bir üst dönemden ders almaktır. böylece bir sonraki sene ders yükünü hafifletmiş olursunuz. fazla abartmayın yük hafifleteceğim derken yük altında kalmayın.
devamını gör...
alanların; övün, çalış, güven, görüldüğü tipitiplerin yaptığı işgüzarlık. hayatı tadında yaşamak varken.
devamını gör...
yapana kolay gelsin. bence çok da mantıklı değil bu sonuçta o dersin öğrenim sırasındaki yerleri kafaya göre belirlenmiyor. hepsinin bir yeri, bir zamanı, bir bütünlüğü var ve buna göre hareket etmek öğrenim konusunda verimliliği de beraberinde getirecektir ki bu da okulu bitirmekten daha değerlidir. okul zaten bir şekilde bitiyor.
devamını gör...
alt derslerden biriyle pek bağlantısı olmayacak türden derslerle yapıldığında mantıklı olan eylem.

eğer böyle bir niyetiniz varsa önce dersin hocasıyla konuşmanız ve o dersi almadan önce almanız gereken başka bir ders olup olmadığını öğrenmeniz iyi olur. ben öyle yapmıştım.

mesela alan derslerine ek olarak üstten -eğer varsa- programlamaya giriş türünden biraz daha bağımsız bir ders alabilirsiniz. çok büyük bir sorun yaşamazsınız ama daha ileri bir programlama dersi alırsanız, orada alan dersleriyle ilgili birtakım bilgileri kullanmanız gerekebileceğinden yine problem çıkabilir.

farklı bir bölümden alacağınız seçmeli dersler olursa bunlar da sorun yaratmayacaktır kendi alan dersleriniz bakımından. fakat yine dersin hocasını bulup konuşmanız iyi olur. biz fizik mühendisliğinden bir ders almıştık ama hocası sürekli "bilmem hangi derste anlatmıştım, bunu biliyorsunuz" kafasıyla takıldığından bıraktık o dersi. yani dersin içeriği kadar hocası da önemli elbette.
devamını gör...
üniversitedeyken maloğlumal olduğum için yazın bişey yapmicam zaten diyip yaz okuluna katılmıştım. üsten 3 tane ders alıp gerçek bir nerd gibi tatilimi okulda geçirdim. gerçi iyi de oldu bi yandan he. çünkü derslerden 2'sinin hocası normal dönemde değiştirildi ve arkadaşlarım ağlaya ağlaya geçtiler. güz döneminde de aşırı boş kaldığım için aşık olayım bari dedim. o tünelin ucu da bombok bi yere çıktı. sonraki dönem de o depresyondan kurtulmak için ben bi sınava giriyim dedim. sınavı kazanıp okulumu değiştirdim. sonra gözümü bi açtım, berlin'deyim. işte böyle.
bi dakka bi dakka.. ya.. vay arkadaş... hayatımın dönüm noktasına bak. üstten ders almak. ay bana bi aydınlanma geldi soldan soldan tahsin.
devamını gör...
yaz okulunda bir üstteki sınıfın dersi alındığı takdirde hayatı kolaylaştıracak eylem.
başarılı tembelliğin sırrı. oldum olası biraz kolaya kaçmaya meyletmiş bir insan olarak ikinci sınıfın yaz okulunda üçüncü sınıfın, üçüncü sınıfın yaz okulunda dördüncü sınıfın baba derslerinden birkaçını almıştım. burada aklınıza okulu erken bitirmek gibi bir planım olduğu gelmesin sakın. elimden gelse üniversite hayatını birkaç yıl daha uzatabilirdim ama işte aileme olan sorumluluk duygum buna engeldi. peki niye yapıyordum, derseniz. öncelikle yaz okulunda genellikle o dersten kalan öğrenciler dersi aldığı için çan sisteminin olduğu fakültemde not ortalamasını yükseltmek kolay oluyordu. sonrasında dört aylık güz ya da bahar döneminde uzun uzun anlatılan, fazlası ile okuma gerektiren ya da ödev gerektiren derslerin iki aylık sürede halledilmesi gerektiğinden, verilen ödev sayısında küçülme oluyordu. bu da daha az performans gerektirdiği için pratikte kolayıma geliyordu. kendi dönemimde alıp 'b' li geçeceğim dersleri yaz okulunda 'a' ile geçmiş olmak da ortalamamın yükselmesine katkı sağlıyordu.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"üstten ders almak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim