chp kontenjanından rtük'e seçilen üye ilhan taşçı, ''orman yangınlarına ilişkin yayınlar nedeniyle televizyon kanallarına kesilen cezalar'' toplantısına katılımının engellenmesi üzerine rtük'e dava açtı.
ilhan taşçı, yangın haberlerini yayınlayan kanallara, 3.000.000'u bulan idari cezanın haksızlık olduğunu da dile getirmiştir.
rtük başkanı, ebubekir şahin, ilhan taşçı'ya toplantılara katılmamasını tavsiye etmiş ardından oyçokluğu ile kendisinin katılımını önlemiştir. demokrasi sağolsun!!!

kurul halinde çalışan ve kolektif işlem tesis eden bir idari yapıda; usule aykırı şekilde bir kurul üyesinin sistemden koparılması, alınan idari işlemi şekil yönünden de sakatlamaktadır. kurul içerisinde; çok sesliliğin ve fikirliliğin sekteye uğratılması, korunan temel amacı (ifade ve basın özgürlüğü) da ihlal anlamı taşımakta, kurulun oluşum amacı boşa çıkarak demokratik yapı ve meşruiyet zemini bozulmakta, kaybolmaktadır. kolektif irade ile çalışan bir kurulda, sebepsiz, yetkisiz ve hukuka aykırı yöntemlerle devre dışı bırakılmaya çalışarak baskılanmak istenen müvekkil ve temsil ettiği hak kümesi yok sayılmak istenmektedir. karşı oy kullanacağı varsayımından bahisle alınan dava konusu kararın hukuki hiçbir karşılığının olmadığı açıktır.

buradan
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"rtük üyesinin rtük'ü dava etmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim