birçok kelimesini yanlış yazan biri için takınılmaması gereken ufak bir detay. evet.

edit: başlık sahibi mesajda çemkirdikten sonra kaçmış. evet.
devamını gör...
mümkün olduğunca kurallara uymak gerektiğini düşünüyorum. herhangi bir yere bir şey yazarken dikkat ederim. sonuçta kendimizi ifade ediyoruz. adam bir şeyler yazmış ama ne dediğini asla anlayamıyorsun.
devamını gör...
sözlük yazarı degildir. sözlük moderatorlerinden öyle bir korkuyorum ki günlük konuşmalarda utanmasam konuşma sonuna "nokta" diyeceğim.
devamını gör...
yüksek ihtimalle troll bir yazarın noktalama işaretlerini bile bile yanlış yazarak eleştirdiği olaydır.
çünkü "hiç mi yazdığınıza dikkat etmiyorsunuz?" diye sitem eden kişinin yazısında noktalama işaretleri, yazılan harften sonra boşluk bırakılıp yazılmış. halbuki doğrusu tam tersidir. fakat bu yazarın yazımında yanlışlar tekrarlamıyor. bazı yerlerde doğrusunun da yazıldığı görülüyor. neyse. gelelim meseleye:

sosyal medyada yazım dili değişiklikler gösterir.
bir sözlük ortamındaysanız, metin oluşturduğunuzdan dolayı bunun belli başlı kurallarına uyarsınız.
fakat biriyle şahsi iletişimdeyseniz, yazdığınız kelimeleri harfleri yiyerek, uzatarak, noktalama kullanmadan yazabilirsiniz. özellikle cümle bitimlerinde nokta koymanın ciddi bir ifade verdiği algısı söz konusuyken twitter gibi bir kişisel, anlık paylaşım sitesinde ciddiyetin kaybına şaşırmamak gerekiyor. eğer sosyal kimliği akademisyen, devlet görevlisi gibi değişebilen yerlerde olan insanlar bu şekilde yazarlarsa çok ciddi eleştiriler alırlar. fakat bu kimliklerden bağımsız bir şekilde yazan ve orada kendine meşgale edinen, tepkilerini, duygularını ifade eden insanlar bu eleştirinin dışında kalabilirler. profilinizi nasıl kuruyorsanız o şekilde yazabilirsiniz. fakat ciddi bir konumdaysanız ve insanların sizden beklentileri varsa bozuk bir dil yapısıyla yazmanız olumsuz karşılanacaktır.
devamını gör...
başlığa göre twitter, cümle sonuna nokta koymayan bir insan. o da cümle sonuna nokta koymuyor. madem imlaya takılıyorsun, önce kendine takıl.
devamını gör...
mecbur mu? orası kafa değil twitter artık yeter daa*.
devamını gör...
koymak zorunda değildir. aslında sözlüklerde de koymak zorunda olmak bana saçma geliyor. hayırdır meydan larousse da mı yazıyoruz.
devamını gör...
twitter'da bu kadar dikkat etmek gerekiyor mu? bilmiyorum belki de ben twitter hesabımı çok önemsemediğim için olabilir. ben de cümle sonuna nokta koymuyorum, çok dikkat ederek kullandığım bir platform değil açıkçası.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"twitter'da cümle sonuna nokta koymayan insan" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim