adanalı_tayfur yazar profili

adanalı_tayfur kapak fotoğrafı
adanalı_tayfur profil fotoğrafı
rozet
karma: 1282 tanım: 258 başlık: 49 takipçi: 36

son tanımları


kripto para

günümüzün aklı meşgul eden hayata geçtiği 3 ocak 2009 yılından itibaren başlangıçta sanal oyunlar, uygulamalar arasında satın alma birimi olarak kullanılan bitcoin para biriminin geçen zamanda devasa rakamlara yükselmesi ve ardılı olan para birimleri etherium, litecoin ve bir dünya türevlerinin zincire eklenmesiyle artık bir alım satım borsasına sahip olan dijital para birimidir. mantığı tamamen dijital veri olarak şifrelenip blok zincir (blockchain) mantığıyla algoritmik olarak saklanan dünya üzerinde nihai 21 milyon adet üretildikten sonra üretimi bitecek olan para biriminin adıdır. alım satımı konusunda halk insanının kısmi bilgiye sahip olduğu kripto para birimi günümüzde sıcak ve soğuk cüzdan olarak ikiye ayrılır. sıcak cüzdan yani çevrimiçi (internet ortamında) alım satımının gerçekleştiği, alım sayesinde sizden zorunlu olarak istenilen mahrem bilgileriniz ve yatıracağınız miktar karşılığında size verilen anahtar şifrenin aynı zamanda karşı tarafta da bulunması dolayısıyla, özellikle theodex vurgununu hatırlatırım mevduatınızın bir anda çalınma tehlikesi ile karşı karşıya kalma riskinizin olduğu birincil yöntem. bir diğer yöntem soğuk cüzdan anahtar şifresi sadece sizde bulunan coin yüklemelerinizi mahrem bilgilerinizi girmeden yapabileceğiniz, bir sürü prosedür ve siber hırsızlık yönteminden sizi koruyan, mevduatlarınıza sizden başka kimsenin erişim sağlayamayacağı, bir nevi kredi kart mantığına benzer taşınabilir materyale sahip cüzdan. kim ne derse desin şu anda dünya üzerinde yaklaşık 16 milyon kripto para var ve hesaplara göre 2140 yılında 21 milyon kripto paranın üretiminin tamamlanmış olacağı söyleniliyor. işte kripto para birimini cazip kılan değer katan şey de bu üretim sınırı. satın alırken bilgi sahibi olması gereken para birikimlerini seçerken bence riske edebileceğiniz parayı iyi hesaplamanız gereken bir yatırım aracı.
devamını gör...

akp öncesi türkiye

tüm ülkeyi kendisi gibi kaba, agresif, dangoz yapan partinin ülkeye yansıyan gülümseyen yüzü.
devamını gör...

kahve satışının sınırlandırılması

aç gözlü alışverişcileri stokçuları engellemek için olabilir.
devamını gör...

ambargo

ambargo baba baba gelen kısıtlama sanki carleone filminden fırlamışcasına. ağzı dolu dolu "ambargo uyguladık" geliyor aklıma. bir ülkenin haşırt the blackboard olmuş hali.
devamını gör...

18 kasım 2021 dolar kuru

an itibarıyla haşırt diyerekten milletimize "geçmiş" olan kazıktır.
devamını gör...

allah'a havale etmek

yaradan'ın sopası başka türlü oluyor ne de olsa.
devamını gör...

geceye bir rolling stones bırak

devamını gör...

aşırı açık giyinen kadınların erkekleri tahrik etmesi

tamamen akıl ve etik dışı, ifrat derecesinde açıklığın özgürlükçü düşünce ve toplumda yer bulma adına yapılmaya çalışılması olayı daha da akılsız kılıyor. insanların altı kaval üstü şişhane dolaştığı kapalılık modeline, başörtünün siyasallaştırılan islamın bir sembolü olmasına ne kadar karşıysam, ifrat derecesinde toplum değerleri ile bağdaşmayan açıklığı da o kadar rahatsız edici buluyorum. evinizde istediğiniz gibi giyinirsiniz (veyahut giyinmezsiniz) ama kamusal alan sizin istediğiniz gibi davranabileceğiniz yer değil. biz de atletleri fora edelim, kıllı bacaklarımızla kısa kapriler deniz mayolarıyla dolaşalım o zaman, sonu var mı?
devamını gör...

hiç izmir görmemiş insanın boşa yaşadığı gerçeği

bir istanbullu olarak her zaman söylerim, izmirin güzel insanı keşke istanbul gibi güzel tarihi ve yeşili bol şehirde yaşasaydı ve yaşamayı hak ediyorlar da, onca göç eden uyumsuz şehir kültüründe evrilemeyen angutun yerine keşke istanbul'da izmirliler yaşasaydı. şehir kesinlikle eminim dünyanın en iyi şehri olurdu.
devamını gör...

sevgili değil ama arkadaş olunası erkekler

insan insan olduktan sonra, nede olmasın?
devamını gör...

osmanlı imparatorluğu'nun çok fazla abartıldığı gerçeği

osmanlı'yı cahil taşra, kahvehane milliyetçiliği ile göklere çıkartmak ne kadar dangalaklıksa, osmanlı'yı sırf kılıçla savaşla büyüyen bir medeniyet zannedip, devletçilik sanatı, harp sanayi ve toplumsal yaşam düzeni konusunda köylü zannetmek de bir o kadar angutluktur. 450 yıl avrupa ve bilinen dünya düzeninde zamanının en büyüğü olduğunu inkar etmek de bir o kadar cahilliktir. osmanlı'nın avrupadaki gücünü daha iyi kıyaslamak için 11 yy. başları ve 15 yüzyılın sonlarındaki avrupanın düzensizliğine, din, siyaset, iktidar ve bitmek bilmeyen çıkar savaşları içindeki boğulmuşluğuna bakmanız yeterlidir. avrupa gelişimini rönesans dahil türk korkusu ve türk düşmanlığına borçludur. osmanlı imparatorluğunun duraklama ve gerilemesinin tek sebebi de avrupanın yaşadığı değişimi, sanayi devrimine kadar uzanan inovasyon sürecini anlayamaması olmuştur, olay bu kadar basit. avrupayı yöneten hasburg hanedanının hakimiyeti osmanlının avrupadaki toplam hakimiyetinin yarısı bile değildir, şarlken, franços bunlar kanuni sultan süleymanın (krallar babası) yanına bile yanaşamazlar. avrupa yatsın kalksın italya'da başlayan ve avrupaya yayılan rönesans hareketi, idealizm ve hümanizm, ibn,rüşt, ibn sina'ya ve rönesansın aziz koruyucuları floransalı meddici ailesine (lorenzo medici) dua etsin.
devamını gör...

expecto patronum

harry potter'in 3. seride yaptığı efsane büyüdür. ruh emicilere karşı kalkan görevi gören bu büyünün püf noktası mutlu anılarınıza odaklanmanızdır. ancak güçlü bir patronus ruh emicileri def edebilir.
devamını gör...

tanım yapar gibi konuşmaya başlamak

ansiklopedik p.venklere has anlatım şekli.
devamını gör...

alp er tunga

afrasyab
devamını gör...

vitor hugo franchescoli de souza

manlen baba diyorum.
devamını gör...

yazım kurallarına dikkat edip mesajlaşan insan

ciddi manada kalitedir, kitap okumayı seviyordur, sohbet edilesi insandır.
devamını gör...

güvendiğin padişahın o da bir gün devrilir

günü gelir onun da kaçar su yılanı bi tarafına.
devamını gör...

diyelim ki o bunu okuyor

bi sen kalmıştın modaya uyup okumayan (dingil).
devamını gör...

kısır yemeğinin adının niye kısır olması

yendikten sonra midede meydana getirdiği kısırdöngü.
devamını gör...

rakı sofrasının olmazsa olmazı

adam gibi adam, kadın gibi kadın kısacası kafa açmayan hoş sohbeti güzel insan, biraz da müzik.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim