1867 -1957 yılları arasında yaşamış, tüm zamanların en iyi orkestra şefi olarak kabul edilen müzik adamı. ayrıca çello (violonsel) virtüözüdür.
toscanini orkestra yönetmeye henüz 19 yaşındayken başladı. çellist olarak gittiği bir brezilya turunda orkestra yönetmiştir. turu düzenleyen rossi, yerel bir orkestra şefiyle anlaşmış ancak hem o, hem de yerini alacak yönetmen, çeşitli nedenlerle orkestrayı yönetmekten vazgeçmişlerdir. bunun üzerine, daha önce orkestraya talim (temrin) yaptırdığı görülen toscanini'ye müracat edilmiş ve toscanini, aida operasını tamamen bellekten yönetmiştir. bu da onun orkestra şefi olarak kariyerinin başlangıcı olmuştur.
eidetik hafızaya sahip olduğu söylenen ve yöneteceği eserleri çoğu kez ezberden bilen toscanini mükemmeliyetçi bir yapıya ve en küçük bir falsoyu bile hisseden olağan üstü kulaklara sahipti. yönettiği orkestralarda çalmış olmanın bir müzisyen için çok önemli bir kariyer halkası olarak kabul edilen toscanini abd'de ölmüştür.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim