#ödüllü filmler
drama / fantastik / kara film
10 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

2013 yapımı dram tarzındaki, düşsel gerçekçi, fantastik onur ünlü yapımı filmdir.
ülkemizde çekilen ilk film noir örneğidir. başrollerinde ali atay, demet evgar ve serkan keskin bulunmaktadır.

film, siyah beyazdır. bu konuyla alakalı onur ünlü, verdiği röportajda "siyah beyaz olursa daha ucuz olur diye düşündük ama öyle değilmiş." şeklinde konuşmuştur.

ayrıca niçin akhisar'da çekildiği sorulduğunda da "akhisar öyle berbat bir yer ki her sokakta ayrı intihar etmek, her elektrik direğine yeniden kendini asmak istiyorsun." beyanatında bulunmuştur.

filmin mreyte ya mreyte isimli arapça soundtrack'ini mutlaka buradan dinleyiniz.

sen aydınlatırsın geceyi, william shakespeare'e ait bir soneden alıntıdır:
"yarayla alay eder yaralanmamış olan. bak nasıl da sararıp soluvermiş tanrıça kederlerden. sen çok daha parlaksın çünkü. sen tüm göklerdeki yıldızların ilki. sen aydınlatırsın geceyi.”
devamını gör...
leyla ile mecnun ekibini izlediğimiz filmdir.
filmdeki her karakterin özel bir yeteneği var. ancak, bir film festivalinde izleme imkanım olan filmde, ahmet mümtaz taylan’nın canlandırdığı yakup karakterinin özel yeteneğini hiç birimiz ilk izlemede anlayamamıştık koca salon. film sonrası yapılan söyleşide sorulan ilk sorulardan birisi de bu oldu haliyle. filmi izleyip de bizim gibi kaçırmış olan arkadaşlar için yazıyorum. yakup’un özel yeteneği

aynada görünmemek
devamını gör...
ali atay'a 19.sadri alışık ödüllerinde ayhan ışık özel ödülü'nü ve 14.bilkent üniversitesi ödüllerinde en iyi erkek sinema oyuncusu ödülü'nü kazandıran film. filmde kullanılan gülmek için yaratılmış şarkısını mehmet erdem çok güzel söylemiş. filmin müzikleri gayet iyi.

son sahnedeki konuşmayı çok beğendim.

yasemin, geldim ben! oradasın değil mi? kaçıyorsun benden. gitme yasemin, kurtulucağız bütün dertlerden. geliyorum yanına, uçucağız yine birlikte. o kadar seviyorum ki seni yasemin; geliyorum yanına. yasemin! biliyorum ben seni hiç hak etmiyorum ama kimler neyi hak ediyor ki? bu kadar şey kimin? bütün bu topraklar, ağaçlar, kuşlar? bütün bunlar kimin için? kimin bütün bunlar? biz bu her şeylerin neresinde yaşıyoruz yasemin? ortasında mıyız, kıyısında mı, altında mı, üstünde mi nerelerinde duruyoruz biz? bunları hiç bilmiyorum ben, yanına geliyorum yasemin. seni o kadar çok seviyorum, o kadar çok seviyorum ki... geliyorum yanına. duruyorsun değil mi orada, bekliyorsun değil mi beni?
devamını gör...
çok iyi başlayan ama tadını damağınızda bırakan filmdir. ali atay'ın hayat verdiği cemal karekterinin endişeli, huzursuz sıfatıyla açılır film. cemal'in farklı olduğunu hemen anlarız. aklında sürekli bir tekerlek döner. bu büyük ihtimal travmasıdır. büyük ihtimal şizofrendir cemal. notum on üzerinden dokuz. heyecansız ve metafor dolu bir film. sanat filmi kültürü olmayan birisi için izlenecek bir film değildir.
devamını gör...
eski türk sineması tadında, tiratları ile beni büyüleyen filmdir. kesinlikle sanat filmi sevmeyenler izlemesin.
ne saçma filmdi yaaa lafına tahammül edemem çünkü. film saçma değil senin algın ona yetmemişi yapıştırırım ki kalbi kırılır.
devamını gör...
mükemmel bir psikoloji filmi. film bittikten sonra 10 dakika sebepsiz etrafı izliyosun boş boş. çoğu yaş grubu anlamaz. ama izlenmesi gerek türk filmlerinin başındadır bence
devamını gör...
bu filmi her izlediğimde -evet sevdiğim filmleri 50 kere izlerim- farklı farklı duygulara kapılıyorum ama sabit kalan tek duygu o boşluk hissi. hiç değişmiyor.


- beni seviyon mu?
- istersen,severim!


bir de filmde şöyle bir soundtrack var ki...


devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sen aydınlatırsın geceyi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim