bir devrim gerçekleşme ihtimali yok değil. yahut rus oligarkların bir şekilde putini feda etmesine varan bir süreç olabilir.
devamını gör...
putin yanlısı falan değilim ama yaptırımların rusya'yı çökertmeyeceğini düşünüyorum tıpkı kırım krizinde olduğu gibi. yaptırımların etkili olabilmesi için rusya'nın dünya ticaretinden tamamen soyutlanması lazım o da şimdilik pek mümkün değil.
devamını gör...
ne kadar hesaplamış olursanız olun her zaman hesapta olmayan bir şeyler vardır.

bir olay başladığında ucunun nereye varacağı pek belli olmaz.
devamını gör...
e zaten açıklanmış olandır.

olimpiyatlarda biz düşen patenci falan seyrederken bunlar çin ile işin o kısmını bağlamış.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"putin'in yaptırımları hesaplamış olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim