#araştırma-inceleme
kişisel gelişim
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

beyin cerrahı james r. doty tarafından yazılan, beynin gizemlerini ve kalbin sırlarını keşfetme arayışını anlatan kitap.

öncelikle dediğim gibi kitap bir doktor tarafından yazılıyor ve başından geçen olayları konu alıyor. ''sihir dükkanı'' ismini duyduğumda bunun somut olmayacağını düşünmüştüm fakat yanılmışım. yazarımız 8. sınıftayken bir sihir dükkanına giriyor ve orada ruth adlı bir kadınla karşılaşıyor. ruth ona beynini ve kalbini keşfetme konusunda bir kapı açıyor, kalbine ve beynine açılan bir kapı.. bazı yöntemler öğretiyor. bu yöntemlerden sonra yazarımızın başından geçen olayları ve doktor olma, kalbini ve beynini keşfetme yolundaki yaşadığı olayları görüyoruz.

kitap şunun vurgusunu yapıyor; her şeyin, her sorunun cevabı kalbimizin derinliklerinde fakat görebilmemizi engelleyen bir sisin içindeyiz çoğu zaman. bu cevaplara ulaşabilmek için de kalbimizi açmamız gerekiyor.

son olarak, bu kitaptan metafor alarak bangtan sonyeondan adlı müzik grubu magic shop adlı bir şarkı yapıyor. şarkının sözleri ve kitabın uyumu bu dünyadaki kalp ısıtan nadir şeylerden olabilir.

''kendimden nefret ettiğim günlerde,
sonsuzluğa yok olmak istediğim günlerde
bir kapı yapalım kalbine açılan*''

*(yazarın kalbini açması ve kendini sevmesi gerektiğini fark ettiği kısma atıfta bulunuyor).
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sihir dükkanı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim