öne çıkanlar | diğer yorumlar

bir thomas mann kitabıdır.

1929 yılında nobel edebiyat ödülünü kazanan thomas mann'ın 1903 yılında yayımlanan bu eseri için tam olarak otobiyografik diyemesem de yazarın zihninde dönüp duran çelişkilerin, çekişmelerin ve parçalanmanın bir yansımasıdır bu hacimsiz ama etkileyici kitap.

kendisi de burjuva sınıfına mensup olan thomas mann bu kitabının baş kahramanı olarak tonio kröger isimli genç bir sanatçıyı seçmiş. bu genç adam sanat ve hayat arasında ciddi ikilemler yaşamakta.

içinde bulunduğu sınıf itibariyle halktan, işçi sınıfından, savaş veren insanlardan kopuk yaşayan bir insandır tonio kröger. ancak sanata olan yatkınlığı, hevesi, iştahı ve isteği onun bulunduğu yeri yadırgamasına neden olur.

ancak sanatı için beslediğini düşündüğü insanlardan uzak kalmak ve bu sanatı takdir edecek burjuvalara kendini yakın hissedememek ikilemini de derinden yaşar tonio kröger.

tonio kröger, thomas mann değildir belki ama thomas mann'ı kendi edebiyat yolculuğu boyunca üzerinde en çok düşündüğü, yazdığı ve tartıştığı sorunları yaşayan burjuva bir sanatçıdır.

thomas mann'ın en iyi kitaplarından biri değildir bu kitap ama büyük bir edebiyatçının yolculuğunun önemli bir noktasıdır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim