ırak savaşında amerikan askerlerine komuta eden raymond odierno 67 yaşında kanser nedeniyle hayatını kaybetti.

2003 yılında ırak'ta türk askerlerinin başına çuval geçiren birliğin komutanı olan odierno, türk kamuoyunda "çuvalcı general" olarak tanınıyordu.

ırak'ta 3 kez görev yapan odierno, evlerin kapılarını kıran, ıraklıları evlerinden alarak sokaklarda sürükleyen, sert yöntemlere başvuran ve tutukluları ebu gureyb cezaevi'ne atan 4. piyade tümeni'ne de komuta etti.

ebu gureyb cezaevi, abd'nin 2003 yılında ırak'ı işgalinin ardından abd askerlerinin tutuklulara yaptığı işkenceler ve tecavüz olaylarıyla gündeme gelmişti.

odierno, ırak'ın devrik lideri saddam hüseyin yakalandığında "direnemeyeceği bir çukurun dibindeydi. sıçan gibi yakalandı." sözlerini kullanmıştı.

buradan
devamını gör...
biz de böyle bol bol karaktersiz varken , çuval geçirecek bol bol komutan olur. o yüzden değişen bir şey yok.
ilaveten ateşi bol olsun pez....in.
devamını gör...
abi sana kim söyledi? biz haber kanallarından duyduk ama.
başlık açarken dikkat edilmesi gereken kurallar
devamını gör...
bu puştun eceliyle değil türk kurşunuyla ölmesi gerekirdi.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türk askerinin başına çuval geçiren komutanın ölmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim