fantastik / edebiyat
10 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

çok sevdiğim neil gaiman'ın ithaki yayınevi'nden çıkan kitabı. hem de illüstrasyonlu, çok güzel. çizimler de chris riddell'e ait. hemen onu da takibe aldım.

neil gaiman benim çok sevip, unuttuğum yazarlardan. bu huyumdan bahsetmiş miydim bilmiyorum ama böyle bi huyum var. sevdiğim yazarlar genelde ölü oluyorlar. dolayısıyla yeni kitap yazma ihtimalleri olmuyor. ben de kitapları bitmesin her zaman okunacak bi şeyleri kalsın diye kitaplarını hızla tüketmiyorum. hal böyle olunca bazı yazarlara geri dönmeyi unutuyorum. yine hal böyle olunca bazen canlı yazarlar da arada kaynıyor. her neyse, good omens'i izlememle gaiman'ı hatırladım. önce iskandinav mitolojisi'ni okudum, şimdi de bunu.

uyuyan ve iğ, bildiğimiz uyuyan güzel masalının bi retellingi. bu olaya bayılıyorum zaten. sevdiğim her şeyi sonsuzca yeniden yeniden anlatsınlar istiyorum.

bu masalda prensler yok. güçlü ve fedakar kraliçeler var. uyuyan güzel'i kurtarmak için yollara düşense, evlenmesine pek az kalan ve bu evliliğe pek de gönlü olmayan, başka bir masaldan tanıdığımız başka bir prensesten başkası değil.

çok kısa bir kitap olduğu ve okuma kalitesini düşürmek istemediğim için, kitaba dair daha fazla ipucu vermek istemem. ama o öbüşme anı ve o öbüşme anının çizimi.

üstelik kitabın sonunda da bizi müthiş bir sürpriz bekliyor. ben çok sevdim. zaten her yazdığı harika bu adamın. hadi hemen okuyun.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"uyuyan ve iğ" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim