sözlüğümüzün bazı yazarlarının diline pelesenk olmuş anlamsız söz öbeği.

haber başlığı açıyorsun, yanıt bu.
bilgi veren başlık açıyorsun, yanıt bu.
politik mesaj içeren bir tanım giriyorsun, yanıt bu.

sadece anket mi doldurmamızı bekliyorsun be kardeşim?
yorulmuyor musun aynı cümleyi her başlık altına yazmaktan?
devamını gör...
(bkz: he de geç)

toksitlik bu ülkenin dna'sında mevcut. takılmayın.
devamını gör...
yoğurt mu bu??
devamını gör...
sevindirici hadisedir.
bazı yazarlar böyle tanımlar giriyorsa eğer sözlük büyüyordur gelişiyordur.
her toplulukta angut insanlar vardır olmaya devam edecektir.
devamını gör...
bir söz öbeği, genelde bu tür başlık açan yazarlar için söylenilmesi elzemdir. kişisel sorununu başlık açarak çözmeye çalışan yazarın kendisine dönüp sorun kimde diye bakması gerekiyor.
devamını gör...
kokusu burnuma gelen eksimedir.
devamını gör...
bu başlığı açan yazar haklı, dediğim gibi muhtemelen sorun bende.
ben biraz öyle algılıyorum çünkü, çabuk sıkılan bir yapım var.
devamını gör...
(bkz: karısı dururken ev işi yapan erkeğe söylenebilecek şeyler) türevi başlıklar çoğalmaya devam ettiği taktirde karşımıza çıkacak durum.
devamını gör...
son 2 gündür iyice sıkıldım. her şeye muhalefet olan tipler, saçma sapan başlıklar... var da var.
hesap silme seçeneği gelse de gitsem.
devamını gör...
benim de farkettiğim durumdur. biliyorum sözlükte küfür, hakaret yasak ama böyleleri gerçekten aptal. düz aptal yani. hiç kibar olamayacağım. kusura bakın, bilerek oldu, bir daha da olur.
edit: bir de bazıları "mizah yapıyoruz" bahanesine sığınıyor. sizin ben mizahınızı s***y*m.
devamını gör...
bu tür başlıklar uplanmazsa benzemez. veya bu tür başlık açanları da kişisel olarak engelleyebilirsiniz. bu da bir seçenek.

(bkz: don't feed troll)
devamını gör...
hayır anlamadığım müdahale edin diyoruz o da yok! işine gelmeyen gitsin egosundan kurtulsak mı sözlük ha ne dersin ?
devamını gör...
başlık açılırken ekşi sözlükten de çokça başlık araklama oluyor. örneğin bir başlık ekşi sözlükte o an aktifken hemen burada da açılıyor. bazıları uyanıklık edip başlığın kelimelerini değişiyor ama bazıları da direkt aynı başlığı açıyor. ister istemez bu da ekşimeye başlıyor.
devamını gör...
paralı trol kampanyası yapıldığı çok bariz.

ama adamı saksıya fesleğen gibi ekerim.
hepinize yeterim.
devamını gör...
neden böyle oldu anlayamadım. yaklaşık bir aydır benim de durumum bu şekilde. sanırım bir süre yazmayacağım, yazdığım tanımlar -kendime bile- samimiyetsiz gelmeye başladı. belki sadece birkaç kişi böyle hissediyordur, diğerleri için sözlük yine aynı sözlüktür. insanlar bazı şeylerden sıkılabiliyor.
devamını gör...
bir hafta öncesine kadar kendine özgü bir şekilde akan sol frame neredeyse ekşi sözlüğün aynısı olmaya başladı ve bunu yapanların çoğunluğu ekşi’nin şimdiki halinden memnun olmayıp buraya gelen kişiler( bazı istisnalar var). sözlük elbette sadece fuların yünlü kokusu altında ilerlemeye devam etmeyecek ama kadınların veya erkeklerin bir cinsel obje yerine konup saçma salak konulara malzeme olmasını görmek istemiyorum çünkü bu şeyleri diğer sözlüklerde çokça gördük, şimdi başlığı engelle veya yazarı engelleyebilirsin diyebilirsiniz ama hangi birini engellemeye kalkayım? bu böyle düzenli bir döngü içerisinde ilerleyip sonu bulunmaz bir problemden başka bir şey değil. iki gündür bir şey yazamıyorum en son yazdığım yazılarda sitemkâr yazılardı şimdi durum iyice ilerlemeye devam ediyor. birçok yazarın profiline girdiğimde hakettiği değeri görmediğini açıkça belirtmek isterim. hülya avşar gibi bir ilkel primatın dedikleri kadar adam akıllı bir şey gündem olamıyor, ilgi göremiyor. herhangi bir yazarın profiline girip acaba bugün ne yazdı diye bakındığımda yavaş yavaş uzaklaştıklarını görüyorum ve cidden çok üzülüyorum çünkü bu insanlar çok nitelikliler, amaçları ilgi görmekten ziyade diğer sözlüklerin düştüğü aynı durumlara şahit olmak istemiyorlar. umarım bir an önce çözüm yolu bulunur çünkü diğer çöp olan sözlüklerin düştüğü duruma burada da şahit olmak istemiyorum.
devamını gör...
sayın sözlük sahibi, sahibesi ve moteratörleri.

bence kesinlikle viki ye kafa tutmalıyız. içte ayrılmayı kabul edenler ile girişte ayrılmayı kabul edenleri ayırmalıyız.

bizde ağaç yaş iken eğilir ile yılanın başını küçükken ezeceksin karıştırılıyor çünkü.

sevgi ve saygı ile..

katıl butonu için ben varım (salın bizi sizde eşlik edin rahat rahat gezelim)
devamını gör...
#565241 şu tanıma bir nokta hariç katılıyorum.

#532486 şurada da değindiğim üzere, aslında bunu yapanlar ekşi ile sorunu olmayan sırf orada yazar olamadıkları için buraya gelen zevat. bugün sizi yazar yapıyoruz gelin deseler koşa koşa oraya giderler. ekşinin yapısı ile sorunları olmadığı için de bu mecrayı görünür olabilmek adına, orası gibi kullanmaya başladılar. ve bu durum ilerleyen günlerde büyük bir sorun haline dönüşecek. bu ayrımın altını çizmek istedim.
devamını gör...
kafa sözlük küfür olmaması ve belli konularda düşünceyi ifade hakkındaki düzenlemelerinin dışında nitelik itibariyle benzer bir servistir. sözlük olması babında ekşiyle aynı kategoridedir
hedef kitlesi ayndır. yazarak kendini ifade etme, bilgi paylaşma, sosyalleşme, görüşlerini savunma ihtiyacı duyan , 18+ yaş grubundaki kişileri hedefler. yazarların demografik ve sosyo-kültürel özellikleri benzerdir. hemen her görüşten insanın bulunmasıyla bir anlamda toplumun lise ve üstü eğitimi olan bölümünü kapsar ve yansıtır.
yazarların büyük bölümünün türkiye'de olması ve aynı hedef kitlenin hem türkiye'de hem de dünyada olan olaylardan benzer şekillerde etkilenmeleri ve benzer tepkileri vermeleri normaldir.
sonuçta her iki sözlükte toplumun yansımasıdır. sözlüğün ekşiye benzememesi için format ve kurallarda çok derin değişiklikler gerekir ki bu hedef kitlenin daralmasına neden olur. çeşitliliğin azalımı, katılımı düşürür. para kazanamayan ve masraflarını karşılayamayan sözlük ayakta duramaz.
bu anlamda haksız bir eleştiridir. çünkü burada benzeme ürünün-servisin yapısı itibariyle doğal sonuçtur, şaşılası bir durum değildir.
devamını gör...
sözlük wikipedi değil, herkesin bir şeyler yazdığı, içini döktüğü, kendini ifade edebildikleri yer de aynı zamanda. bilgi edinmek isteyen wikipedi ve ekşiyi kullanır, ki ben öyle yapıyorum. burda ise eğleniyorum. iyi vakit geçirmek istiyorum, saçmalıyorum vb. bilgi içerikli tanım fetişiniz valla baydı.

(bkz: başlıklarımı engelle)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sözlüğün ekşimeye başlaması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim