eğitim sistemimizin ne kadar kötü olduğunun göstergesidir. almanya gibi ülkelerin %5 ya da %7 gibi oranda asgari ücret çalışanı varken bu ülkemizde %51'e ulaşıyor. millet artık alışmış, 3 kişi ile asgari ücret ile geçinebiliriz kafasında. bu da ülkenin gelişememesine neden oluyor. bence eğitim sistemi acilen değiştirilmesi lazım, anadolu ve meslek liselerine ağırlık verilmeli.
devamını gör...
birçok avrupa ülkesinden geri olmamızın sebeplerinden birisidir.
devamını gör...
türkiye'nin yarısı asgari ücretle çalışmıyor, asgari ücretin altında çalışıyor.
devamını gör...
kalani da issiz zaten
devamını gör...
daha acı olanı ise yeni mezunların çoğunun asgari ücretin altında çalışmasıdır.
devamını gör...
insanı düşünmeye iten bir istatistiktir. işsizlikten dolayı insanlar düşük maaşları kabul etmek zorunda kalıyor, yoksa hiç maaşı olmayacak çünkü. işverenlerin de çoğu vicdansız olduğu için bu durumdan faydalanıyorlar ve düşük maaşla en yüksek performans alabilecekleri kişiyi seçiyorlar.
bunun tek çözümü kimsenin bu maaşları kabul etmemesi olurdu ama bu imkansız bir şey ve insanlardan bunu yapmalarını beklemek de çok büyük bir haksızlık. çünkü bu ülkede kaymak tabaka dışında kalan herkes çaresiz. kimse lüks için çalışmıyor, maaşıyla kira ve fatura ödüyor, bir şekilde gıda ihtiyacını karşılıyor ve maaş o şekilde bitiyor. yani o maaşa hayır dese, en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak duruma düşecek.
hal böyleyken halktan bir şey beklemek vicdansızlık, işverenlerin de çoğu iyi değil, bu durumda iş devlete düşüyor. umutsuzluk da burada başlıyor zaten, bizim mükemmel devletimiz bizi yaşatmaya değil emeğimiz yemeye yeminli. o yüzden de bu durumu çözmek adına bir adım atmayı bırakın, tam tersi işleri daha da kötü duruma sokmak için elinden geleni yapıyorlar.
işte sırf bu yüzden ileride bu istatistiğin daha da artacağını düşünüyorum. türkiye'deki kimseyi iyi günler beklemiyor, aklınız varsa en azından burada çocuk yapmayın da bizden sonra ki nesiller de aynı şeyi yaşamak zorunda kalmasın.
devamını gör...
mutlular, var olan sistemi destekliyorlar, a haber izliyorlar, olana ve verilene razılar ve sorgulamıyorlar.
devamını gör...
esas problem bunun uzun vadede kendilerine büyük bir bela olacağını göremeyen egemen ve zengin sınıfın çözmek için hiç bir şey yapmaması. görünen o ki asgari ücretliler kendilerinin iyiliği için bir şey yapmayacak, kendisine rağmen kendisini kurtarmak lazım.
devamını gör...
insanların emeklerinin zayi edildiği, hiçe sayıldığı, kalitesizliğin temel unsurlarından, bırakın yoksulluk sınırını açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edilmiş toplumun göstergesidir. mevcut sisteme bir defa dahi destek veren hiçbir insan evladına bu sebepten ötürü üzülmediğim gerçeğidir.
devamını gör...
problem bu ücretleri insanların kabul etmesi.

geçen gün bim'de sıraya girdim ve 9 kişi tek kasada sıra bekliyor idi. kimse ses çıkarmadı, ben "ikinci kasa çalışmıyor mu" diye bağırınca bir kadın hemen yeni kasa açıp siparişimi aldı. uyuyor millet, her şeye eyvallah diyor. desin, ben karışmam. uyanmak istemeyene bir kova su döksen yarabbi şükür der.

allah yardımcınız olsun.
devamını gör...
gençler iş beğenmiyor diyenler utanır belki. o kadar emeğin çalışmanın karşılığı bu mu olmalı gerçekten?
(bkz: https://onedio.com/haber/bi...)
devamını gör...
azami ücret
devamını gör...
buna şükür
devamını gör...
ülkenin gelişmşlik seviyesini gösteren ölçütlerdendir.
gelişmiş ülkelrde bu oran en fazla yüzde üçtür.
kısır bir çarktır.
devamını gör...
satış yapıp prim ile çalışan insanların çoğunun sabit maaşı asgari ücret.
ha çok çalışıp maaşını 3'e 4'e katlama şansı güzel bir şey ama yine de hoş değil
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türkiye'nin yarısının asgari ücret ile çalışması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim