gripin - yalnızlığın çaresini bulmuşlar
devamını gör...
yıllarım gitti
ferhat göçer

bu şarkıyı ilk defa bir takside denk gelmiştim. 2015 mayıs ayıydı. bir cumartesi günüydü. samatya hastanesi'nde kanser tedavisi devam eden kuzenimi görmeye gidiyordum. malum olanın ilanını bekliyorduk. bu yüzden her gün iş çıkışı hastaneye gidiyorduk. son anında yanında olmak istiyorduk. korkuyorsa korkusunu hafifletmek istiyorduk yanında olarak. işe yarıyor muydu hiç bilmiyorum. takside bu şarkıyı dinlerken hüngür hüngür ağlamıştım. kuzenimi 19 mayıs'ta 35 yaşında, genç yaşında kaybettik. birgün sonra toprağa verdik. ben, babam öldüğünde inadımdan hiç ağlamadım. ama kuzenime çok ağladım. bu şarkıya denk geldiğimde, boğazıma bir bıçak saplanır ve bıçak saplandığı yerde durmadan çevirilir. öyle canım yanar.

gençliğimi geri verseler, bu kez en çok kendimi severim. o gün bu sözleri dinlerken, acaba kuzenimin de kendini sevmeme pişmanlığı var mı diye düşündüm. çünkü benim vardı. birçok insan gibi en zor kendimi sevebilenlerdendim. hala öyleyim.

**canımm, özleniyorsun. allah yerinde dinlendirsin seni.
devamını gör...
geceyi sana yazdım
devamını gör...
devamını gör...
death come near me bu şarkıyı dinleyen biri yeterince yürek ağrısı çekiyordur ve dinlemeyi bıraktıysa muhtemelen katlanılamaz hale gelmiştir..
devamını gör...
(bkz: nefes bile almadan)
devamını gör...
şu hayatımda bu şarkıyı açtığım zaman göz bebekleri iğne tanesine kadar küçülecek bir kadın vardı. hala var ama artık şarkıları faklı.



bu da sebepsiz bir şekilde terk edildiğini duyduğu anda anlayacak aynı kadının, sadece onun anlayacağı şarkı.

devamını gör...
open.spotify.com/track/7MII...
devamını gör...
devamını gör...
sezen aksu-kavaklar...
devamını gör...
açık kalp ameliyatı hissi verdiğinden dinleyemem. linki atar atmaz kapatıyorum;

devamını gör...
radiohead street spirit
rammstein mutter
ahmet kaya neyleyim (en az 5 tane daha var)

digerlerini soylemem
devamını gör...
sen imkansızsın,
sessizlik imkansız (diyesim geldi)...

devamını gör...
anathema yetmezmiş gibi bu versiyon ile üç farklı kansere aynı anda yakalanmıştım bir de ağzımdan kan gelmişti

devamını gör...
"ahmed, fark eder mi?"
devamını gör...
emre aydın- hoşçakal
devamını gör...
bu dinlediğiniz parça ile alakalı değil, sizinle alakalıdır. dinlediğiniz parçaya anlam yükleyen sizsiniz. dolayısıyla dinlediğiniz parça değil, siz bunu anlamlı kılıyorsunuz. kalp kırıklıklarınızı ya da acılarınızı kendinize yakın bulduğunuz bir ritim ile eşleştirip, zihninize her o parçayı dinlediğinizde bunları hatırlaması için bir şartlama oluşturuyorsunuz. zihinde verdiğiniz emiri yerine getiriyor.

bu yüzden gayet enerjik bir parçada birilerinin anlık ve anında ağlamaya başladığını görebilirsiniz. bakıldığında, mantıklı hiç bir şey yok. eğlenceli parçada insan niye ağlar ki? eğer parçaların insanları ağlatabilme/ güldürebilme özelliği olsa, hareketli parçaların aşırı eğlendirmesi gerekir. yani anlatmak istediğim; parçalara duygu yükleyen sizsiniz. hangisi denk gelirse, bir duygu inşa edip, o parçayı mimliyorsunuz.

dolayısıyla burada paylaşılan tüm listelerin sebebi aslında sizlersiniz:)
devamını gör...
devamını gör...
gelmesen de beklerim
devamını gör...
100.
this i love

so if she’s somewhere near me
ı hope to god she hears me
there’s no one else could ever make me feel
ı’m so alive
ı hoped she’d never leave me
please god you must believe me
ı’ve searched the universe and found myself
within’ her eyes
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yürek ağrısı yaptığı için dinlenemeyen şarkı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim