öncelikle bu da dert mi ? demeyin bu meselenin sonuçları ciddi yerlere gidebilir diye düşünüyorum.

bununla ilgili bir araştırma , makele , bilimsel veri incelemedim. kendi görüşüm. etrafımdaki insanlara bakıyorum bir çoğunun sevgilisi yok. bazen izlediğim programlarda soruluyor sevgilisi olmayanlar hep çoğunlukta oluyor. bunu söyleyen sosyal medyada çok insan gördüm. yani böyle bir durum gerçekten var gibi.

daha çok erkeklerin sevgilisi yok. ama mesela bir programda sorulduğunda sadece erkekler el kaldırmıyor yok diye. kadınlar da kaldırıyor. öyle olmasa ülkede yaşananlardan dolayı erkeklere hiç güven olmaması şeklinde yorumlanabilir. ama sadece o yüzden değil demek ki. bir kısım ilişki istemiyor olabilir , bir kısmın güven sorunu olabilir. bunlar ayrı lakin çevremdeki kadın ve erkeklerin bir çoğu istiyor ama olmuyor. erkekler zaten ulaşamıyor artık onlar için yapacak bişey yok.

ülke olarak her konuda çöktük sanırım.
devamını gör...
özellikle güzide ülkemizde kızların kendilerine değer veren, gerçekten sevecek olan hatta seven erkekleri arkadaş olarak görmeleri bunda çok büyük bir etkendir. ayrıca yaşamak istediklerini özgürce yaşamak yerine baskılanmış biçimde yaşayan insanlar da buna neden olur. ayrıca ülkemizde aşk zaten yalan, para varsa aska gerek yok. bir diğer husus da kızlar sanki kendileri çok güzelmiş gibi kıvanç tatlıtuğ gibi erkek istiyorlar.
devamını gör...
adı konmamış birçok ilişki yaşandığından mütevellit olsa gerek. (mütevellit fazla oraya ama canım kullanmak istedi. cümleyi ciddileştiriyor.)

gerçi ilişki demek de adını koymak mı oluyor ki? münasebet desem, o da olmaz. adı konmamış “şey” diyeyim bari.
devamını gör...
o yüzden galiba her zaman 5 adam çay içiyoruz.
devamını gör...
şimdi eğri oturalım doğru konuşalım. her şey paraya dayanıyor çıkıyor bir yerde, romantizm yapmaya gerek yok. ee yeni nesil gümbür gümbür işsiz geliyor, işsiz kalan bayadır iş arayan kitlede çok. yani sevgili olayı çook çook arka sıralarda kaldı ihtiyaçlar piramidinde sözlük. sağlam bir psikoloji bırakmadılar millette her şeyden önce ki gitsin sevgisini dağıtsın.
devamını gör...
ben ilişkilere bir ad konması taraftarı değilim damgalanmış gibi hissediyorum sevgilim, flörtüm, kocam, erkek arkadaşım.. bulunulan durumu bir ilerisine taşımaya gerek yok benim için önemli olan sevgilim olması değil sevdiğim olması bunu anlayabilen insanlar da bir elin iki parmağını geçmez.
devamını gör...
bizim kültürümüzde özellikle anadolu insanın değer algısında kadın ve erkek sevgili olmaz.

bir erkek beğendiği kıza haber yollar kızın gönlü varsa istemeye gidilir. babası verirse söz takılır sonra nişan yapılır ve tercihen imam nikahı kıyılır.sonrasında da düğün ve resmi nikahla süreç tamamlanır.

sevgili olarak birlikte zaman geçirmek elbette önemlidir bunu yadsımıyorum ama sadece kafede çay kahve içerek , sohbet ederek o insan tanımanız mümkün olmaz.

bir insanla el ele tutuşmadan, öpüşmeden hatta sevişmeden olsa olsa arkadaş olunur sevgili olunmaz.

evlilik bizim gibi ülkelerde sadece dinin etkisi ile şekillenen bir konu değil. her insan eğitim alabilse , kadınların toplum hayatına katılmasının önü açılsa, kadınlarla erkekler eşit işe eşit ücretle çalışıp kariyer olanakları açısından aynı haklara sahip olsa , istihdam imkanları geniş olup kadın istihdamı artsa kadınların iş gücüne katılımı da artar.

ekonomik özgürlüğü olan çalışan bir kadın ne babasının ne kocasının kendisine ekonomik açıdan destek olmasına ihtiyaç duymadığında evlenmek ve aile kurmak zorunda kalmaz.

sevgilisi ile birlikte yaşayıp yalnız başına isterse bebek sahibi olarak onu tek ebeveynle büyütebilir. biz bunu elbette istemeyiz ama anlatmak istediğim norveç değil de türkiye örneğinde olunca sevgili dediğimiz şey sevgili olmuyor.

bir insanla sevişmeden evlenirseniz daha sonra aynı yatağa girdiğinizde uyumlu bir cinsel yaşamınız olmadığını gördüğünüzde bazı şeyler için geç kalınmış olabiliyor.

boşanma istatistiklerinde birinci sırada kadınlar için erkeğin aldatması % 41. yani nerdeyse iki kadından biri aldatıldığı için boşanma davası açmış.

biz erkekler masum değiliz kabul ediyorum. asla savunmuyorum da ama nasrettin hoca demiş ya hanım hırsızın hiç mi suçu yok.

acaba erkek başka kadınlara gidiyorsa burada sadece erkeği mi suçlamak zorundayız yoksa anlatmaya çalıştığım sosyal ve ekonomik yapıyı mı.
devamını gör...
başlıktan bağımsız , bir önceki tanımın etkisiyle yazıyorum. ben ne okudum ?
devamını gör...
her iki tarafın birbirine olan güvensizliği
işsizlik
hayat pahalılığı
bunlar en temel sebepler olabilir ama bazıları da hayatlarını yalnız geçirmek istiyor olabilir.
tek tabanca olmayı seviyor olabilirler o yüzden çok da takılmamak gerek.
kendisi mutluysa problem yok.
devamını gör...
lan "sevgilim var" zannedenlerden daha mı fazla sanıyorsun. herkes tekerinde. 3 4 hatunla nöbet listesi tutandan tut bilmem kaç tane erkekle sexting yapan hatunla dolu ortalık. üzgünüm ama böyle yürüyor bu işler , fazla iletişim kumarı diyelim...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türkiye'de sevgilisi olmayan insanların çok fazla olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim