türkiye'nin ilk yerli otomobili olacak olan togg'dan yeni model çalışmalarına başladı. togg üst yöneticisi gürcan karakaş, "c segment sedanla ilgili çalışmalarımıza da başladık" sözlerine yer verdi.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

buradan
çaprazdan ön taraf r8 gibi, yan taraf a4 gibi görünüyor. bilemiyorum altan, bunlar bizimle billur geçiyor gibi ama olsun.
devamını gör...
görünüş güzel. fiyatı da 69 bin lira olursa alırım.
devamını gör...
insallah araba piyasasinin vesteli olmaz .
ucuzada verilirse tadından yenmez .
devamını gör...
segment falan önemli değil. tek kişilik versiyonu da çıksa razıyız.
devamını gör...
çiz çiz gönder seçime kadar. render değil mi? parası neyse veririz.
devamını gör...
bir araba çıksın ondan sonra.. ya neyse resmen alay ediyorlar. çakma milliyetçiler de bunlara aldanıp oylarını malum partiye verecekler.
devamını gör...
ilk gösterileni yaptılar da c segment sedanı kaldı.
devamını gör...
muhalefet eden arkadaşlar neyin muhalefetini ediyor onu anlayabilmiş değilim.

ilk araçlar zaten öncelikli olarak yurt dışına satılarak hem döviz girdisi sağlanması hem de reklam olması amacıyla üretilecek. ne yazık ki güzel ülkemin elektrikli araçlar için altyapısı yeterli değil.

seçim yatırımı falan filan şunu gir geçin... projenin başındaki gürcan karakaş buradaki çoğu insanın hayal edemeyeceği yerlerde üst düzey yönetici olarak bulunmuş birisi. adamın tanitimdaki heyecani, o sevincini hala gözümün önünde. öteki taraftan bakıyorsun ciddi bir yatırım var. togg fabrikasının nereye kurulduğunu bile bilmeyenler seçim yatırımı deyip durmasın.

dünyanın önde gelen otomobil üreticileri bile elektrikli araç hususunda temkinli iken (tesla vs hariç.) türkiye bu konuda müthiş bir depar attı. internette yapacağınız basit bir arama ile togg'un etkisini görebilirsiniz.

iktidardaki partiyi desteklemiyor olabilirsiniz. siyasi olarak farklı düşünüyor olabilirsiniz. boş muhabbeti anlayabilmiş değilim... dersin ki bu şöyle olsa, şu böyle olsa daha iyi olur, eyvallah, başımız üstünde yerin var. tükettiğin nefesin kime ne faydası var evvela onu düşün.

elin gavuru öyle mi, insanın ufkunu açıyor...


musk uçuş testiyle aynı günde twitter'a ara verdiğini açıklasa da iki gün sonra sosyal medya platformuna geri döndü. sn9'un inişinde neden üç motor yerine iki motor kullanıldığını soran takipçisine "çok aptallık ettik" dedi. sonraki uçuş testinde farklı bir yöntem deneyeceklerini ekledi

allah kimseyi memleketin iyiliğine olan şeylere çamur atmaya yeltenecek bir acziyete düşürmesin.
devamını gör...
önü pejo 508'i andırıyor. yan taraf a6 havası var gibi çamurluktan devam eden hatlar biraz daha agresif bir görüntü eklemiş. standart fransız c serisi tasarımı.
devamını gör...
togg ne abi rte 1453 olsaydı daha mantıklı olurudu.
devamını gör...
bunlara inanan var mı gerçekten.
devamını gör...
#1474758

"üretilecek, satılacak, cart olacak, curt olacak." iyi hoş güzel laflar da "ya olmazsa?" bu işin garantisi nedir? muhalefet edilen şey bu.

dünya otomobil piyasasına giriyorsun. rakiplere bak: vw, general motors, toyota, hyundai, renault, mercedes, bmw... daha sayayım mı? 21. yüzyılda otomobil yapmak zor değil. zor olan kaliteli ve ucuza yapmak. yaptığını satabilmek. zira, ekonomide eşyanın tabiatı gereği satabileceğin şeyi üretirsin. sen pazar bulabileceğinden nasıl bu kadar eminsin?

bu üretilen şeyin daha kaliteli ya da daha ucuza üretilmesine yönelik nasıl bir çalışma var? nasıl rekabet etmeyi planlıyorsunuz? siz yukarıda saydığım otomobil firmalarının tedarik zincirlerinden haberdar mısınız? toyota yılda küresel çapta 10 milyon araç satıyor. kaç tane satmayı planlıyorsun da maliyetlerini azaltmayı hatta bu işten para kazanmayı hedefliyorsun? ölçek ekonomisi nedir bilir misiniz?

yaptığımız iş tam manasıyla 10 tane dönerci bulunan bir sokakta 11.sini açmak. hep hamasi laflar. biz de yaparız, bizim neyimiz eksik vs... ekonomide kaynaklar kısıtlı ve kısıtlı kaynakları hamasetle harcayamayız. bunun için muhalifiz.

david ricardo, bunu taaaa 200 yıl önce formülize etmiş: (bkz: mukayeseli üstünlükler teorisi) bugün hala geçerli. bazı ülkelerin neden otomobil üretip bazılarının üretmediğini bu iktisat teorisini öğrenince daha iyi anlayacaksınız. allah-kitap-peygamber deyince ekonominin kurallarından azade olmuyorsunuz.

bu işin sonu vergi mükelleflerinin milyarlarca dolarının batırılmasıyla sonuçlanacak bir girişimdir. bundan daha geçerli bir muhalefet sebebi mi var?
devamını gör...
bir çok insanın katalogdan ve trafikte denk gelmesiyle görecek markadır.
devamını gör...
iyide bunlar bu suvları tanıtırken duruyordu kenarda. bunlar lansman yaparken 3 tane araba yok muydu? iki suv bir sedan ?
devamını gör...
lansmanda zaten 2 suv 1 sedan vardı pinin farina tasarımı.

arabayı gayet pinin farina dan tasarım ve lisanslarını satın alıp uretiyoruz. garabet projelere milyarlarca usd yatiracagimiza volvo yu alsaydık ya? madem yerli ve milli araba yapacağız? neden pinin farinanin fi tarihinde yapıp sergileyip haklarını kimsenin almak istemedigi bir tasarıma dünya para bayıldık?

volvoyu 1.8 milyar usd ye alıp fabrikalarını türkiye'ye tasisaydik sadece fabrikaya bu günün kürü ile 2.2 milyar usd vermezdik.

araba yapılmasına karşı değilim lakin vergilerim ile yapılacaksa maliyet hesabj sorma hakkım var. ayrıca bu araba sithseniz yerli ve milli olmayacağı gibi, muhtemelen kusurlu bir tasarım ki koskoca pinin farina lisansını sadece bize satabildi.

volvo cars 1.8 milyar usd ye cinlilere satildi

togg fabrikası 22 milyar ljra
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"togg'un yeni c segment sedanla ilgili çalışmalara başlaması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim